Fórum témák
» Több friss téma |
Épp ezt kérdeztem pár sorral ez előtt, amúgy nem, de ugyan úgy fog szólni? Mármint ereje nem feleződik vagy ilyesmi?
A hangerőn nem észlelsz majd változást.
Rendben, meg értettem, szerintem innen már menni fog! EZER HÁLÁM, NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM Remélem nem okoztam nagy gondot ezzel.
Javaslom iktass be a hálózati feszültség egyik ágába egy 40-60W izzót, ha valami nem a tervnek megfelelően sikerülne elsőre, akkor az fog teljes fényerővel világítani, nem az erősítőd ég majd le.
A mennyiben a jelforrásodat sztereóban szeretnéd rákötni, akkor a jobb és bal csatorna direkt összekötése nem szerencsés, egy-egy 1k körüli ellenállással kéne a közösítést elvégezni. Igény esetén lerajzolom.
Hát ha mégis, akkor írok, de most így is megfelel, remélem működik majd és köszönök még egyszer minden.
A főpanelen a hangszórókimenetnél lévő relé meghúz? Ha nem, azt külön megvizsgáljuk.
Az erősítő panelen van némítás funkció, annak az állapotát egy méréssorozattal lehetne felmérni. A biztos kiiktatása a Q504 kollektor-emitter összekötésével történhet, berajzoltam pirossal a panel közepén. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
Az a helyzet, hogy mérni nem tudok mert nincs kéznél műszerem. A kollektor emitter összekötését elvégeztem. Próbáljam meg most megszólaltatni?
Könnyebben ajánlanám az áram alá helyezést, ha megnyugtatnál van izzó a hálózati feszültség egyik ágában.
Természetesen a próba következik. Azt nem látom át, hogy a kimenetet leválasztó relék (az előbb említettem) mennyire vannak a hiányzó panelnek kiszolgáltatva. A meghúzásuk azért hallható, erről várom a beszámolódat. Mielőtt ezt is áthidalnád, még futnék egy kört mennyit lehetne a védelmi funkcióból megmenteni.
Nincs izzó, de ne aggódj. Sajnálom, de nem igazán értem ezt a meghúzás dolgot. Nem tudnád picit konyha nyelven leírni?
Az átkötést megcsináltam, de nem szól így sem.
A reléket sikerült megtalálni? A kapcsolásuk kattanó hanggal jár, amit az áram alá helyezés után pár másodpercen belül lehetne érzékelni.
Akkor sincs gond, ha ez nem következik be, csak más lesz a feladat.
A bekapcsoló relére gondolsz? Mert a bekapcsolást megoldottam a kis tranzisztor emitter kollektor átkötésével.
Ez a főpanelen van. Megtalálod a rajz alapján!?
Istenkísértés tapasztalat és műszerezettség nélkül egy ilyen feladatot elvégezni, de ha nincs veszteni valód ám legyen...
Bocsi gond volt a géppel, meg van a relé, áram alá helyezéskor nem kattan. Mit tegyek vele?
Az alábbi átkötéssel direkt aktiválhatod a relét. Ettől már illene megszólalnia.
Ok, megcsinálom és mára már hagylak, nem akarlak zavarni. Majd írok a fejleményekről. Köszönöm.
Na, összekötöttem, a relé be is kapcsol, de hang sajna még most sincs.
Azt kéne tudni, amit elkészítettél mennyre hibátlan. Fotó esetleg? Egy multiméter is kéne, lássuk a végfok IC tápfeszültségét.
Sajnos multiéterem nincs, csak egy régi analóg volt, de elromlott. A végfok ic-vel nem lehet hiba, mert működött z egész, csak az előlapi panelek lettek széttörve.
'. képen a megmaradt hifi, 2. képen a bekapcs gomb az E C átkötésével, 3. kép a hangerő szabályzó pot.méter, 4. kép a pot.méter rákötése a rajzodon megjelölt helyekre továbbá a bemenetre és az 5. kép a tegnap leírt megoldás, a kondi és a relé lábának összekötése.
Meg kéne például győződni, hogy ettől a beavatkozástól valóban eljut-e a tápfeszültség az STK nagyjelű erősítőjéhez. Ehhez voltmérőre van szükség.
Annyit megtehetsz, hogy meghallgatod a hangszórókon van-e némi alapzaj. Az már biztató a végfok működése szempontjából. A CN503 csatlakozó 11, 13 lábait megérintve hallható búgás?
A Q504 átkötése elkészült, a fotóból nem tudom kivenni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |