Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2316 / 3599
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Az egész családnak megüli, elrontja a gyomrát a mai műfagyi. Mi teljesen befejeztük a fagyizást, meg eléggé költséges is ez a műanyagevés.
(#) sargarigo válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Mit majréztok már egy kis műanyagtól! Tegyétek a szívetekre a kezeteket: margarint ugyan hányan szoktatok venni? Hallott már valaki olyat hogy megromlott a margarin? Vagy hogy bepenészedett? Én még nem
(#) pjg válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Évek óta nem ettem margarint, sem vajat. Viszont szerintem finom jégkrémeket árul a Lidl. Biztosan tejes, vagy tejszínes, mert jól meghajt.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Idézet:
„térhálósított semmi”

Akkor legalább nem árt. Ez manapság nagy előny.
(#) jani1987 hozzászólása Júl 4, 2014 /

Látom a kérdésemre senki nem válaszol.
(#) Schnitt válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Anno, mikor szüleimnek kellett láncfűrész, én ebben a fórumban körbekérdeztem használható de nem horror drága gép után:
Bővebben: Link

Ott a fuxtec 6150-est ajánlották. Van magyar forgalmazó, szerviz, és kínai létére nagyon jó minőség. 61,5 ccm 3,2 lóerő, 45 centis lap.
Amit átér, azt el is vágja, nem fullad bele.
Nálunk évente 10 köbméter akác kuglizás a feladata, tökéletesen ellátja.

Egyébként a linkelt fórumban megmutathatod a visszakapott gépedet is, szerintem meg tudják mondani, mi hiányzik róla, hol tudod beszerezni, nagyon segítőkész társaság.

Az általam ajánlott gépről is érdeklődhetsz ott, több tagnak is van, mindenki elégedett vele.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
(#) Frankye válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Nekem a McCullock fűrész vált be nagyon. De az elektromosat semmiképpen ne vedd meg, mert van benne egy belső fogazású fogaskerék, amely az erőátvitelt biztosítja a motor és a lánc között. Ez viszont rettentő gyorsan kopik, és nem olcsó a pótlása (5-6 000 Ft). Ezen kívül az elektromosnak a kapcsolója a gyenge pontja. Az viszonylag könnyen pótolható, javítható, de bosszantó tud lenni, hogy ha elmozdul, vagy megtelik porral, akkor "kontaktos" lesz. A benzines viszont remek.
(#) Schnitt válasza Frankye hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Ja igen, azt én is akartam írni, hogy villanyosat NE!
(#) zolika60 válasza Schnitt hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Nekem van egy 25 éves körüli orosz elektromos. Apósomtól kaptam 5-6 éve. Ő már egy erdőnyi fát összevágott vele (évi körülbelül 15-20m3). Azóta én használom nekem is kell körülbelül 10m3-t felvágnom évente. Igaz tavaly elromlott mert a motor állórész tekercsének rögzítése elengedett. Ezért az beledőlt a forgórészbe és tönkre ment a forgórész is, amit most sikerült megtekercseltetnem. Így az idei fát is ezzel vágom majd. Minden része fémből van a motorburkolatot és a fogantyút leszámítva. Ha lehetne ilyet újba venni azt mondanám ennél nincs jobb otthonra.
(#) Schnitt válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Na igen, többször felmerült már a dolog itt a fórumon is a szerszámos topikban, hogy a régi technika meg az új miben különbözik... (fogyasztói társadalom kialakulása és virágzása)
A mai elektromos láncfűrészeket én nem merném nekiengedni egy 30 centis bükkfarönknek.
(#) nagym6 válasza Schnitt hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Mai BOSCH elektromos van nekem, vígan, meglepően gyorsan viszi a legkeményebb fát, 30 centist is. Kevés munkához príma, nagyobb munkára -éves famennyiség- nem merném ajánlani. Mert nyilván itt is be van "programozva" a fogyasztói társadalom érdeke.
Egy ismerősöm Makita elektromossal vág minden évben sokat, ismerősöknek is, kb. 10 éves gép.
(#) Schnitt válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Itt jön be az ár kérdése, mert van jó minőség ma is, de otthoni használatra sokan nem tehetik meg, hogy olyat vesznek.
Az elérhető árúak meg nem hozzák az elvárt szintet.
Egy villanyos Makita 2x annyiba kerül, mint egy már használható benzines más márkából.
Ráadásul a nagyobb vágásteljesítményt úgy érik el, hogy csökkentik a láncvastagságot, mert ugye keskenyebb pengét könnyebb áthúzni a fán (lásd 1,3mm vastag vezetőtaréj vs. 1,1 mm vastag). Ettől, és a ritkább fogazástól kisebb a motor terhelés, de gyakrabban kell élezni, cserélni a láncot.

Nem is megyek jobban bele, mert nagyon messzire visz ez az irány. Mindenkinek meg kezz találnia az optimális ár-érték arányt a feladathoz, és ha jól választja ki a gépet, nagyot nem bukhat vele.
(#) pjg válasza Schnitt hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Gyerekkoromban a traktor hátára volt szerelve egy 80-100 cm átmérőjű cirkula. Azzal jöttek bérfűrészelni. Kuglizták a rönköket.
(#) Schnitt válasza pjg hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Ez az igazi tuti műszer:
Firewood processor

Csak legyen, aki tölti fával
(#) Qju válasza Schnitt hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Mit csinálsz nagyapa? Fogpiszkálót ha el nem rontom!
Azaz mégiscsak OFF mert lámpa búrát
(#) Schnitt válasza Qju hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

gazdaságos megoldás...
(#) tungsram hozzászólása Júl 4, 2014 /

Kollégák! Kinek van tapasztalata az újonnan kiadott PC-k Laptop magyarításával. Amin most dolgozok a barátom gépén ez csak english-ül énekel.Hol van hozzá a HUNGARY frissités? Előre is köszike.
(#) pjg válasza tungsram hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Tedd fel másképpen a kérdést. Mi van?
(#) tungsram válasza pjg hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Kérlek szépen! Arról van szó, hogy ez egy tanulási céllal kiadott laptop ami amikor bejelentkezik anglolul énekel a szövegszerkesztési programban. A gond csak az , hogy a kollega nem érti az angolt. Tehát hol van ennek a magyarítása. A segítséget előre is köszike.
(#) SzervízMacska válasza tungsram hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Tudtommal ilyen nincs. Hivatalosan biztosan. A billentyüzetet lehet matricázni, vagy feliratozni, a karakterkészletet, kódlapot lehet átállítani magyarra, a többi meg marad, ahogy van. A többi mind illegális, tehát itt nincs helye. Vásárolni lehet még magyar nyelvűt, szinte bármely számtek boltban, és online is...

Ha csak a szövegszerkesztő a gond, léteznek magyar nyelvű, ingyenes programok. Például openoffice.org...

Mit énekel?
Milyen Windows, vagy Linux van rajta?
Milyen Office program?
Egyszer, pár éve csináltam egy gépet. Az Office tudott magyarul, németül, angolul és oroszul. Tudta a helyesírást és az elválasztást is az adott nyelven.
(#) Ricsi89 válasza pjg hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Win7-hez pedig a frissítések között volt magyar nyelvi csomag, amit leszedett újraindulás után pedig magyar volt a win7. De amíg nem tudjuk mi van a gépen, nehéz segíteni.
(#) zoly15 hozzászólása Júl 4, 2014 /

Sziasztok!
Új állás lehetőség van kilátásban, ezúttal egy egész Miskolcot ellátó hőszolgáltatónál kopogtatok Írtam egy emailt kb 2 hete neki , akkor atr mondták hogy sajnos nincs üresedés, küldtem önéletrajzot, de nekik más formájú kell, írtam másikat elküldtem 06. 25.-én azóta semmi, egészen máig. Kaptam egy levelet, hogy felkeltette a figyelmüket az önéletrajzom, behívtak személyes talira, sőt ha úgy van munkapróbát is tehetek, azt még nem tudom pontosan mit s hogyan, de ez is egy lehetőség, hátha összejönne már végre
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Szorítok, hogy sikerüljön.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Köszönöm!
Szerintem jobb mint az előző (Pálinkafőzők) volt, itt változó a melóhely, vannak leállások, esetleg műhelymeló, vagy mérőcserélések kitudja, elég nagy a cég, még azt sem bánnám, ha kevesebb lenne a pénzem, de szabadidőm lenne. Jó lenne 8 órás műszakokban, vagy 3 nap 12 óra és 3 nap szünet, vagy valami hasonló...
(#) tungsram válasza pjg hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Windows. A gond csak annyi , hogy az alap op-t nem lehet gyalulni mert a gépet időnként megnézik... Így is a sok ...... felülírták 7-essel mert az jobb.. Kövképp lett két belépési fiók de így viszont felborul minden mit a kolhoztraktor..

Ezek szerint rendszergazdai jogosultságotok sincs azon a gépen. Akkor az üzemeltetőnél kell reklamálni...

Fiatal csóka lehetsz. Érdekes a szlenged. Nem mindig értem.
(#) szamóca hozzászólása Júl 4, 2014 /

Következő: »»   2316 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem