Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kondenzátor

Témaindító: Alba, idő: Nov 30, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   66 / 102
(#) pucuka válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Egy darabig biztos elviselnék. De számításba kell venni a hálózati fesz. ingadozását, és a bekapcsolási tranzienseket is. Amúgy egy mérés az nem mérés, abban a pillanatban amikor mértél, lehet pont annyi volt, de máskor egész más lehet. Egyébként tápfesz mérésekor értelmetlen dolog század pontosan feszültséget mérni.
(#) mythbuster válasza pucuka hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Második mérésre már 34,8 -t mértem, csak az érdekelt volna hogy ezeknek az elektrolit kondiknak mekkora a tűréshatáruk, mert ha jól emlékszem a 35V nem max 35V -ra van tervezve, az a megnevezett határ, +- pár százalék mehet még rá(vagyis olvastam egy cikkben még régen...).
(#) pucuka válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Az elektrolit kondik elég széles tűrésűek mind érték, mind feszültség tartományban. De erre üzembiztosan alapozni nem lehet. Mint írtam, biztos elmegy egy ideig, amit nem igazán lehet tudni, de egyszercsak egy sokadik bekapcsolás alkalmával, pukkan, vagy inkább durran egyet, és vele együtt sokminden elszállhat, pl. a drága végtranzisztoraid.
(#) suhanc92 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Köszönöm a válaszod
(#) 20sz Jófiú válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Valahogy próbáld meg betuszkolni az 50V-os kondikat vagy keress olyat ami méretre és értékre is jó. Még a nagyon gagyi elektronikai készülékekben sem szokták az elkók maximális feszültségét kihasználni. Egyébként az elkókon az üzemi feszültséget szokták megadni. Próbálj a kondikhoz adatlapot keresni abban informálódhatsz bővebben a feszültségekről.
(#) mythbuster válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Ezt találtam róla: Bővebben: Link
35V 10.000uF

Mindent megtettem annak érdekében hogy betuszkoljam a 63 voltosokat, kész voltam újabb lyukakat fúrni a nyákba de egyszerűen a szomszédoktól sem férnek el.

Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2014
(#) 20sz Jófiú válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

Az adatlap nagyon szegényes nem részletezi a kondi pontos adatait. Ez nem jó előjel.
Ha nem találsz értékre és méretre megfelelő kondikat akkor építsd be őket. Én mindenféleképpen megpróbálnék mérethelyes kondikat szerezni és csak azután, szükségmegoldásként építeném be a 35V-osokat.
(#) 20sz Jófiú válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Aug 21, 2014 / 2

Csak érdekességképp jegyzem meg, hogy láttam már olyan kondi adatlapját is amelyben a kondikat gyártó indiai asszonyokról volt néhány fénykép ahogyan a reggeli imájukat végezték a műszak előtt. Az kifejezetten részletes adatlap volt. Egy nagyon pontos HP műszerrel megmértem a kondikat és erzed pontosságúak voltak! Igaz nem elkók. Gondoltam is magamban, hogy lehet azért imádkoztak, hogy elérjék a megfelelő pontosságot.
(#) gernerakos hozzászólása Aug 21, 2014 /

Helló!
Ugye vannak ezek az apró kerámia kondenzátorok, amiken nem az értékük, feszültségük vannak feltüntetve, hanem egy szám. pl.: 104, 33. Ezekhez kéne egy táblázat, amiben bennevan az összes fontos tudnivaló. Tud valaki ilyet küldeni? A válaszokat előre is köszönöm!
(#) pucuka válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

(#) gernerakos válasza pucuka hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

Köszönöm! Sokat fog segíteni!
(#) zoszka válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

10 pF-ig pl: 5R6=5.6pF; 4R7=4.7 pF
10 pF és nagyobb pl:
100=10 pF (10 + a nullák száma a végén, azaz 0db);
104=100nF (100000pF, 10 + a nullák száma a végén, azaz 4db pF-ban);
333=33nF (33000pF);
182=1,8nF (1800pF)
221=220pF(220)
És így tovább

A többi 4 fajta kódolás egyértelmű.

Színkódok lentebb...
(#) gernerakos válasza zoszka hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

Ez meg is tudom jegyezni.
És hány pF az egy uF? 10 vagy 100ezer?
Ja és köszi hogy elmagyaráztad!
(#) zoszka válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

105=1µF (1000000pF)

a 10 és 100ezret már leírtam 10 és 100nF
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2014
(#) kérdező hozzászólása Szept 19, 2014 /

Sziasztok!
Az elmúlt években sokk cikk jelent meg a PCB (Poliklórozott Bifenilek) tartalmú kondenzátorokról, és az említett anyag veszélyességéről. Természetesen fázisjavító kondit nem nyitok fel, de van itthon egy-két darab MM, sőt orosz is. Mi helyzet az elkókkal, és a többi alkatrésszel? A régi bakelites NYÁK-okkal, szigetelésekkel, stb. Főként 70-es, 80-as években készült cuccokban turkálok. Okoz egészségügyi veszélyt a készülékek PCB tartalma, (ha egyáltalán van) vagy csak abban az esetben lenne gond, ha felnyitnám a fázisjavítókat, elkókat, égetném a panelt, stb?
(#) granpa válasza kérdező hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

A bakelitben nincs. Amúgy az utóbbi módszer a veszélyes.
(#) kérdező válasza granpa hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Ha a kondikban esetleg van, de nem nyitom fel őket, akkor gondolom nem jön ki semennyi.
(#) granpa válasza kérdező hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Nem bizony. De égetéskor sok rondaság szabadul fel belőlük.
(#) kérdező válasza granpa hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Nem szoktam őket égetni. Mikor tavaly még a faluban laktunk, nagyon gyakran égettek el komplett TV-t a szomszédok a kályhában. Jellegzetes égett "elektrószag" jött a kéményükből. Igazából mindent rátettek ami éghető, kezdve a cipőtől a számítógépen, tv panelon át a régi fotelig, bár főként vezetékekről égették le a szigetelést. Ebből a szempontból nem is bánom, hogy nem arra lakunk.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2014
(#) q765 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Sziasztok!

Igazából azért írok,mert ma reggel sikerült szereznem 2 darab ilyen kondenzátort.
Az egyiket megtartanám szebb időkre, a másikat megszeretném hirdetni ebayen.
Tudtok valami infót erről a kondiról? Neten nem találtam hasonlót sem.
Van vagy 8 kiló, 40 centi magas. Mit érhet? Nem tudtam otthagyni. Vadi újak.”

Szépen kérdezve. De tényleg.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
(#) pjg válasza q765 hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Stroboszkópba jó lesz. Ez valószínűleg egy vivőhullámú távbeszélőnek az csatolója. Esetleg fázisjavító, bár azt kVAr-ban adják meg. Viszont ez olajban úszó papírszigetelésű kondi. Szétszedve a doboza jó lesz valamire (csavarokat tartani benne). A kondipapír meg trafó tekercseléskor sorszigetelésnek jó.
(#) zolika60 válasza q765 hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Egy 12kV-os 5 µF-os kondenzátor biztos drága, de az árát nem tudom.
(#) q765 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

JENSEN - nek utánaolvastam. Gyárt audio kondikat is. Olyan mintha egyedi dolgokat gyártana.
Lehet megérné írnom neki, hogy mi lehet ez?
Amcsi ebayon találtam nagyfesz kondikat, de azok sem ilyenek.
JENSEN nagy márkának számít? Én mindíg bementem az "első" üzletbe és megvettem ami volt a rajzon.
(#) q765 válasza pjg hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Már tudom is akkor hogyan hirdetem meg.
" Sütőpapírnak, vagy farsangra transformerszfejnek", esetleg csavartartónak..

Egyébként köszi az infót! : )
(#) kérdező válasza q765 hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Szia!
Azért egy ilyen kondit kár lenne csak úgy szétkapni. Ráadásul vadonat új, és a Jensen kondenzátorok egyébként is jó minőségűek, hasonló lehet, mint az MM, vagy a Remix. Tedd fel apróba, biztosan lesz rá vevő, rengeteg nagyfeszültségű kísérletező van, akik számára kincset érhet. Egyébként ránézésre fázisjavító, de a címkén a DC kicsit megtévesztő.
Itt a honlapon is vannak hasonlóak, még röntgengéphez is szállítanak kondit. Bővebben: Link
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

A DC miatt nem gondolnom...
(#) Koree válasza q765 hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

Szervusz.
Mikor megláttam egyből ez jutott az eszembe,mint felhasználási mód.
(#) elektroncso válasza Koree hozzászólására (») Okt 4, 2014 /

Ennek nem látom értelmét, értelmetlen rombolás.
(#) q765 válasza Koree hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Feldobtam Ebay-re mind a kettőt tegnap este.
(#) vegzetur hozzászólása Okt 22, 2014 /

üdv,

Olyan kérdésem lenne, hogy 2.5V 3.3F kondenzátornak kb milyen a tűrése? 2.7V kellene, ennyit még kibírhat károsodás nélkül? 0.2volt nem tűnik soknak de kb 8-10%

köszönöm
Következő: »»   66 / 102
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem