Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1039 / 1387
(#) Szárnyas válasza Mircsof hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

Szegeden a Szatellitnél szokott lenni, de kérdezz rájuk telefonon, hogy kapható-e jelenleg, mert éppen tegnap vittem el az utolsó darabot.
A RET szerintem nem árul ilyet terméket.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2014
(#) elektros90 hozzászólása Júl 2, 2014 /

Sziasztok!
Próbálkoztam újra nyákot gyártani. Most az ún. igénytelen technikával: T. gazdaságos univerzális festék, T. gazdaságos iroda papír, Transparent 21, Positiv 20 és 10perc levilágitás. A positiv 20 hőléggel volt szárítva kb. 20cm távolságból 10 - 15percen keresztül. Az erősítő nyákja elég jól sikerült, de azon csak normális méretek, távolságok voltak.
Az SMD teszt panelről meg tettem fel képet. Nem a legsikeresebb, de ettől a módszertől nem is vártam jobbat. Még meg is lepődtem, hogy ilyen. Sajnos a Positiv 20 at nemtudom egyenletesen felvinni A4 es panelre. Kisebb panelre relatívan jól sikerül. Arra jöttem rá, hogy szebben szétterül ha függőleges sávokban fújom.
(#) don_peter hozzászólása Júl 4, 2014 /

Srácok annak (lötstop) zöld felületi kezelő vegyszernek mi a neve és hol lehet szerezni?
Szeretném az elkészült nyákpanelokat védeni valamivel...
Köszi.
(#) pjg válasza don_peter hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Lötstop fólia és német o.-ból. Bővebben: Link
(#) don_peter válasza pjg hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Köszi, ennek a beszerzése így már nem is olyan egyszerű...

Továbbá tisztelettel kérdezném tőletek, melyik a legjobb döntés, ha maradok a vasalgatásnál vagy jobban járok, ha levilágítót készítek?
A levilágítós témában olvastam, hogy sokan készítenek ledes lévilágítót, de nem tökéletes.
Ezek miért nem működnek megfelelően mire figyeljek, ha még is ezt az egyszerűbb ledes levilágítót készítem el?
Mit tanácsoltok merre felé induljak el?

Az arcszauna nem érdekes a számomra.
(#) pjg válasza don_peter hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Ha a vasalás jól megy és nem csinálsz nagyon bonyolult áramköröket akkor maradj annál.
Ha levilágítani akarsz az profi eredményt hoz, de befektetés igényes.
Az arcszauna pedig a lehető legjobb választás lenne.
(#) hotib válasza don_peter hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Halkan jegyzem meg, hogy a szauna és a szolárium csak a kezdőbetűkben egyeznek meg...
Tehát: arcszolárium
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
(#) eyess válasza don_peter hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Mind a kétféle , illetve bármelyik technikát lehet rosszul avagy jól csinálni.Ez egyén , türelem , és kézügyesség kérdése.
Ha jól csinálod nincs különbség egyik technikával készült nyáknál sem .Ezek után az a kérdés melyik olcsóbb , gyorsabb , vagy könnyebben kivitelezhetőbb otthon körülmények között.Persze ha rendelkezésre áll mindegyik technikához minden , akkor ott sincs már nagyobb különbség.
(#) don_peter válasza hotib hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Jaja igazad van. Bocsánat.
Bár gondolom érhető volt a kérés enélkül is

pjg:
A levilágítás számomra szimpatikusabbnak tűnik.
Skenner átalakítással gondoltam megvalósítani, de a ledekben nem vagyok biztos.
Egyébként ilyen áttetsző papírt vagy fóliát direkt speciálisat kell venni hozzá?
Csak a víztiszta vagy esetleg a tejfehér, de még átlátszó fólia is jó?
Ezekre a fóliákra gondolom már nem lézernyomtattóval kell nyomtatni vagy tévedek?
A levilágítós témánál már nem jó akkor a gyors marató vegyszer igaz?
Sok kérdésem van ezzel kapcsolatban, de ezek tudatában tudok csak dönteni merre tovább.
Komplexebb nyákokat is akarok tervezni SMD-ben is.

A komplexebb nyák tervezés azt mit jelent smd ben például ?
(#) don_peter válasza eyess hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

SMD-ben egyelőre csak kisebb dolgok olyan dolgok amelyeket már megépítettem és működnek, csak kisebb-re kell tervezzem. (bináris óra, autoblock, forrasztó vezérlő...stb)
A komplexebb nyákot pedig egy teljes forrasztó állomás vezérlésére értem...
Ott már azért bonyolultabb nyákot kell tervezzek és pontosan kivitelezni.
Ezért gondolok a levilágítóra egyre többször.

Értem , és akkor ezek szerint ezeket nem próbáltad , vagy szerinted nem mennének vasalással , és azért próbálnád meg a levilágítást ?Vagy próbáltad , és nem sikerült ?
(#) don_peter válasza eyess hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

A vasalás egészen jól működik amíg nem elkezdem 0.8-0.6 alá vinni a vezető vastagságát.
Utána már nem tökéletes és sokat kell javítgatni és több esetben csúszót már meg vasalás közben a papír.
Volt olyan eset is mikor csak megnyúlt a papír.
Szóval macerán elkészíteni és sok a hiba lehetőség.

Nyomtam fel egy képet.
Az öcsipanel rajzán már 0.4-es a vezető vastagság és ott már igen csak kellemetlen a vasalás.
És ez még egészen jól is sikerült.

Igen látom , hát azért ez alá a vonalvastagság alá bőven lehet még menni vasalással is.

A két technika közt a vasalás , és a levilágítás között , azért is nem lehet , és nincs is különbség , mert egy azon nyomtató nyomata használódik vasaláskor is , és levilágításkor is.
Ettől eltér persze a nyomdai fólia maszk által készített levilágításos nyák.

A gond ott van jelen esetben , hogy nem csak a vékonyabb , de kicsit a vastagabb vonalaknál is észre vehető a megfolyás , illetve a festék szétlapulása.
Ez többféle okból történhet.Nagy nyomóerő , magas hőmérséklet, vastag papír ezáltal hosszabb vasalási idő, és persze rosszabb végeredmény.
A másféle rajzolat másféle hőfok , és technikát kíván .Ahhoz , hogy vékonyabb , és smd kivitelű nyákot tudj jó eredménnyel vasalni változtatni kell néhány paraméteren.
Sokan itt tévesztik el , hogy egyfajta papír , és egy azon hőmérsékleti beállításoknál készítenek különböző nyákokat , ami persze különböző eredményeket is produkálnak.

A vékonyabb vonalazású , és mondjuk smd nyák vékonyabb papírt , és kisebb hőfokot igényel , és finomabb kezeket ezáltal.És a végeredmény már vasalás után is tökéletes lesz , és azután a maratás is.
(#) oreg1965 hozzászólása Júl 4, 2014 /

Sziasztok!

Csinált valaki nyomtatásos/vasalásos technikával kétoldalas NYÁK-ot?
Hogy lehet elérni, hogy a lyukak pontosan fedjék egymást?
Kösz! Öreg
(#) eyess válasza oreg1965 hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Összejelölő furat mindenféle képen kell min 2 , aki már ügyesebb , de nem árt a 4 minden sarokba.
(#) trickentrack hozzászólása Júl 4, 2014 /

Sziasztok!

Lehetséges sima papírra nyomtatott(lézeres) tervet felvinni a nyákra úgy hogy nincs laminálóm?
Ha igen hogyan?

Előre is kösz!
(#) eyess válasza trickentrack hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Lehetséges .A lamináló csak kényelmesebb meg valamivel egyenletesebb munkát végez , mint a vasaló .Elsősorban a meleg a lényeg hozzá.

Bővebben: Link
(#) trickentrack válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Köszönöm ezt a videót már láttam de gondoltam azért megkérdem.
Amikor befújom denaturált szesszel és rárakom a nyákra akkor rögtön vasaljam vagy megvárjam míg megszárad?
(#) eyess válasza trickentrack hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Kicsit vársz nem sokat , és lehet vasalni óvatosan.
(#) trickentrack válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Faluban lakok és nem kaptam denaturált szeszt.Lehet valamivel helyettesíteni?
Pl.:Aceton
(#) pjg válasza trickentrack hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Mire kell?
(#) laszlokunstar válasza trickentrack hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Rézeleje.
(#) eyess válasza trickentrack hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Értem faluban laksz nem tudom ott milyen lehetőségek vannak egy boltban.
Denaturált szesz például benzinkúton is fel lelelhető.Ha nagyon nincs semmi más , akkor befújhatod dezodorral is , csak ne legyen túl erős nehogy feloldja a rajzolatot.Ja dezodor az illatosító dezodorra gondoltam a női , vagy férfire.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Benzinkúton van alkohol. Kicsit benzines.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Az nem jó , mert annak lehet olaj tartalma .
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2014
(#) trickentrack hozzászólása Júl 6, 2014 /

Lehetséges valahogy tintasugaras nyomtatóval (nem levilágításos technikával) nyákot készíteni?
(#) Bakman válasza trickentrack hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

(#) djadji hozzászólása Júl 9, 2014 /

Sziasztok!
Próbáltam nyomtatni lézerrel fóliára, és elakadt a nyomtatóba. Három különbözővel is próbáltam. (Igaz nem nyomtattam, hanem fénymásoltam vele, de úgy vettem észre jobb lesz a minőség, ha előbb kinyomtatom papírra és azt fénymásolom a fóliára)
De mindegy, a gépek nem tudják lekezelni a fóliát, úgy látszik, pedig elég új és csilli-villi drága gépek.
A kérdésem az lenne, hogy van e valami ismertető jele azoknak a lézeres cuccoknak (fénymásoló, nyomtató, multi) amikkel lehet fóliát használni? Van e erről valakinek tapasztalata?
Köszönöm!
(#) pjg válasza djadji hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

A fólia lézerbe való? Nem tintasugarasba? Az előbbi hőálló.
Következő: »»   1039 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem