Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ennél én jobbat tudok. A képen látható betöltések percekig is tarthatnak és ha az eszköz gondol egyet akkor kezdődik a kínai itt a piros, hol a piros nevű játék. Csak itt az van, hogy itt az eszköz, hol az eszköz.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Nem rosszindulatból írom, de lehet nem csoda, ha bugos.
Próbálj ki valami "népszerűbb" böngészőt. Szerintem a Mozilla illetve a Chrome a legjobb. Illetve ha felrakod az Adblockot, meg az Adblock+ plugint, akkor a Chrome. Illetve lenne, ha most nálam nem huncutkodna..
Próbáltam másikkal is, de az eredmény ugyanez. Egy biztos: Huawei márkájú netes sticket ne vegyetek.
Nekem van egy huawei e220, évekig használtam probléma nélkül. Most tartalélban van, mert a szolgáétató hűséghosszabbításért majdnem ingyen hozzámvágott egy beépített wifis ZTE-t. A régi is tökéletes volt, de ezt meg is tudom osztani, ha haverokkal megyünk valahova, ahol nincs más wifi lehetőség.
Egy kis helytörténet Gútáról. Remélem nem baj ha leírom.
1965 tavasza. Nagy esőzés volt. A Duna vízszintje sokkal magasabb volt a megszokottnál. Kérdezhetitek ennek mi köze van Gútához, hiszen ott nem is folyik a Duna. Abban az időben is sokan ezt gondolták. Révkomáromban ekkor még működött a hajógyár, egyik nap döntés született. A hajógyár megmentésének érdekében Csicsó településnél gátrobbantást hajtottak végre. Az amúgy is pattanásig feszült gát pillanatok alatt összeomlott. Csallóköz ekkor nagyon elmaradott régió volt. A víz órákon belül elöntötte az egész Csallóközt. Itt ezekben az években Gúta volt az egyetlen nagyobb település, a többi inkább csak tanyavilág volt. Itt semmit nem kellett félteni. A víz a város több mint 80%-át elmosta. Sok volt a vályogház, amit nem a vízáram mosott el, az azért dőlt össze mert szétmosta a víz. A város két hónapig volt víz alatt. Amikor a víz levonult egy teljesen elpusztult város képe tárult a lakosok szeme elé. Mindenki azt hitte itt a vég, mindennek vége, egy élet munkáját mosta el az ár. A lakosok nagy meglepetésére a víz levonulása után munkások, mérnökök jelentek meg a városban. Összefogott az ország, egy marok magyar földművesért! Még a Szovjetúnióból is jött segítség. A gyerekeket természetiskolába indították a Tátrába. Elkezdődtek az építkezések. A cél az volt hogy mindenkinek otthona legyen. A vonat nap mint nap hordta az építkezési anyagokat. Kivezényelték a katonaságot is. Két év alatt épült újjá a város. Mindenki kapott házat. 5000 korona támogatást, ebből ha jól gazdálkodott valaki egy komplett házat lehetett berendezni. A nagyszüleim sok más emberhez hasonlóan a munkahelyétől is kaptak támogatást. A nagypapám ekkor a Kassai fémműnél dolgozott villanyszerelőként. Amíg a víz leapadt és házuk újjáépült a vasgyár biztosított az egész családnak lakást. A gyártól az ott dolgozó árvízkárosult munkások 60-70%-os kedvezménnyel vásárolhattak az ott készített berendezésekből. A város 1970-re teljesen elkészült, megújult a víz-és villanyvezeték rendszer. Kiépült a kanalizáció, a távfűtés. Elkészült az új szénkazánház, új temetőt létesítettek. Az egész Csallóköz a legelmaradtabb régióból a legfejlettebb régiók közé került hirtelen. Ekkor települt ide a Babettagyár is, mint a Jawa cég melléküzeme, megoldva ezzel a sok ember munkahely problémáit. Ez egy katasztrófával kezdődő sikertörténet lett. Persze azért a kor hangulatához is hűek maradtak, a gátrobbantást gátszakadásnak nevezték. Itt egy kisfilm a történtekről:Bővebben: Link
Rokonok laktak valahol a Vág mellet egy tanyán. Őket a Vág öntötte ki. A föld színével tette egyenlővé a tanyát. Beköltöztették őket Komárnóba, de az idős emberek ezt nem élték túl. Hamarosan elmentek.
Meghiszem azt, egy élet munkája lett pillanatok alatt a semmié. Rengeteg árvíz volt ezen a területen. Ez volt a legpusztítóbb. De kérlek nem Komárnó, hanem Révkomárom.
Nekem ez nagyon idegen.
Néhányszor voltam rokonlátogatni. Komáromból átmentünk Komárnóba. A szlovák nem érti, hogy Révkomárom. Az őseim tótok, de nekem is furcsa volna ha valaki Békéscsaba helyett Békešká Čaba -t emlegetne. A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
Tudod, itt nem nagyon szeretik ha egy magyar Komárnózik. Valamelyik ősöm nekem is az lehetett, hiszen a nevem is az. Ennek ellenére nem tudok szlovákul. De szerintem ezt inkább hagyjuk, még véletlenül leírok itt egy-két olyan dolgot amiért kikapok.
Ebbe az alapiskolába jártam: A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
És Szlovákia akkor megoldotta az árvízproblémát gátakkal talán mindörökre. Magyar Komárom-Szőnyben minden árvíznél iszonyatos mennyiségű homokzsákot töltenek, kb. 6-7 Km homokzsák gátat építve. Sok helyen duplán, támfalakkal erősítve. Lakosság kilakoltatásra felkészülve, értékesebb dolgok padlásra cipelve, illetve egy bőröndnyi indulásra elkészítve. Szörnyű látvány az ablakon kinézve tenger látványa, a házat méterekre közelítve, a homokzsákokban minden reményünk. Ott, ahonnan békeidőben víz nem látszik.
De most végre elkezdődött itt a valódi gátépítés. Remélem a következő árvizet már vigyorogva nézzük mi is az új gát tetejéről, mint Révkomáromban már valahány évtizede. A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
köbzoli, zolika60:
Köszönöm nektek! Tegnap le is számoltam, ma még leadom a szerszámokat és egy kis pihim van. Meglepődtem saját magamon, hogy nem vagyok olyan "megszokottan" stresszes
Sziasztok!
Apróhirdetés erre van! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
Háromért.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
Igen, én pontosan olyan vagyok...
Nincs abban semmi rossz. A te korodban mindenki olyan.
Csak azt értek félre amit akarok.
Mit talált az egyik kolléga a NET-en!
Az anyósülésen én vagyok.
Mért a ggogle térképes kocsi pont akkor járt Gútán amikor az unokatesóm a házán a gerendázatot építette. Fent is van az interneten.
Az anyósülésen? Akkor már inkább hasonlít Clint Eastwoodra.
Akkor most már tudjuk ki fórumozik itt zolika60 álnéven.
Sziasztok.
Ezév márciusában, 25 évnyi dohányzás után, leraktam a cigit. Azóta nem gyújtottam rá. Szerintetek mikor lehet azt mondani, hogy már tutira nem dohányzom? Azt mondják nálam okosabbak, hogy a "volt", leszokott dohányosok, soha nem szoknak le. Ezért kérdezem.
23 éve hagytam abba. Most már nem is jut eszembe, hogy rá kéne gyújtani. Pár éve még igen.
Szugeráld magadnak, hogy undorító. Ha valaki előttem ment az utcán megérzem, hogy dohányos járt erre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |