Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   90 / 982
(#) Mest hozzászólása Jan 10, 2008 /

Milyen hosszú az 1 másodperc?

Egy monitor gyártó, összeszerelő üzemben történt velem a következő eset kb 20 évvel ezelőtt. A kész monitor panelek végső beállítását és tesztelését végeztem számítógépes próbapadon. Ezt gurulós műanyagkerekű széken ülve végeztem. A próbapad felül gumilappal szigetelt fémszerkezetes, a padlózat festett műanyag bevonatú vasbeton. A munkafolyamat a következö volt:
Jobbról raklapról panel felvesz, próbapadra tesz, balkézzel panelleszorító keret lecsuk és biztosít, közben jobbkézzel jobboldalt betáp csatlakoztat, nagyfeszkábel csatlakoztat, közben balkézzel billentyűzeten tesztprogram indít, és a numerikuson programokat váltogat, közben jobbkéz elvégzi a panel potijain a szükséges beállításokat (kb 6-7 poti) és egyéb teszteket. Amint ez megvan, balkéz program stopp!-ot ad, leszorítókeret felnyit, jobbkéz megszünteti a kábelcsatlakozásokat, balkéz panelt balra raklapra rak. - és kezdődik a folyamat elölről. Az egész folyamat, a monitor teljes beállítása és tesztelése kevesebb mint egy percig tart (ha minden jól megy). Az 50 ezredik monitor után az ember automatikusan és gyorsan csinálja az egészet, annyira kicentizve, precíz mozdulatokkal és tökélyre fejlesztve, amennyire csak lehet pl. a program indításakor azonnal indul a panel, megjelenik a nagyfesz, gyakran akkor indította a balkéz a programot, mikor a jobbkéz század, vagy tizedmásodperces késésben volt és nagyfeszkábel még nem ért be a kontaktusba 1-2 cm távolságban volt és ívet húzott. Nem volt semmi probléma addig, míg egy napon nem volt fűtés, illetve már másodiknapja nem volt. A csarnokban (tél volt) nagyon hideg. Látszik a lehelet a levegőben, elgémberedett, fogásra alig képes ujjak, nem működő panelek, fél fizetés a tea automatába, elégedetlen moraj a gyártósorokon, többek látványos virtuális, vagy valós felmondása. ráadásul még a vókmenem is elkezdte idegesítően ütemesen nyávogtatni a szallagot. Az intő jelek mind megvoltak, de akkor nem figyeltem eléggé rájuk.
--A külvilágból beérkező adatok elemzésekor megjelent gondolat tudatosította bennem azt a tényt, hogy a jobbkéz késése elérte, sőtt meghaladta a megengedhető legnagyobb értéket. Még érzékeltem, amikor a balkéz inditja a programot, és láttam a folyamatban pár centire a jobbkéztől a képcső csatlakozójára átugró szikrákat, sőtt még arra a gondolatra is volt időm, hogy a képcső kapacitásával és a feltöltődésének idejével számításokat végezzek, de még a számítások befejezése előtt rádöbbentem, hogy most már nincs mit tenni a baj elkerülése érdekében. Számítottam a megrázó élményre és a balkéz el is indult a stop gomb felé, de nem ért oda. Láttam amint a szikra a hüvelyk ujjam felé fordult és elkezd táncolni rajta. Ösztönösen elengedtem a nagyfeszkábelt, de az, a nagy hidegtől merevvé, rideggé válva ráugrott az alkaromra, és mint a disznó *****, vagy mint a dugóhúzó, rátekeredett.
A rendszerem azonnal teljesen össze omlott semmilyen normális mozdulatparancsot sem tudtam végrehajtani hosszú ideig. Bár a háttérben gondolkoztam és láttam amint a térdem és az asztal között, valamint lent a földön a szék kerekénél kék szikrák sisteregnek, éreztem a szívem vergődését, és azon álmélkodtam, hogy ennek a vergődésnek a burkológörbéje megeggyezik a székkerék szikráinak sistergésével. A billentyűzetet már nem tudtam elérni, inkább a nagyjából a panel felé sújtottam a jobbkezemmel, ami szerencsére azonnal eltörött és az egyéb védelmek feszültségmentesítették a tesztpadot.
A munkatársaim szerint az egész kevesebb mint 1 másodpercig tartott, de ezalatt nekem legalább 10 mp vagy még több telt el. A szívem csak 10-15 perc múlva kezdett ujra rendesen dobogni.
Úgy gondolom hasznomra vált az eset bár nem éreztem magam a halál torkában, de vethettem rá egy pillantást. Azóta többször kerültem kapcsolatba kisebb nagyobb "áramokkal" amik a szakmával járnak, de az a monitoros, AZ volt az igazi!

A félreértések elkerülésének érdekében szeretném leszögezni, hogy példámat negatív fényben akarom feltüntetni. Sok tanúságot vontam le belőle. Az eset után a javaslatomra megváltoztatták a tesztprogramot, ami megvizsgálta a bekapcsolás előtt a csatlakozások meglétét, és csak az után adta rá a feszt. Én pedig azóta sokkal, de sokkal jobban ügyelek a veszélyes munkák és a termelékenység összefüggésének összetevőire.
(#) valve válasza Mest hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Erre csak azt tudom mondani, hogy HUHhaaa,.. Mákod volt,..
(#) thomasp válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Ez a trabantos egy állat. Erről az jut eszembe amikor én a saját kertünkbe estem be hasonlóan egy kispolszkival az első gondolatom az volt, hogy anyám láthatta-e. A probléma az volt, hogy kb 100 méterre elötte hagyam el a teleszkópot, én pedig egy laza kézifékkel akartam megérkezni, csakhogy a lengőkar aláfordult a kocsinak és már esett is a tetejére kb 20 haver nézte végig. Az is hasonló zöld színű volt. Hát igen ilyen is voltam
(#) zoz11 hozzászólása Jan 11, 2008 /

A következő csatolmány azért magáért beszél

=.ppt

(#) valve válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Hát ez tényleg őrület! Az elején még én is azt gondoltam, tényleg igaz a levél, aztan mikor mondta, hogy vicc akkor minden ok, de folytatodik,.. aztán megint, döbbenet és megint vicc,.. Ki gondolná,..
( :no: nem szeretném se lányom sem fiam ezek közt látni, ill a közel vagy távol -jővőben )
Kiváncsi lennék Frankye véleményére,..
(#) djtometkow válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ :eek2:
dúúrcaa
(#) Fery válasza valve hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Van három gyerekem, ha csak kettő állna elő ezzel a viccel már simán megcsipném a levélben emlegetett infarktust.
(#) Frankye válasza valve hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Hmmm. Hát igen. Vannak az életben dolgok, amik rosszabbak annál, mint amilyennek első ránézésre tűnnek az akkor éppen aktuálisan legrosszabbnak tűnő dolgok.
Hátom hét? Azt mondom: Kevés!
(#) valve válasza Frankye hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Fery; sztem`is kordában kell tartani a gyerkőcöket, amgy is "miden" szülő a legjobbat próbálja adni,..

Frankye; nekem van egy saját, de, már pár helyen hallott véleményem: Ne azt mond a gyereknek, hogy: Ne mászkály a fa tetején! Hanem azt, hogy: ügyelj mert leeshetsz ha mászkálsz a fa tetelyén,.. Fogozkodj jól meg,..
(#) szamóca hozzászólása Jan 11, 2008 /

(#) Frankye válasza valve hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Idézet:
„Ne azt mond a gyereknek, hogy: Ne mászkály a fa tetején! Hanem azt, hogy: ügyelj mert leeshetsz ha mászkálsz a fa tetelyén,.. Fogozkodj jól meg,..”

Ebben van igazság, és a gyerek, mint ilyen, nem hallgatja meg a felnőtt tanácsát, tilalmát, hiszen folyamatosan próbálgatja a saját cselekvési szabadságának korlátait. Ettől még nekünk, szülőknek/felnőtteknek kell kordában tartani a skacokat, különben előbb-utóbb az olyan "életveszélyes" kalandokba vetik bele magukat, amiről a bemutatóban is szó volt, anélkül, hogy valóban tisztában lennének a valós veszéllyel.
(Mondom ezt tapasztalatból, mint egy 17 éves kamaszlány erősen őszülő hajú apja... Hidd el, nem a "jóságától" őszülök.)
(#) Fery válasza Frankye hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Látod pajtás, peched van én nem öszülök a gyerekeimtől.
// De csak azért mert kopasz vagyok //
(#) Frankye válasza Fery hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Tudod a mondást:
Rendes ember megőszül, a huncut megkopaszodik! :hehe:
(#) Fery válasza Frankye hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Nem rossz.
(#) valve hozzászólása Jan 12, 2008 /

Sztem nagyon jól sikerült kis mocik,.. Az elektronika és a találékonyság,..
(#) valve válasza valve hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

.folytatás,..
(#) titi válasza valve hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Ezek nagyon vadak! :eek2:
Amikor azt olvastam, hogy
Idézet:
„kis mocik”
nem ilyesmire számítottam!
...hát igen...a találékonyság...
A régebben felkerült "emberkék" most már vasparipára pattanhatnak!
(#) djtometkow válasza valve hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

uh
király :eek2:
(#) Rikocu hozzászólása Jan 12, 2008 /

Nagyon jók!!!
(#) szasza10 hozzászólása Jan 12, 2008 /

Nekem azt írta hogy:
Én: hitoktató
szasza10: hivatásos kutyasétáltató
Szabados Szabolcs: Bármi, kivéve azt amit most csinálsz!
(#) szasza10 válasza szasza10 hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Egyik politikusunkra azt mondta hogy "pedofil", a másikra meg azt hogy "amatőr nőgyogyász"
(#) szasza10 válasza valve hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Királyak ezek a mocik!
Biztos nagyon szakképzett lehet a feltaláló!
(#) Dióda válasza valve hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Hogy tudnak az emberek ennyire unatkozni?

Amugy haláli aranyosak. :yes:

De most komolyan gratula .
(#) uli válasza valve hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

egyszer megpróbáltam én is hasonlókat csinálni több kevesebb sikerrel. Inkább kevesebb volt az valahogy nem nézett ki annak aminek készült
(#) bbb válasza valve hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

ez se nem vicces, se nem mókás, de nekem nagyon tetszik
különösen a második képen szereplő moci lett nagyon jól eltalálva. (a motor1 meg majdnem lehetne mz is )
(#) fureszk válasza bbb hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Nekem is a 2. tetszik.
Régebben nyitottam az ilyeneknek egy topikot:
Bővebben: Link
(#) mokus hozzászólása Jan 13, 2008 /

A kínaiak tudnak valamit...
(#) zoly15 válasza mokus hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

ez már volt
de azért elképesztő hogy mit megcsinállnak
(#) Tomi20 hozzászólása Jan 13, 2008 /

Ez szerintem egy kamu kép, de viccnek jó. A kondi eldurrant, máshogy nem tudta volna így levenni az alját. Továbbá látszik a kiseb kondin, hogy használt, ha mindíg abban a másik kondiban lett volna, akkor teljesen újnak kellene látszania...
(#) Braf hozzászólása Jan 13, 2008 /

Következő: »»   90 / 982
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem