Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok újra itt vagyok kerítettem minden a trafókhoz de viszont most az lenne a kérdésem hogy egy öreg barátom adott nekem két hatalmas nagy kondit az egyikre 10 a másikra 12 mk-van írva jó lehet ez hozzá???
az van ráírva pontosan hogy:K42-19
10 MK egy ilyen kör át húzva -30% 500 B 1280 a másikon pedig:K42-19 12MK kör át húzva +- 10% 500 B 0181 tehát nem µF hanem MK.
Ekkorát még nem láttam akkora még ha segítenél annyit hogy hogyan kell rákötni megköszönném és ha nem jó akkor az hogy derül ki?
Két trafó sorba van kötve akkor hogy is meg rá ?
Tiszta Köszönöm szépen holnap rá rakom és majd meglátjuk azt még nem írtad hogy derül ki ha nem jó valamelyik .szétpukkan vagy valami ilyesmi ?
Már bocsi hogy hülye vagyok de így tanul az ember na meg a saját kárán.
Köszi szépen még egyszer .
Sziasztok,andrás vagyok,most regiztem,szeretnék én is barkácsolni egy ijentet,
Sziasztok olyan Kérdésem lenne hogy három trafót érdemes össze kötni és ha igen akkor hogyan és hány menettel.
Sziasztok.
Elgondolkodtam hogy vajon bele fogjak-e vagy sem egy kis trafó épitésben,nem sokat értek a trafókhoz és az egyen irányitáshoz sem. Leirom mi lenne a terv.Egy komolyabb mikrosütő trafót szeretnék beszerezni és azt egyenirányitani hogy védőgázas hegesztőnek lehessen használni,mondjuk egy 0,8-as huzalhoz és 1-1,5mm-es lemezek hegesztéséhez nem kell sok amper,ezért is szeretném mikrosütő trafóból.Az egyenirányitás (pár percet utánna olvastam) nem jönne ki sokból,a többit megoldom,csak kellene egy emberke aki vágja ezeket és tudna segiteni . Köszönöm a segitő hozzászóllásokat.
Illetve még annyit megkérdeznék hogy ha nem akarok szenvedni mikró trafóval akkor egy gyári kis trafó egyenirányitva meg felelne-e CO hegesztó trafójának?
Mindkét kérdésedre nem a válasz.A mikró trafót felejtsd el ilyen célokra való felhasználását,erre nem alkalmas.Van CO gépekkel foglalkozó topik,keresd meg és ott olvasgass,sokkal tájékozottabb leszel ez ügyben,mert nem olyan egyszerű a dolog.Válaszokat és segítséget is kapsz az ottani fórumtársaktól,szakemberektől.
Két db mikro trafóból már össze lehet hozni CO2 hegesztőt 1-1,5-ös lemezhez. Ahhoz elég a 0,6-os huzal és 50-100 A. A primered kész, ha ott nem akarsz sokat variálni, a szekunderbe kell megcsapolásokat, fokozatokat készíteni. Ehhez viszont komoly méretű átkapcsoló kell. 100A. !!! 16-20 V közötti értékekre kell méretezni a szekundert. A vastuskókat ki kell ütni és a rendelkezésre álló területet minél jobban ki kell tölteni a huzallal. Az egyenirányítás után kell ~40000 µF/50 V kondenzátor és 13-16 cm2 vaskeresztmetszetű fojtó 20-30 menettel. A tekercset lehet megcsapolással készíteni, vasnak meg elég egy 15-20 cm hosszú ~4*4-es hasáb. Épp most vitatkoznak a CO2 fórumon, hogy akár tömör vastömb is megteszi.MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Szia.
Köszi szépen,hát az a helyzet hogy fel kellene venni egymással a kapcsolatot,elég részletesen kellene segiteni nekem.
Sziasztok !
Tekertem 2 ilyen trafót a trafók tipusát nem tudom úgy kaptam őket. Az egyiknek nagyobb a primer tekercse a kettő együtt 40 Voltot ad le és 4.5 Ampert vesz fel. Az lenne a kérdésem ,hogy 6-os réz vezetéknek mennyi a zárlati árama ? Hűtésnek elszívást vagy be fúvást érdemes -e használni , Be fúváskor célszerű-e a házba terelő lemezeket tenni hogy a levegő egyformán érje mind a két tekercset ? Válaszokat tanácsokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Úgy működhet a hegesztő ha 2db vasmag E felével egymással szemben van fordítva? Akkor nagyobb az ablakméret több menet fér rá szerintetek működik? üdv.
Szia !
Légy türelmes és várj a válaszra szépen nyugton pár hónapig ,talán majd valaki válaszol . Sok jóval nem biztatlak ,Nekem négy hónapja senki nem válaszolt az általam feltett kérdésemre. Gondolom hogy a kérdés senkit nem sértett meg ? További szép napot Neked.
szia
igen most látom hogy teis kérdeztél egyébként megoldottad már? üdv.
Szia!
Az első kérdésedre igazából nem lehet válaszolni,hiányzik egy nagyon fontos tényező,ez pedig az idő.A vezetékek terhelhetősége sok mindentől függ,általánosan elfogadott a 2,5-5A/mm2 érték folyamatos terhelésnél,az 5A/mm2 csak akkor jöhet szóba,ha a környezeti hőmérséklet nem magas.Szakaszos üzemmódnál (hegesztőgép) lehet 10-15A/mm2 is a terhelés.Most a 6-os vezeték mennyit bír mondjuk 5mp-ig azt nem tudom megmondani. A második kérdésedre én az átszívásos hűtés használatát preferálnám,jobban elvonja a hőt mindenhonnan,nem keletkezik akkora turbolencia,nem reked meg a hő.
Szia!
Természetesen működik mint transzformátor és valóban több menet fér rá,de ezáltal a szórása is nagyobb lesz,kisebb lesz a csatolása a szekundernek a primerhez,terhelésre nagyobb lesz a feszültségesés,ami kevesebb áramot fog áthajtani a terhelésen.
És kb ez mennyi feszültségesést eredményez? És ha nagyobb feszültségre tekerem a szekundert?
meg még egy kérdés a két E vasmagot mivel célszerű összefogatni? Össze szorítással,vagy hegesztéssel? üdv.
Terhelésfüggő.
Próba szerencse. A könnyebb bonthatóságot nézve-összeszorítani.Hegeszteni is lehet,de egy része a vasmagnak kihasználatlan marad,hogy oda lehessen férni a pálcával és hát a szikrák........
Szia !
A Tapasztalatomat leírom .Az általam készített doboz 15 x 15 x 30 cm. -es ebbe került a 2 trafó egyik végén a ventilátor a másikon szellőző rács (olyan mint 1 alagút ) 95 ampert tud nem melegszik simán kibírta 10 szál 2.5 pálcának az elhegesztését. Ha majd esetleg nem bírja a kiképzést akkor csinálok másikat ,egyébként van 1 univerzál ( Orosz) trafóm ami 20 éves van tartalék ez csak azért készült mert láttam itt az oldalon.
Ha visszaolvasnál, már volt róla szó.
Igen, igen, igen a válasz. Gyanítom, hogy Atis... kérdéseire már sokkal korábban válaszoltak, csak nem olvasta. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2014
szia
vissza olvastam és láttam is azért kérdeztem hogy ez jó megoldás-e mert túl sokat nem írtak róla. üdv. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |