Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Maga a kijelző, azaz a képernyő is meg tud úgy halni, hogy nem az egész, csak egy sávja?
Ok
Köszönöm az ötletet, rajta vagyok, de csak a jövő héten lesz rá időm. Mindenképpen jelentkezem az eredménnyel.
leközeted a fűtésről a csatlakozóig a kispanelon,
Ja írás!A képcsőfoglalaton látod meik a fűtés?az eret megnézed mert fejből nemtudom a számot,ami a panelon van,úgytudom 3 szál megy oda,a 200v,a test,meg a fűtés.(heater).ott van egy ellenállás a dióda mellett asztem szürkeszínű.
Sziasztok!
Beko K2 sasszival szerelt Grundig tv az áldozat. Standby van, de nem reagál semmire, bekapcsolni nem lehet. Standby feszültségek rendben vannak. Próbáltam nézni a prociból jövő jelet, ami élesztené a tápot, de semmi változás nincs ott sem gombnyomásra se távirányító jelére sem. Kb egy hónapja cseréltem benne hálózati puffert, azóta ment rendesen. Most a hiba is úgy jött elő, hogy este kikapcsolták másnap meg már nem reagált semmire. Valakinek valami ötlete?
Kicsit keveslem az információt , hogy este még ment , de reggel már be sem tudták kapcsolni.Valami jele biztosan volt ennek as hibának.Ha véletlenül csattant a sorkimenő az szokta vinni a procit is .Ebbe az irányba gondolkodj.
Nekem is ennyit mondtak csak. Este lefekvéskor kikapcsolták, másnap nem éledt fel készenlétből. Én processzorra gondolok, mert ha a tápnál az engedélyező lábra kötöm a 3,3V-ot, akkor a táp beindul, megvannak a feszek, de a proci nem adja ki a jelet, semmire nem reagál, pedig minden feszültség a helyén van.
Értem most nincs előttem a tévé rajza , de ha jól emlékszem a proci hibát úgy tudod biztosan megtudni , ha a tápban lévő optó csatoló lábát leteszed testre , és ha akkor indul a táp , és a tévé is megy , akkor biztos , hogy proci.De , ha ez , így lesz akkor még mindig ott van a kérdés , hogy mitől ment tönkre a proci .
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő probléma miatt. Samsung 1080i Compatible TV bekapcsolása után elindul, képet is ad, de 1-2 mp után elkezd ki-be kapcsolgatni. Néha 8-10 ilyen után stabilizálódik és működik. Vajon mi lehet a gond? Válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Csak egy ötlet. Nem lehet, hogy a puffernek nincs köze az elromláshoz? Nálunk egy Orion TV csinálta ugyanezt. Akkor a szerelő sorvégfok tranzisztort, diódát és egy kisebb kondenzátort cserélt ki.
Sortranzisztor jó, ott nem volt hiba. Múltkor, amikor hálózati puffert cseréltem, akkor az hibás volt, azután jó lett a tv.
Most minden feszültség a helyén volt, de a proci nem reagált semmire, így mivel minden mást kizártam a tv-t összeraktam és visszaadtam. Valaki javította már régebben, mintha eeprom is cserélve lett volna meg több smd alkatrész kicserélve furatszereltre. Közben pedig az is kiderült, hogy valamikor villámcsapott volt a tv elvileg, de utána meg lett javítva. Lehet most adta meg magát végleg.
Sziasztok!
egy kezdő rugás kellene ,egy thomson színes tv leesett az asztalról az egyik sarkára vitte az energiát és az alaplap nagy fesznél a sarok 10x10cm eltörött, a nyomvonalak mentén megforrasztottam 14 helyen szemre mást nem vettem észre. Bekapcsolva meg sem nyikkan mintha a táp is bajban lenne de azon a helyen nem volt sérülés írnátok egy tippet vagy dobjam ki. üdv aramis
A vitte az energiát mit jelent ? 230v os kábel nem szakadt meg ? Még keress szakadást , mert biztos van még.
Már mint az esés végén a sarkára esett és erre a az energiára gondoltam. most sorba lemérem a szakadás miatt majd írok
Ismételten átnéztem mindenhol nincs szakadás a vezetékben sem talán kicserélném a ptc mert ott kellene kattania ha jó a táp?
Mivel a sortrafó a legnehezebb annak környékét vizsgáld meg!!! A fólia szokott elrepedni pár helyen, nagyító használata javallott . Aztán ha a maszk leszakadt akkor qka.
Akkor nem marad más hátra elindulni a 230 volt - oas bemenetnél kezdve végig mérni , hogy hol nincs meg aminek meg kell lennie.Még talán célra vezető lehet az is , ha a nagyobb alkatrészek környékét átvizsgálni , hogy nincs e valahol még panel törés .
Üdvözök mindenkit
Van egy már régebben felvetett gondom, amit egy Koreai "INNO-HIT" CRT TV okoz, nincs raszter nincs hang a teljes csend honol benne. Nincs rajzom hozzá és igy nem tudtam semmire sem jutni vele. Ha valaki tudna nekem segíteni előre köszönöm. A model amit a doboz hátán ír, TVC921TXT, a panel szélén pedig ezek aszámok vannak.
Sziasztok, van egy régebbi thomson tv-m, amin bekapcsolás után pár perccel elmegy a kép, de a hang az marad (rádiónak egész jó ) néha felvillan valami krixkrax meg néha a kép is beugrik, de ha megütögetem akkor néha megjavul egy időre, úgyh gondolom valami melegedéses kontakthiba lehet, de hogy lehetne kideríteni a probléma helyét a kismillió alkatrész közül?
Szia!
A forrasztások figyelmes átnézésével derítheted ki a hiba helyét. Hasonló, kimelegedett, kirepedezett forrasztásokat keress: Bővebben: Link. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Üdvözlet mindenkinek!
A következő problémával fordulnék hozzátok. Van egy Videoton C29S25-AM típusú televízióm, melynek az a hibája, hogy nem kapcsol be. Egészen pontosan mikor bekapcsolom a tévét hallani, hogy a táp föléled, mert egy kicsit fütyül, de ez csak két másodpercig van így, utána elhallgat és a standby LED villog. Természetesen nincs se kép se hang. Én azt gyanítottam, hogy rövidzárlatos valahol, ezért mikor feléled a táp nem állnak be mindenütt a két másodpercen belül a feszültségek, minek hatására a processzor letilt és hibát jelez (villogtatja a standby LED-et). Ezért aztán átnéztem azokat a részeket amik hibásak lehetnek: - Vertikális eltérítő IC - Sorvég tranzisztor - A környező kondenzátorok és induktivitások - Sorvégtranszformátor - Eltérítő tekercsek A Sorvégtranszformátort és az eltérítő tekercseket egy ring tester-el vizsgáltam meg. A sorvégtrafót kiszereltem a panelből és úgy vizsgáltam meg, így 8 db led világított a műszeren tehát ezen nincs menetzárlat. Habár más probléma még lehet, de nem tudom hogy erről hogy bizonyosodhatnék meg. Az eltérítő tekercseket egy szerűen lehúztam és úgy mértem meg, ezeknél 4-5 LED világított tehát szintén jók. Most már kifogytam az ötletekből, ezért megköszönném ha segítenétek. Mellékelem a TV kapcsolási rajzát. A segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok!
Kaptam egy Tecwood 2132 tv-t aminek az volt a baja, hogy a készenléti led világított, de halkan egy sípoló hang hallatszott, de kép és hang nem volt. Kicseréltem egy C5388-as tranzisztort egy BU808DFX helyettesítőre. Ezzel működik rendesen kb 7 percig, de utána újra sípoló hang és egy függőleges széles csík látszik. Erre kérnék segítséget. Előre is köszönöm. Gabes
Méregess a tranzisztor környékén és derítsd ki hogy a sípoló hang pontosan honnan jön és nézegesd meg a forrasztásokat, esetleg mérj rá az új tranzisztorra ha az is elromlott akkor valami ellenállás ment tönkre ilyen irányba kutass .
A csík a vízszintes eltérítés megszűnését jelzi. A képcső nyakán lévő tekercs kivezetéseit forraszd át. A panelon a stekkerét is, jellemzően kiolvad a forrasztása. Amíg van csík addig elvileg a tranyó még jó, mert nagyfesz van.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2014
A függőleges (nem vízszintes) csík a vízszintes (sor) eltérítőtekercs áramkörének szakadására utal. A forrasztások rendben vannak? Itt a DY az eltérítőtekercs., a flyback pedig a sortrafó primer tekercse.
Elnézést hogy csak most sikerült, és igy is egy elég gyenge minöségü képet feltennem.
Ezt egy Samsung-nak nézem, de jó lenne az alaplapi feliratokat is megnézni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |