Fórum témák
» Több friss téma |
Az egyik c5198 úgy néz ki kuka,a másik jó.Akkor valóban ez volt az eredeti hiba.De akkor ez nyújtathatta meg az ellenállást? A színkódja szerint a 0.25w-os 10 ohm volt.
Az R39 túl melegedéséhez kell egy szép, legalább 100kHz-es gerjedés. Ilyen frekvencián már elég alacsony C12 reaktanciája (hacsak nem átüt, vagy eleve zárlatos), hogy a 10 ohm-on jelentős áram folyjon.
A srác akitől hoztam a végfokokat azt mondta,hogy 5 évvel ez előtt bontotta őket zene gépből. Az elektrolit kondikat kapásból kiszortam, de a többi kondenzátor nem bojgattam. Nem gondoltam hogy más kondi is hibás lehet a panelen.Most hajtottam meg tabról, két 40-es méllyel,és azt kell hogy mondjam, nagyon jó hangja van. Mostmár csak egy hangyszínszabályzót aggatok elé.Úgyis van itthon egy Sharp erősítőm, aminek halott az stk a végén.Azt elé csapom és kész is a mű. Ha megvagyok dobok fel képeket.
Üdv.:Roymen A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Egyenlőre így néz ki.A trafót majd arrább rakom,mert zúg egy kicsit az erölködő.A bemenetek is új helyet kapnak majd a hátlapon. Egyenlőre ennyire tellett tőlem mára.
Még két kép.
Ez aztán a csillagpontos táp-kialakítás, ja nem
Ha átkerül a trafó kialakítom,de küldhetnél nekem egy vázlatot hogyan csináljam meg,mert ezeket a finomításokat a Papám (tv-rádió szerelő volt) végezte gyerekkoromban az erősítőkön amit közösen csináltunk,és Ő már sajna nem tud segíteni nekem ebben.
Előre is köszi a segedelmet.
Megtaláltam közben. Goggle a barátom. A bemeneti földet nem kell elválasztani a táp földjétől? Én valami ilyesmire emlékszem.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
A mellékelt kép szerint kell eljárni. A puffermező korrekt kialakítása is fontos. Azt a képből nem tudom kihámozni. Ötleteket a földhurkos témából meríthetsz.
Ok.Köszi.Átolvasom.Még annyi kérdésem lenne hogy a Sharp paneljéről az sm-je szerint csak 0.03V-os jel megy az Stk043 két bemeneti lábára.Ez ha jól gondolom kevés a Quad-nak. Közbeiktassak még egy előerősítőt,vagy tudok állítani a Quad érzékenységén valahogy,hogy ez a jel elég legyen neki?
Az egy DC feszültség, a bemeneti 33k ellenálláson ejti az STK bemenő árama (kb. 1uA).
Ha kevésnek mutatkozik az erősítés a Q105,106 emitter körében be tudunk avatkozni.
Hát most kipróbáltam,és lényegesen halkabban szól,mint amikor direktbe küldtem a tabról.A hangszín szabályzás,loundness stb... működik,de lényegesen halkabb.
Bejelölnéd hová is kötöttél? VR102-n mégy be, VR104-en jössz ki. Amit a lepke hangszín felemészt, azt a tranyó pótolja. Jut eszembe - a tranzisztor kap tápot?
Ha nem jön össze egyből, hagyjuk itt a Quad témát, és vonuljunk az Erősítő mindig-be, mert OFF-ba csúszunk.
Akkor vonuljunk át oda,mert ez eltart egy darabig ahogy nézem.Köszi hogy segítesz!
Üdv.:Roymen
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi történik ha a visszacsatoló 150nF helyett 220nF-os kondit teszek. Az IC 6-os 2-es lába közötti 100k-150nF RC tagra gondolok. Épp ültetek és nincs itthon 150nF csak 220nF
Értem. Akkor nem próbálkozok semmivel. Köszönöm.
De gondolom, ha két párhuzamos fóliából teszem össze az nem baj? 100nF és 47nF.
Az úgy jó lesz.
Az RC szorzat legyen állandó. Nagyobb kondihoz kisebb ellenállás kell, de ettől meg csökkeni fog az erősítés, így nagyobb jel kell a kivezérléshez. A "klasszikus" alapkapcsoláson is 330k-47nF van, amivel kb. 750 mv kell a kivezérléshez. A 100k-150n kombináció a B. Ludwigos rajon fordul elő, és annak valóban 2 V körüli feszültség kell.
A több darabos megoldás teljes értékű alternatíva lehet. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2014
Az egyik tervezőjük azzal kergette a hithű hifisták arcába a vért, hogy kijelentette: minden azonos színvonalon megépített erősítő egyformán jól szól.
Milyen érdekes, egy olyan cég első embere, amely évtizedes hírnevét a jellegzetes hangzásának és a zene iránti szeretetének köszönheti, nem volt audiofil, nem hitt a hifi alapkövetelményében sem, mégpedig abban, hogy szubjektív hangminőségbeli különbség létezik különböző készülékek között. Mindezt a 405-ös típusszámú végfok kapcsán merészelte kijelenteni, de ha nem szól egy szót sem, akkor is beírja magát az elektronikai zenelejátszás történetébe. A 405-ös persze nem erről híres igazán. 1978-ban, amikor a cég megjelent vele a piacon, a korban a legújabb és leginnovatívabb kapcsolástechnikának számított, meg is kapta érte az igen patinás technikai "kitüntetését", a Queen's Award for Technological Achievement-et. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2014
Pontosabban: A 405-ös 1975 -ben, már létezett (ha jól tudom, a Wireless Word 1975/12 -es számában jelent meg először a kapcsolási rajza) a 405-2 -est 1982 -ben dobták a piacra. (Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2014
Na, utánanéztem: Wireless. World, 1975. december, 560-562. oldal.
Pláne.
QUAD 33 -at használ e valaki?
Nem egyforma a kettő? Külsőre.
Helló mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy megépítettem a korszerűsített quad 405-öt +-50V ról megy, de van 2 db 510ohm/3W-os ellenállás ami nagyon melegszik, az segítene hogyha mondjuk 5W-osra vagy 10W-osra cserélném őket ? A segítséget előre is köszönöm
Szia!
Azoknak az ellenállásoknak normális a melegedése mert az A osztály árama folyik rajtuk. Ha akarod kicserélheted nagyobb teljesítményűre.
Oda alapból 5wattos dukál, én nem is értem miért szerencsétlenkedett a szerző 3wattossal.
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni hogy a 2N3442 tranzisztor alkalmas e ebbe az erősítőbe, ugyanis van egy jó pár elfekvő darabom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |