Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
sok szerencsét
törésmentes leszállást
huh mennyi vágnivaló :eek2:
a balsa gépek valahogy nem jönnek be nekem :no: (de attól még naon jók) én habpárti vagyok
Valamikor irtam hogy nem lessz helim,tévedtem. Rendeltem a vaterán egy PIKO-t.5500 lessz postával együtt.
Majd ha bolond leszek kivágom precizen mindet külön.De egyenlőre csak ledurvázom ( három perc) .Afőszerep az előre kifurt jukaké,ugyanis összefogom az összes bordát ,tőbordát 3 .-as menetes szárral ,és együtt munkálom meg. Ezt persze kint a kertben csinálom majd holnap szalagcsiszolóval,mert a balsapor nagyon utálatos !!!
gondoltam hogy nem ma éjjel vágod ki eggyeséve precízen
bele is lehetne pusztulni holnap meg munkanap
Tanuld meg: egy nap 24 óra +egy élyszaka. Nem az volt a hagsúly ,hogy ma hanem hogyan. Tehát nem kell precizen körülvágni, csak durvázni.Kivágtam egyenlőre 4 rétegelt bordát .Úgy füzöm össze :fémlemez-- 2 rétegelt --összes balsa---2 rétegelt-- fémlemez. Holnap összedolgozom az egészet.berajzolom a belépőt ,kilépőt, főtartókat ,széncső helyét,stb.Sajnos holnap munkanap, de megnézem a lottószámokat. ( Mindenkinek vennék olyan repcsit, hogy ki...tek a répátokat:még kolozsvárra is kivinék egy kamionnal.)
úgylegyen mester
(fűleg azok a lottó számok :yes: )
Álmodik a nyomor.
Idáig igy néz ki.
Ez igy pontosabb ésgyorsabb, mintha egyesével vágnánk, csiszolnánk.Az összefogatást ugy kell megcsinálni ,hogy az egész müveletsor alatt ne tudjanak megmozdulni a tagok.
jó lesz
lehet hogy tényleg csak az anyag minősége miatt, de a drágábbik jobb(nekekm zuhant 5m-t és semmi baja meg se látszik rajta)
Üdv!
Fura de tényleg repül és elég stabilan
a töltési és a repülési idő modelltől függően változik amit küldtem linket azon a drágábbik az van nekem is és 20-25 perc töltés 10-15 perc FOLYAMATOS játék(nem szállok le vele) ugyhogy bátran ájánlom Üdv!
Nos ,uraim .Elkészültek a bordák.Egy munkalapra felrajzoltam a szélességet,lerögzitettem a kilépőt,Csináltam 5 db kissebb bordát a a balsa torzió miatt.A motorok középtől 150 re lesznek ,oda is rétegeltet vágtam.Kicsit sok bordát vágtam ,elég lenne mégegy repcsihez.Pedig sürübben rakom mint Gringos koléga. :. Egy hang idebent azt súgta, hogy a belépő széncső legyen!Én a hangoknak engedelmeskedem.
Szeva!
Képeidet mindig megnézem! Elég jó kedvcsináló tud lenni :pias: Köszi No 1-2 kérdéssem lenne: A szárny felületet, mi alapján kell számolni, vagy ez sacc vagy jó vagy nem? Széncső, ez honnan szerezhetőbe, ez fogja a bordákat össze? Balsafa, az mekkora méretben kapható, és mennyi az ára (tudom helyileg változik)? Köszi
SRY oldalt nézegetem hát igen, nem egyszerű
Ime az összeállitott szárny.Még nagyon pontosan beállitgatom és injekciós fecskendővel (feszivott palma expressz fa) megpötyögtetem.A széncsövet mügyantázom.
fain
A második képen, az üveg mögöti balsafán van valami vonalkód? hol vetted?
Ami még lemaradt:a széncső nagyon könnyü ,de baromi erős(minden valamirevaló modellüzletben kapható.A most épitett szárny hagyományosnak mondható, a belépő kivételével. A fő tartóborda 2 db 7*3 as fenyőléc.Összeépitéskor kialakitok egy I (i) tartot belőle.Balsa ugyancsak modellboltban kapható (ujabban nálunk miskolcon praktikerben meglepően jó minőségü ) átlagáron kapható.Lessz még kép bőven .
Valamicske rajz azért kell.Vannak ökölszabályok amiket lassacskán megtanul az ember de az nem sok.Egy bevált ,megépitett ajánlott rajz sokat ér.Énis a nagymultú barátaimtol kérek rajzokat.
jó a gép
Igen pittyu kolléga,én kicsit kevesebb bordát használok,de a merevsége ugyan az.Amúgy hogy sikerült nem teljessen kör alakú szénszálas csövet találnod?Mert hát ugye a szárnyprofil a gép lelke,ez az ami felhajtóerőt kelt,és a gép elemelkedik!!!!És nem zuhan le.
Ha "valakit"érdekelne,felteszek egy kis progit,amivel tuti szárnyprofilt lehet szerkeszteni!Ha kell leírom hogy működik!!!!!
hello. mien progival csomagoltad a failt?nem azert mondom de lehet hogy nem jol van csomagolva mert nem lehet kicsomagolni
windows exe.
Asztalon mappa,jobbklikk,küldés tömörített mappaként.Ennyi.Mé???
Hát persze!Modellezőkért mindent!!!!
van egy kis idod kerdeszhetek valamit a repcsikkel kapcsolatosan?
Képet valamiért nem tudok feltenni.Már három hosszabb lélegzetü irásom tünt el.A széncső bevan ágyazva csak egy kis részevan ki. A két borda között beivelődő fólia sem valós alak.Ha balsatorziót kap ,az más.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |