Fórum témák
» Több friss téma |
pls valaki nem tuda elmagyarazni a mute es a standby mukodeset ..mert van egy tda7294es erosittom es kellene hozza
pls kosz..
helló
olvasgass vissza ott le van írva minden róla de kössél a mute és a stanby lábára 3.5voltot és kikapcsol mind a kettő tehát szólni fog az erősítő és még koppanni sem fog a hangfal be vagy kikapcsoláskor
hellósztok
sikerült ma megépíteni ezt az erősítőt de nem szól a táp gnd és a táp+ meg a táp- között szabad hogy sípoljon a szakadásjelző a multimétéren? Köszi
Hy!
Az azt jelenti, hogy rövidzár van valahol a tápvonalakon. Vagy a panel zárlatos, de szerintem az IC "vég" fetei menetek át rövidzárba----->>kuka. A stby és a mute lábakhoz pedig sztem érdemes venni egy 7805-ös stab Icét (lehet őket kapni kicsibe is) Ez mégis csak precízebb, és jobb megoldás sztem, mint az ellenállásos. üdv.
Szerintem meg értelmetlen megoldás a 7805. Mivel a tápfesz simán lehet +-30V is (4ohm). Ekkor igencsak fűtene a 7805. Én a standbyt meg a mutet egy-egy 470K-val a +tápra húztam és kész, hibátlanul megy.
A doksi valamelyik elrejtett zugában véltem felfedezni egy olyan mondatot, ami arra utal, hogy mindkét bemenet a teljes tápfeszültségig használható, de ki nem próbáltam.
Igazából, meglehet csinálni ellenállással is. (én nem úgy szoktam). A 7805-ös szerintem kibír 30V-ot minden gond nélkül, a disszipáció meg a fogyasztástól függ (leginkább), de itt a mute +stby lábakon az nagyon minimális. De jogos az ellenállás az olcsóbb, és egyszerübb szal nem kell túlkomplikálni
A Figure17 mellett a 3)-as pontban írja ezt:
On both the pins, the maximum applicable range corresponds to the operating supply voltage.
Hát lehet, de én sem próbáltam ki tápfeszről üzemeltetni. Majd az egyiket kijelölöm halálra, aztán majd kipóbálom rajt , meg, azt is hogy, milyen neki a rövidzárvédelme
Az utolsó tesztem a maximális tápfeszűltség lesz :eek2:
helló
ezt a rövidzéras problámát már orvosoltam mert a sorkapcsoknál volt bibi de most meg az a bajom hogy ha bekepcsolom csak búg a hangszóró és kegyetlenül melegedik az ic
azt a nyákot elöbb nézd át!! van rajta biztos zárlat
Hangszóró nélkül milyen feszültség van a kimeneti ponton?
egyen áramot is mutat és váltóáramot is mutat a multiméter kb olyan 15voltot kis hangerőn
Elsőnek azt javaslom, hogy húzd ki az egészet várjál míg kisülnek a pufferek, vedd le a kimenetéről a hangszórót, és mérj rá szakadásvizsgálóval a (kimenet +Ut), aztán (kimenet -Ut), meg (kimenet GND-re). Ha nincs rövidzár akkor a fetek valószínűleg jók, és nem a a táp került ki a hangszóróra, 100Hz-es búgással. (mondjuk akkor meghalt volna a hangszóró )
Ha minden rendben nézd meg a panelt, hogy minden úgy van-e bekötve ahogy kell, és nincs-e sehol sem rövidzár. Ha az is jó akkor valszínűleg gerjed aminek nagyon sok oka lehet. Javaslom, hogy tegyél fel képet az áramkörödről, ahol látszik minden, és ha ott lesz a baj akkor vki biztosan észre fogja rajt venni a hibát.
A erősítő kimenetét multiméterrel váltóáramú szempontból nem igen lehet mérni. Ehhez inkább szkóp kell. Viszont a 15V egyenáram eléggé aggasztó. Azt tudom javasolni amit a többiek nézd át a panelt. Jah és hány voltról meneted?
+-30voltról megy a panelt már nagyon sokszor átnéztem de nem találok ralyta hibát se rövidzárat semmit
de viszont a mellékelt fájlban bekarikáztam hogy nem tettem bele potit és hogy ott azt a kettő lábat rövidrezártam átkötöttem egy alkatrész lábbal ez lenne a baja? de előtte meg van egy 100Kohm-os poti mert egy régebbi erősítő eggyik csatornájára köttem
Jó lenne látni a kapcsolási rajzot, hogy hol van az a poti, mert az adatlapban szereplő rajzokon sehol nincs ilyen.
miért ne lehetne multiméterrel mérni?
Ad a bemenetre egy 50Hz szinusz jelet.... és méri a kimenetet.
Ha jól látom az a poti a bemeneti jelet húzza földre
De ha gerjed az erősítő (és ha volt ott 15V a multi szerint, akkor van rá esély), akkor azt multiméterrel soha nem fogod rendesen megvizsgálni.
ott van a poti a nyák és a beültetési rajzon a mellékletben( majdnem a jobb felső sarok bekeretezve)
Ha jól olvastam akkor egyenfesz állásban mérte a 15V-ot.
Azt nézd meg a multival váltófesz állásban mit mutat az erősítő bemenete előtt. (az általad berakott poti után).
az ic-nek a hűtőfelülete az meik lábbal ugyan az?
rákötöttem oda a -tápot és már nem zúg a kimenet és váltófesz van ralyta de még mindyg nem szól az erősítő
az baj hogy 4ohmal terherltem +- 30volt mellet?
én próbáltam, 4 - 12 ohm ig, úgyan olyan sz*r
de lead olyan 50wattot torzítás nélkül nem?
de 4ohmra csak +-27volt kell neki én meg +-30-at attam neki szerinted tönkremehetett az ic? Köszi
+-29V (2* 20 000µF/35V)
winamp, 43% os hangerő mellet, szépen torzít (másik erősítőmnél tda7250+tranyó(2*90W +-45V), a torzítás, 90% körüli hangerő mellet volt) Jó, tápfesz nem ugyan akkora, de nem az volt a "kérdés" Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |