Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   24 / 608
(#) WaRL0 hozzászólása Jan 15, 2008 /

pls valaki nem tuda elmagyarazni a mute es a standby mukodeset ..mert van egy tda7294es erosittom es kellene hozza
pls
kosz..
(#) pb válasza WaRL0 hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

helló
olvasgass vissza ott le van írva minden róla
de kössél a mute és a stanby lábára 3.5voltot és kikapcsol mind a kettő tehát szólni fog az erősítő és még koppanni sem fog a hangfal be vagy kikapcsoláskor
(#) pb válasza szilva hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

hellósztok
sikerült ma megépíteni ezt az erősítőt de nem szól
a táp gnd és a táp+ meg a táp- között szabad hogy sípoljon a szakadásjelző a multimétéren?

Köszi
(#) Peet87 válasza pb hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Hy!
Az azt jelenti, hogy rövidzár van valahol a tápvonalakon. Vagy a panel zárlatos, de szerintem az IC "vég" fetei menetek át rövidzárba----->>kuka.
A stby és a mute lábakhoz pedig sztem érdemes venni egy 7805-ös stab Icét (lehet őket kapni kicsibe is) Ez mégis csak precízebb, és jobb megoldás sztem, mint az ellenállásos.
üdv.
(#) Carter válasza Peet87 hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Szerintem meg értelmetlen megoldás a 7805. Mivel a tápfesz simán lehet +-30V is (4ohm). Ekkor igencsak fűtene a 7805. Én a standbyt meg a mutet egy-egy 470K-val a +tápra húztam és kész, hibátlanul megy.
(#) szilva válasza Peet87 hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

A doksi valamelyik elrejtett zugában véltem felfedezni egy olyan mondatot, ami arra utal, hogy mindkét bemenet a teljes tápfeszültségig használható, de ki nem próbáltam.
(#) Peet87 válasza Carter hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Igazából, meglehet csinálni ellenállással is. (én nem úgy szoktam). A 7805-ös szerintem kibír 30V-ot minden gond nélkül, a disszipáció meg a fogyasztástól függ (leginkább), de itt a mute +stby lábakon az nagyon minimális. De jogos az ellenállás az olcsóbb, és egyszerübb szal nem kell túlkomplikálni
(#) szilva válasza szilva hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

A Figure17 mellett a 3)-as pontban írja ezt:

On both the pins, the maximum
applicable range corresponds to the operating
supply voltage.

(#) Peet87 válasza szilva hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Hát lehet, de én sem próbáltam ki tápfeszről üzemeltetni. Majd az egyiket kijelölöm halálra, aztán majd kipóbálom rajt , meg, azt is hogy, milyen neki a rövidzárvédelme
Az utolsó tesztem a maximális tápfeszűltség lesz :eek2:
(#) pb válasza Peet87 hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

helló
ezt a rövidzéras problámát már orvosoltam mert a sorkapcsoknál volt bibi de most meg az a bajom hogy ha bekepcsolom csak búg a hangszóró és kegyetlenül melegedik az ic
(#) szabi83 válasza pb hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

azt a nyákot elöbb nézd át!! van rajta biztos zárlat
(#) szilva válasza pb hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Hangszóró nélkül milyen feszültség van a kimeneti ponton?

egyen áramot is mutat és váltóáramot is mutat a multiméter kb olyan 15voltot kis hangerőn

Elsőnek azt javaslom, hogy húzd ki az egészet várjál míg kisülnek a pufferek, vedd le a kimenetéről a hangszórót, és mérj rá szakadásvizsgálóval a (kimenet +Ut), aztán (kimenet -Ut), meg (kimenet GND-re). Ha nincs rövidzár akkor a fetek valószínűleg jók, és nem a a táp került ki a hangszóróra, 100Hz-es búgással. (mondjuk akkor meghalt volna a hangszóró )
Ha minden rendben nézd meg a panelt, hogy minden úgy van-e bekötve ahogy kell, és nincs-e sehol sem rövidzár.
Ha az is jó akkor valszínűleg gerjed aminek nagyon sok oka lehet. Javaslom, hogy tegyél fel képet az áramkörödről, ahol látszik minden, és ha ott lesz a baj akkor vki biztosan észre fogja rajt venni a hibát.

A erősítő kimenetét multiméterrel váltóáramú szempontból nem igen lehet mérni. Ehhez inkább szkóp kell. Viszont a 15V egyenáram eléggé aggasztó. Azt tudom javasolni amit a többiek nézd át a panelt. Jah és hány voltról meneted?
(#) pb válasza Peet87 hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

+-30voltról megy a panelt már nagyon sokszor átnéztem de nem találok ralyta hibát se rövidzárat semmit
de viszont a mellékelt fájlban bekarikáztam hogy nem tettem bele potit és hogy ott azt a kettő lábat rövidrezártam átkötöttem egy alkatrész lábbal ez lenne a baja?
de előtte meg van egy 100Kohm-os poti mert egy régebbi erősítő eggyik csatornájára köttem
(#) szilva válasza pb hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Jó lenne látni a kapcsolási rajzot, hogy hol van az a poti, mert az adatlapban szereplő rajzokon sehol nincs ilyen.
(#) Carter válasza Peet87 hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

miért ne lehetne multiméterrel mérni?
Ad a bemenetre egy 50Hz szinusz jelet.... és méri a kimenetet.
(#) Carter válasza szilva hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Ha jól látom az a poti a bemeneti jelet húzza földre
(#) szilva válasza Carter hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

De ha gerjed az erősítő (és ha volt ott 15V a multi szerint, akkor van rá esély), akkor azt multiméterrel soha nem fogod rendesen megvizsgálni.

ott van a poti a nyák és a beültetési rajzon a mellékletben( majdnem a jobb felső sarok bekeretezve)
(#) Carter válasza szilva hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Ha jól olvastam akkor egyenfesz állásban mérte a 15V-ot.
(#) Carter válasza pb hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Azt nézd meg a multival váltófesz állásban mit mutat az erősítő bemenete előtt. (az általad berakott poti után).
(#) pb válasza Carter hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

kb olyan 80mV mutat a multiméter
(#) pb válasza Carter hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

az ic-nek a hűtőfelülete az meik lábbal ugyan az?
(#) szilva válasza pb hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Adatlap szerint a negatív tápfesszel.
(#) pb válasza szilva hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

rákötöttem oda a -tápot és már nem zúg a kimenet és váltófesz van ralyta de még mindyg nem szól az erősítő
az baj hogy 4ohmal terherltem +- 30volt mellet?
(#) szabi83 válasza pb hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

én próbáltam, 4 - 12 ohm ig, úgyan olyan sz*r
(#) pb válasza szabi83 hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

de lead olyan 50wattot torzítás nélkül nem?
de 4ohmra csak +-27volt kell neki én meg +-30-at attam neki szerinted tönkremehetett az ic?

Köszi
(#) szabi83 válasza pb hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

+-29V (2* 20 000µF/35V)
winamp, 43% os hangerő mellet, szépen torzít

(másik erősítőmnél tda7250+tranyó(2*90W +-45V), a torzítás, 90% körüli hangerő mellet volt)
Jó, tápfesz nem ugyan akkora, de nem az volt a "kérdés"

Üdv
Következő: »»   24 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem