Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2336 / 3610
(#) zolika60 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Körülbelül 800-1000kg.
(#) mikrokapcsolo válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Wáó! Az jó, én csak reméltem, hogy elbírja a kb 150kg terhelést!
Köszi.
(#) zolika60 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Azt könnyedén. Amit írtam az a szakítószilárdsága.
(#) andras99 válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Állítólag jók, nincs vele személyes tapasztalatom. Viszont az én Lenovo G550-em több mint 5 éve megy hiba nélkül!
(#) BarnaPili válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

2 éve van egy Dell laptopom,céges gép.Majd mindennap használom,sokszor mostoha körülmények között.(traktor diagnosztika).Meg vagyok vele elégedve.A billentyűzet háttérvilágítása külön tetszik.
(#) bajtaig válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Dell latitude ds 600, élt 10 évet, zsanér tört el meg vinyót kellene cserélni, akku eredeti, nem áldoztam rá, lenovót vettem.
(#) zoly15 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Ha abból indulunk ki, hogy a 10T-s darun van 12mm körüli sodrony, persze 4 kötél van a macskán, a kötél egyik vége van a kötéldobon, lemegy a macskáig, majd vissza föl egy csigára, majd ismét le a macskára és vissza föl a fixen rögzített pontra. Akkor bőségesen elbírja a kívánt terhelést!
(#) mikrokapcsolo válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Én nem terhet szeretnék vele emelni első sorban, hanem ideiglenesen, de többszöri használatra feszítőkötél lesz belőle, amin kb 20-30 kg terhelés (vezetékek) lesz átvíve, valamint a nagy táv miatt jól meg kell feszíteni, hogy ne lógjon be középen.Ezért gondoltam a kb 150kg-t. Jövőhéten lesze felszerelve, és egy két napig fog szolgálatot teljesíteni.
Egyébként, az egyik vége fixe lesz kikötve egy függőleges "I" gerendához, a másik végére pedig szemet hajlítva szerintem spanival húzom a másik oszlohoz 28m-rel arrébb. Úgy jó lesz?
(#) krysn95 hozzászólása Aug 8, 2014 /

srácok lányok..leteszem a hajam, hogy nem tudok eredményre jutni egy bot egyzserű tervel.

Adott egy 181 X 485cm-es terasz amire szeretnék beszabni egy 314 x 327cm es szőnyeget (értelemszerűen a legkevesebb vágással, hulladékkal és a szimetriára törekedve)

sehogysem tudok rájönni, hogy hogyan kellene vágnom, hogy kijöjjön.

Tud valaki itteni zseni segíteni nekem? hogy legyen 314 x 327-ből 181 x 485?

köszönöm! wall.gif bow.gif
(#) zolika60 válasza krysn95 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Ez kevés vágással nem fog menni, a két méret szerencsétlen egymáshoz való viszonya miatt. A maradékok mindig pont szerencsétlen alakot adnak.
(#) krysn95 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

igen én is ezért szenvedek vele..dehét tuti van itt valaki zseni aki jól megmondja nekem a legjobb megoldást
(#) granpa válasza krysn95 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Modellezd le egy elég nagy (1.5m2) csomagolópapíron.
(#) reloop válasza krysn95 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Indulj ki abból, hogy 100 db 31x31cm-es négyzetre elég a szőnyeged és ebből csak 96 db-ra van szükséged.
(#) krysn95 válasza reloop hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

nagyok vagytok..köszönöam konrkté 2 darabottervet..már énis gondlkodtam benne de minképp az eglszet leakrom fedni..az se baj ha mondjuk 3 darabból..és a középső p lnem uygankkora..

fűszőnyegről van szó így a szimetria nem életbevágó..elvileg zépen összeilleszthetőek a darabok és nem látszik a szabás

bárki további javaslata?

nagyra értékelek midnen hsz-t
(#) granpa válasza krysn95 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Figyelj egy kicsit az írásodra! Nagybetűk, írásjelek!
(#) sargarigo válasza krysn95 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Van valami olyasmi, hogy csempézési algoritmus. Ez azzal foglalkozik, hogy milyen darabokból lehet leghatékonyabban kitölteni egy adott felületet. Kicsit ágyúval verébre, de talán segíthet.
(#) mucsa válasza krysn95 hozzászólására (») Aug 8, 2014 / 1

Szia.
Én csinálnék 1/10 es méretű mintát papírból, és azon mérícskélnék, vagy ugyanezt rajzprogramban.
Így végtelenig kísérletezhetsz.
(#) tungsram válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

A HP kívűl a legjobb PC.. Megbízható és jóminöégü..
(#) gernerakos válasza tungsram hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Mármint a HP-t kivéve?
(#) tungsram válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Nem hanem az elsó a HP
(#) kérdező hozzászólása Aug 8, 2014 /

Sziasztok!
Az atom meghajtású tengeralattjárókban mi forgatja a hajócsavart? A reaktorból jövő nyomott vízkör hője által keletkezett gőz turbinát hajt, ami viszi a hajócsavart? Vagy a turbina generátort hajt, és villanymotor a hajócsavart?
Bocsánat a fárasztó kérdésért.
(#) elektroncso válasza kérdező hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Szerintem a gőz által forgatott turbina hajtsa a hajtócsavart. Hasonlóan mint egy erőműben. A másik lehetőségnek szerintem nagy a vesztesége.
(#) Gery78 válasza kérdező hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Az atommeghajtású tengeralattjárókon, van egy kis atomreaktor ami áramot fejleszt, egy generátor segítségével, és a propellert pedig egy villanymotor hajtja.

A tengeralattjárók másik meghajtási rendszere a magneto-hidrodinamikus meghajtás, amely olyan mint egy víz alatti sugárhajtómű, csak nincs benne mozgó alkatrész, ezért rettentően csendes. Ha találkoznál egy ilyen tengeralattjáróval, mint szonártiszt, akkor azt hinnéd róla, hogy éppen bálnák üzekednek a közelben, mindenre gondolnál, csak tengeralattjáróra nem.
(#) kérdező válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Értem. Érdekes ez a villanymotoros dolog, bár itt a hatásfok tényleg nem sokat számíthat, mert az urán energiája viszonylag olcsó.
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Sokkal könnyebb egy villanymotort szabályozni mint egy gőzturbinát. A másik gond a gőzturbina óriási fordulatszáma. Egyrészt a giroszkóp hatás miatt nehezen tudna kanyarodni a hajó, másrészt Ezt a nagy fordulatszámot át kell adni valahogy a meghajtásnak. Nem kis gond.
(#) zoly15 hozzászólása Aug 9, 2014 /

Úgy látom eléggé kihalt a fórum, én most jöttem nemrég a gumistól, felni váltás volt
Bővebben: Link
(#) gernerakos hozzászólása Aug 9, 2014 /

Tényleg kihalt...
De ha már itt vagyok, tud valaki valamilyen hatásos gyógyírt egy elaludt nyakra?
(#) pjg válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Most van a találkozó.
Konyak.
Meleg vagy hideg borogatás. Előbb a meleggel próbáld. Ha nem esik jól akkor a hideg.
(#) sargarigo válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Persze! Asszonynak szólni, hogy masszírozza meg! Utána csere. Utána..
(#) gernerakos válasza pjg hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Tudom hogy most van. Én meg nem.mehetek a nyakam miatt. A meleg picit enyhített először, de aztán semmi, pedig folyamatosan borogatjuk, kisebb nagyobb szüntekekkel... Azért köszi!
Következő: »»   2336 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem