Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SMD, mi a típusa?

Témaindító: Thomas10100, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 18
(#) Chipmunk1960 válasza eyess hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Szia, Igen, ez ebben a speciális esetben járható. Szerencsére ott volt a párja, etalonnak. Betettem a töltőbe, s reggelre szétolvadt az egész, valószínű az egyik akku cella unta meg. Úgy kellet kivésni a burkolatból. Van itt több bontott panel, GPS, fényképező..., amiben van hasonló 5 lábú, de mindnek más a számozása. Ezért gondoltam, hogy hátha találok bele valót közöttük. De hát logikát nem találtam benne, s ne is keressek ezek szerint.... Ezek az alkatrészek is egyre kisebbek, és meg mondom őszintén mát a tokozási típusokkal sem vagyok tisztában. Ez, 3,03x1,54mm -es fekete tégla. De találtam másik panelon 1,99x1,39 -eset is. Ugyanolyan 5 lábúak, de a számozásuk elhelyezése is teljesen különböző. Úgyhogy lehet mindörökre misztikum marad számomra. Ebben csak az a bosszantó, hogy pont a garancia lejárta után mentek tönkre, lehet csak egy pár száz Ft.os alkatrész, vagy egy elvált ónmentes forrasztás. Köszi! Üdv: Mike
(#) eyess válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Ha van párja , akkor ahhoz képest mit mértél ? Illetve a rajz alapján amit mellékeltem stimmel e ?
(#) Zsora válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Így hogy látszik a betűk alatti két pötty, a Ricoh kizártnak tűnik, mert a doksi ezt nem említi. Ellenben a Seiko S-1112 doksijával egyezik, tehát én is azt mondom hogy az lesz az.
(MP005-A doksi 6. oldala.)
(#) morgo válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Szia! A tokozások elnevezése sem egyértelmű, ugyanaz a tok több néven is szerepelhet:
Bővebben: Link
(#) Zsora válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

2,9mm×1,6mm: SOT23-5
2,1mm×1,25mm: SOT323, SOT353 (SC70-5)
1,6mm×0,8mm: SOT523
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Máj 17, 2014 /

Sziasztok! Köszi a tanácsot mindenkinek. Bocsi, de eddig ezzel a szörnyűséges Windows 8.1 el szenvedtem. Igen 'morgo' szerintem is 3V-os stabilizátor, már csak azt nem tudom, honnan szerzek másikat...? A kapott infók alapján próbálom beazonosítani a "készletet". Üdv. mindenkinek: Mike
(#) komparator hozzászólása Júl 10, 2014 /

Smd probléma.
Egy IC 8 lábú felirat MCKB2 felső sor
Alatta XNCTND
Nem boldogulok vele a segítségeteket kérem
(#) bbb hozzászólása Júl 10, 2014 /

Itt már feltettem a kérdést, de válasz nem érkezett. Hátha ebben a topikban több szerencsével járok e sot23-6 tokozású ic felismerésében.
(#) Tetye hozzászólása Aug 15, 2014 /

Sziasztok!
Van egy kapcsi tápom ami talán túlfeszt kaphatott és úgy néz ki hogy egy 1db zárlatos dióda van benne csak, illetve egy biztosíték ment még ki benne.
A gondom az lenne hogy smd alkatrészekben nem vagyok nagyon otthon így nem tudom mire kéne cseréljem. Tettem fel egy képet róla, tudnátok segíteni?
Ha jól látom annyi van ráírva hogy "BC 89".
Köszi.

tdc.jpg

(#) Chipmunk1960 válasza Tetye hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Szia! Nem tudom melyikre gondolsz, az 5 közül, a 2 felső diódának látszik. Próbáld meg itt keresni. Hátha...
(#) Tetye válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Szia!
A jobb felsőre amin látszik hogy BC .
Lehet hogy zéner?

Lehet, arra ezt találtam. Ha leveszed dióda állásban nem tudod kimérni, csak-ha zárlatos. Én úgy szoktam méricskélni, hogy 10K-s ellenálláson keresztül 15-20V-ot kötök rá, s mérem, hogy mennyi fesz marad Zeneren. Megnéztem a többi BC kezdetőt is, de van 2,3,4,5,6 lábú, persze mind mind más tokozásban. Én már belezavarodtam ebbe a fejetlenségbe, amit csinálnak. A képen nemigen látom, hogy mi-mihez megy, ha kicsit nagyobb nagyításba feltennéd, talán. De mintha fordított irányba lenne rakva a 2 dióda, a bal oldali aljára az R33 a mellé a 000 megy?
(#) Tetye válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Megvan, köszi. Toltam a helyére egy 5,1-5,6 v körüli zénert és működik a táp.
Toltál zárlatos volt így nem lehet méricskélni ezért kellett a csere.

Örülök, hogy sikerült! Üdv: Mike
(#) bodg hozzászólása Nov 6, 2014 /

Sziasztok,
Kérhetek segítséget valakitől, 2db smd azonosításához?
Én sajnos semmit nem találtam ezekről. Az U1-es jelölésből következtettem, hogy az valami optocoupler lehet talán. A másik Q19 talán valami tranzisztor. De sajnos a jelőlés alapján semmit sem találok róluk. Köszönöm.
(#) ktamas66 válasza bodg hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Ez azért így nagy találgatózás . Ellenőrizd a környezete alapján.
PGRI: TPS3103K33DBVR
LCGG: LT3493EDCB
(#) bodg válasza ktamas66 hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Köszönöm. Esetleg neked, "mond" valamit a környezete?
Bővebben: Link
Több panel illeszkedik egymásra, és lényegében ez a táp panel része. Ill 2 lábon kapja meg a panel a 24VDC-t (jelöltem). A többi láb pl a trigger, output,..stb. De a tápfeszültség a visszajelző led-ig sem jut el. a 3 biztosíték nem szakadt. a panelon az U jelölést fentről nézve végig optocsatolóra használták rajta. ezeket leszámítva még a többi optocsatoló ami gyanús, így elsőre.

Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
(#) ktamas66 válasza bodg hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Szerintem beletaláltunk . Nem tudom mi a probléma, de messze nem biztos, hogy a LED-ek egyszerűen tápra vannak kötve, lehet már a proci jelzi vissza ide, hogy OK a táp. Végig kell méricskélni.
(#) bodg válasza ktamas66 hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

És mi alapján mondtad ezt a 2 lehetőséget? Google-ban én tényleg semmit sem találtam, a neve alapján keresve.. Hát remélem nem a procival lesz a gond.. azt nem látnám esélyesnek a cserére. Még itt az LCGG-t cseréjét is meredeknek tartom Hát lesz több idő végig mérem amit csak tudok. A proci egy analog devices adsp-bf532 sbbcz400 2183784.1 0.6
(#) ktamas66 válasza bodg hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Az első benne volt a katalógusban, a másik az első találat az "lcgg 185f" keresésre . A képen látszik, hogy tényleg DC/DC. Megmérheted a bejövő, kimenő feszültséget, engedélyező lábon mi van. A TVS-eket ellenőrizd nem lett-e valamelyik rövidzár, a D25 jó-e, az L2 nem szakadt, ha megvan a táp elengedi-e a resetet ...
(#) Chipmunk1960 válasza ktamas66 hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Nem tudom, hogy milyen guglit használsz, de nekem nem hozott semmit... Ennek az SMD -databook-nak meg tudnád adni a teljes linkjét, mert van pár dolog, amit félreraktam, mert nem tudtam beazonosítani a "hangyákat" Köszi előre is! Üdv: Mike
(#) bodg válasza ktamas66 hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Köszönöm tényleg. Rendeltem hozzá csipeszeket is a lábak megméréséhez. Már várom, hogy megjöjjenek Ma felmerült bennem, hogy egy jót szétszedek, csak hát elég húzós az ára ahhoz.. Úgy gondoltam azt, hogy kiderítem a cpu panel nélkül ad-e vissza jelzést. Na majd ha jutottam valamire a méregetéssel megírom.
(#) Chipmunk1960 válasza bodg hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Szia, Hőléggel egy pillanat alatt le lehet kapni, vagy ha nincs s tényleg rossz, egy kis oldalvágóval vágd ki, utána már egyszerű.
(#) bodg válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

szia, ez azért elég brutálisnak hangzik így elsőre mármint, arra gondolok, hogy a környező alkatrészek hogy viselnék el azt a hőt..? cpu-nál meg sajnos minden láb a tokozta alatt van, ha azzal lenne a probléma.
(#) Chipmunk1960 válasza bodg hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Ragaszd le hőálló fóliával, vagy ha nincsen a sima alufólia is megteszi.
(#) ha4nz hozzászólása Nov 20, 2014 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a képen látható alkatrész beazonosításában. Jelenleg szakadt, a mellette lévőt egy diódának mértem. Föntről lefelé fekete szürke zöld színsávok vannak.

smd1.JPG

(#) eyess válasza ha4nz hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Milyen készülék lenne ez egyébként ?
Valószínű , hogy egy smd 1N 4148 jó oda.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2014
(#) justice válasza ha4nz hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Szia !

Ez nem egy Opel relé meghajtó elektronika véletlenül?
Mindjárt megnézem.
(#) justice válasza justice hozzászólására (») Nov 20, 2014 / 1

Megnéztem a gyári doksiban, BAV103 a pontos típus.
(#) ha4nz hozzászólása Nov 20, 2014 /

Igen, G-astra multitimere. Köszönöm szépen! Esetleg a gyári doksit el tudnád nekem juttatni?
Következő: »»   8 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem