Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia Vic! Ez már-már olyan kicsi, hogy kár vele vesződni.... Csak viccelek ám! Kíváncsi vagyok a beültetett/működő verzióra is!
Szia
Ennek érdekelne a kapcsolási rajza, esetleg saját fejlesztés? Üdv
Félig meddig saját fejlesztés, felhasználva az IC adatlapját. Ha megjönnek az alkatrészek a HEStore-ból, már rakom is össze és lesznek képek.
MC33063(A) Boost konverter külső NPN tranzisztorral?
Szevasztok!
Csak a nyálam csorgatom a szebbnél-szebb alkotásokon, ezért mutatok egyet, de ellenpéldát. Tanulgatom a SIEMENS PLC lelkületét, így alkottam egy órát Én is. Íme:
Nem rossz... nekem eddig sikerült lemenni P20-al.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2014
A dobozolás nem teszik!
A belső rendezettség nem látványelem, hanem a műszaki hozzáállás tükre. Kívül CSAK a funkció uralkodhat, minden egyébnek háttérbe kell szorulni. Pl. egy TV is nagyon rendezett belülről -főleg a mostaniak-, mégse azt akarod látni, hanem a műsort.
Az IC 5x5-ös 32 lábú a két sor láb között 15 mm van 2,5-ös osztású dil, szóval nem normál méret, hanem szélesebb, régi eprom méretű.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2014
Igen és a forrasztásnál trükkös, hogy valójában nincs is lába...
Végre meghallgathattam az LM3886-ot. Ugyanolyan unalmas élettelen hangja van, mint minden IC-nek.
Amúgy egy 3 éves projekt valósult meg, ismerős akkor hozta el a döglött gépet, hogy építsem újra.
Jó lett! Sőt, több mint szép. Remélem, hogy a fedlapja nem kerül rá,így a beleeső fémtárgyak fény és füsteffekttel kísérik az "élettelen" hangzást. A laikus szemlélődőnek, külön felvillanyozódást jelenthet a biztosíték megérintése- zenehallgatás közben. A ház dizájnolása is kiemelkedő. A belső elválasztó fém bigyula is jól mutat és hangzást is biztosan kellemesen befolyásolja. A kábelek kivezetése az előlapra, meg egyszerűen zseniális! Nem csak praktikus, de a látványt is fokozza! Egyszerűen, jó látni ilyen modern, letisztult és csodálatosan kidolgozott erősítőt! Amúgy is olyan kevesen építenek végfokot, végre egy komoly példány!
Mi az a fehér "valami" a kondiknál?
Osztom vicsys véleményét.
Szerintem rögzítő elem. Az tartja a panelt meg az IC-k felfogató csavarjai. Gondolom a rázkódás ellen is véd, bár tegyük hozzá, hogy a doboz előbb szétesik...
A fedlap már rajta van, a lemez ki van szedve, kábel elrendezve, a doboz meg ez volt és biztos, hogy nem esik szét. Ez a doboz előtte tele volt és a fémlemez azért volt, hogy árnyékolja a böhöm nagy toroid trafót, a fénykép a tesztüzem alatt készült.
A fehér trutyi akril, az rögzíti a kondikat és a nyákot is egyszerre, naagyon jó lesz. Ez nem komoly példány, ennek 4 órája volt elkészülni, ennyi fért bele, a kimenet kábelei rövidre sikerültek, de nincs az az isten, hogy mégegyszer átkábelezzem.
Hővezető paszta a kondik hőháztartásának biztosítása érdekében.
Idézet: „hogy árnyékolja a böhöm nagy toroid trafót, a fénykép a tesztüzem alatt készült.” Ez a trafó hol van benne?
Lassan készülget a GI-30 csöves fejhallgató erősítőm. Dobozolás és tápegység még vissza van, de már szól, és elég szépen meg tud hajtani egy 32 ohmos fejhallgatót. Hangja kellemes, és a mai zenékkel is megbirkózik
ugyan akkor nevét adta egy jóindulattal is kezdetlegesnek nevezhető dobozoláshoz....
Akkor keress vissza és nézd meg a saját cuccaimat DAC, hangerőszabályzó, hogy azok hogy lettek dobozolva, megtervezve, ez sem így nézett ki amikor az enyém volt és vagy 8 éve csináltam.... Az LM3886 nem rosz, jobb egy 2030-as TDA-nál, de közelébe sincs egy rendes tranzisztoros kapcsoláshoz..
A szeméttel együtt a hasznos dolgok is kikerültek... Ezért újra leírom:
A tápegységed alig látszik a képen, de ami kivehető, az nem tűnik elégnek. Attól mert az erősítő kicsi, a tápoldalon ugyanolyan igényei vannak mint egy hasonló teljesítményű erősítőnek. Ez az IC kimondottan jól szokott szólni, egészen drága és színvonalas készülékekben is használják.
150VA trafó hajtja és négy darab 4700uf puffer, elég az bőven. Amúgy, ma visszaüzemeltem a denon-t, hát a kottatartóját sem viheti az LM.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2014
Sziasztok. Már egyszer bemutattam itt az öntözőrendszeremet de azóta jó pár módosításra volt szükség. A jelenlegi összeállítás 2db 0,75kW, 1db 3kW önfelszívó tápszivattyú és 1db 15kW nyomásfokozó, 6 lépcső szivattyú. Így elérhető a 600-800l / perces vízmennyiség 6-8 bar mellett. Tudom eléggé kilóg a szebbnél szebb nyákok és mikrovezérlős kapcsolások közül de hátha elfér mellettük...Még egy két dolog hiányzik : a kezelőszervek feliratozása és a szivattyúk újrafestése.
HELLO !
Latom GSM komunikatoros a szerkentyu.
Így van. Távoli indítás és hibaüzenetek ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |