Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   15 / 90
(#) gringos válasza pittyu hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

A miatt ne aggódj,én is másodikra tudtam felírni.Remélem csak átmeneti probléma az oldalon.
Hát végül is lehet jó is a technika,majd elválik!
(#) gringos válasza pittyu hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Bizti hogy tuti a borda?Nekem túl szélesnek tűnik!
(#) Donc-y válasza gringos hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

az iranyitasal kapcsolatos lenne. nem ertem hogy van a szervoval megoldva a dolog.(hogy hogy mukodik)
(#) gringos válasza Donc-y hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Már most akkor mit nem értesz?A szervó a forgó mozgást alakítja át egyenes vonalú mozgássá.Átlag nyolc-kilenc grammosakat használunk normál repülőgépeknél!.Ez fém tolórudak,vagy ritkább esetben bowden segítségével jut el Pl.a kormánylapokhoz.Magassági,oldal,csűrő.Egy géphez mást nem is nagyon szoktak szerelni.Ne vegyük a profi gépeket,ahol már használják az ívelőt,fékszárnyat,egyéb nyalánkságok.Na hát ezeket mozgatja a szervó.Szerintem ennyi.Mi nem tiszta még a szervókkal kapcsolatban?
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Tul nagyra vettem a fényképező felbontását.Most itt tartok.
(#) Donc-y válasza gringos hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

ezt idaig ertemnadjabol tudtam is a felszereleset nem ertem hogy hogy megy at a torzson meg ilyen olyan
(#) Donc-y válasza pittyu hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

szia.kerhetek tolled valamit?
(#) Donc-y válasza pittyu hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

mikor szereled be a szervot meg a vezerlest csinalsz meg egy ket kepet es felrakod.legyszi
(#) googa válasza Donc-y hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy az RC modellezésben használatos frekvencia kristályok valamiben különlegesek-e, vagy beszerezhetők-e akármilyen kis elektronikai alkatrész üzletben?
Nekem például egy AM 27MHz-es távom és vevőm van, jelenleg 27.195-ös felséjelzésű kristály van benne. Lehet ezt így kérni a boltban, vagy ezek tényleg spec típúsok? Az áruk körülbelül mennyi lenne? Ja és még egy, van különbség az adóba és a vevőbe helyezendő kavicsok között? Márpedig van, mert rá van írva. És ha van, akkor már gyanús, hogy hülyeségeket kérdeztem az előzőkben...
Bocsi, ha nagyon buta kérdések!
De mondjuk most találtam egy 27.145-ös kristályt a kibontott elektromos sutykaim között, aminek köze nincs az RC-ékhez, de mégis olyasmi, azt hiszem valamilyen oszcillátor volt, egy modemben... És én pont ilyenre gondoltam, mikor kérdeztem.
Üdv és köszönöm!

ui.: Még mielőtt megkapnám, tudom, hogy a modellboltokban lehet venni, de éppen az érdekel, hogy az elektronikai alkatrészboltokban kapható kristályok jók-e erre...
gabesz
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Kérhettek bátran,esetleg nemtudom teljesiteni.
összeraktam a csürőket.
(#) pittyu válasza googa hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Különlegesek,ugyanis pontosak.Ugytudom csak 10 kHz acsatornaszélesség.Adó -ugytudom sokszoroz,a vevőben levonják a 455középfrekit.Nem tanácsolom, hogy kisérletezz.(vagyishát mért ne) de egy modellt nem érdemes kockáztatni.Távolságprobát még gyári cuccal is szoktam végezni.
Arra figyelj :van egy frekvencia táblázat ,ahol ki van osztva a használható freki.
Ha modellezel és egy másik modellező megkérdi melyik csatornát használod ,meg kell tudni mondani--mert elhajtanak mint a döglegyet.Én a kocsi hátsó ajtajára, és a szélvédöre kiteszem a papiromat,melyik adóm melyik csatornán ad.Egyeztetni mindenképp kell.Most nyomtatok egy papirt amin fel van sorolva minden csatorna és pl:ruhacsipeszekkel lehet lefoglalni amit használni akarok.
Elnézést, hogy bő lére engedtem.
(#) pittyu válasza gringos hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Tuti. Van egy 1990 es terv ,ami most készül.Arról másoltam át.Lehet hogy a kép torzit.Mitszólsz a belépőhöz, jól illik bele a széncső.Nem én találtam ki, alkalmazzák mások is.
(#) pittyu válasza Donc-y hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Nézegesd a képeket:Amikor a fülkéből kell pl :magasságihoz hátramenni ,akkor egy KB.3 mm müa csőben (külső) csúszik egy belepasszoló másik müa cső ami vékony acélszállal van merevitve.Annak sok módja van hogy csatlakozik a szervókarhoz, vagy a kormányemelőhöz.Van amikor alucsővel,széncsővel,vagy fapálcával viszik át a nyomatékot.Most pl. a szárnyba egyszerüen takonypisztollyal befogom ragasztani a szervót.

még egy pár.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

szuper

sajna késnek a robot alkatrészei ezért lehet hogy mostanában nem lesz még kész

(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Hogy sikerült megoldani a szervó folyamatos forgását?
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

láttam egy videót a jútúbon
be is linkelem
a csávó eccerűen kiiktatja a potit de nem teszi tönkre hanem azzal állítja be a sebességetBővebben: Link
(#) Donc-y válasza pittyu hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

nagyon sokat segitett nagyon szepen koszonom. most mar szinte mindent ertek. kosz es nagyon szuper lesszz a repcsi

meg egy kerdes. lattam az uzletbe egy repcsit nem olyan draga olyan 9000 (forint lehet atszamitva )es lattam egy helikoptert az valami 7000 ft. szerinted meiket eri meg megvenni. de a helikopter csak bent hasznalatra alkalmas.mit szolsz hozza?

Ha megtudhatnám ,melyik üzletben és mit láttál talán tudnék segiteni.
(#) djtometkow válasza Donc-y hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

csak nem x-twin repcsiről van szó?

az az hogy nincs kepem rolluk.de a helikopter csak 15 cm hosszu s a repcsi olyan 40-50 cm korul van. s ahogy mondtam mar a helikopter csak benti hasznalatra van.nagyon kicsi a hat tavolsaga.

ilyen a helikopter csak valami mas szinbe de az nem szamit. megprobalok kepet szeretni a repcsirol is
(#) Donc-y válasza djtometkow hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

nem x-twin.mert mi van az x-twin-el? nem jo model?
(#) djtometkow válasza Donc-y hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

nem csak azt hittem arrol beszélsz mert az is olyan 9000ft körül van és tök jó kis gép
volt szerencsém birtokolni eggyet és tök poén vele repülni csakhát a vizet nem birja (az enyém ebbe halt bele ööö vagyis a szomszéd medencéjébe )

Elkészült a motortartó.A súlypont miatt ki kell előre tolni a motort.:hirtelen ezt találtam ki.Az épitéseimről egy Hofi mondás ugrik be:Az ahogy csinálom elég fos, de ha összeáll még lehet sz.r is: (Lehet hogy én is kapok egy elakadásjelző háromszöget a moditól)

ez mien moci?

Ugyanaz,ami a kétmotoros habszárnyon volt,csak most átoperálom az épitett szárnyra.
KEDA KA20_34S KV:1500
(#) Novak válasza pittyu hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Látom már készül az új szárny. Elég jól haladsz, és különösen tetszik ahogyan megoldottad a motorok előretolását. Mármint ügyes! Jobban tetszik, mint a múltkori megoldás.
Próbarepülés mikor várható? Hétvégére összeáll a gép? Kíváncsian várom a fejleményeket További jó munkát!
(#) Chokapick válasza pittyu hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Szeva. Hat ez mar egy regi modell regi megoldassal.A torzsre van szerelve az idozito ami a kovetkezo modon mukszik.A lapatokat mozgato damilok vege hajszal gumival van rogzitve (a gumi vastagsagatol fugg az ido).Roptetes elott meg kell gyujtani a gumit ami aztan majd szepen lassan es biztosan parazsalni kezd.Mikor elszakad a rugok visszahuzzak a szarnyakat es lass csodat a repcsi korkoros mozgassal sulyedni kezd.Hmm? Mit szolsz?
Következő: »»   15 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem