Fórum témák
» Több friss téma |
Az mindegy, milyen diac-ot teszek bele? Trafóból csak ilyen 2-3W-os van. Az elég neki?
Hali:Tegyél bele nagyobb teljesítményű trafót,szerintem diac csak egy féle van de ha visszább olvasol akkor megtudsz többet erről a kapcsolásról.
A rajz szerint elég a 2-3W. Diacból 2 féle van, de 10-9 helyen a DB3-ast használják (30-33V).
Ott ahol sorba van kötve 2db 47nf-os kondi oda 1 is elég? Mert csak annyim van.
Bocs,hogy én válaszolok!Elég egy kondi is,de az 22nF/630V legyen.
Csak kíváncsiságból. Ha 1 db 47 nanós 1500V-os kondit az miben változtatja meg a működést?
Az általad kérdezett ellenállás-kondi kombináció egy snubbert alkot.Feladata a tirisztor zárásakor a trafó tekercsén ébredt feszültség lenyelése,védve a tirisztort az átütéstől.A 47nF kondenzátorba nagyobb áram fog folyni az ellenálláson keresztül,de ez nem jelenti azt,hogy jobb.Szerintem különösebben nem befolyásol semmit,talán szkóppal lehetne látni a 22 és a 47nf kondenzátorokon létrejövő feszültség tüskét és azok lecsengését.Én soknak tartom a 47nf értéket,de ki kell próbálni.
DIAC-ból egyet szoktunk (kell) használni. A sorba kötött 2×47uF, az ~23uF; jó oda, és így a feszültségre is jó. Azért nem árt két egyforma, 10-20kOhm-os ellenállást párhuzamosan kötni a kondikkal, mintegy feszültségosztóként.
Akkor megpróbálok beszerezni még egy olyan kondit. Greatz hídhoz jó 1n4007 dióda? Az elég gyors lenne?
A rajzon ott van: 4.7-22nF-ig; az a lényeg, a feszt bírja. Ehhez a frekihez elég az 1N4007-es.
Sziasztok:Bocs,hogy közbe vágok de én 22nf 1500v-os kondit szoktam használni hozzá.Abból elég egy db,gondolom a c4-c5-re gondoltatok.
Még egy kérdés akkor. TV nagyfesz trafó is jó hozzá?
Hali:Én már próbáltam Tv nagyfesz trafóval de nekem nem jött be(gondolom a gyújtótrafó helyett gondoltad)Nagyon pindurka szikrát nyomott meg szerintem nem is erőset.
Szia.Én kiprobáltam egy fehér-fekete tv. nagyfesz trafóját,de nagyon karcsú volt a szikra.Bocs hogy bele vau-vau.
Azért köszönöm. Gondoltam, hogy nem működne. Bezzeg 12V-on 15kHZ-en 25%-on igen szép kis ívet húz. De ez meg szerintem erős lenne villanypásztornak és sokat is fogyasztana.
Sziasztok. Volt szerencsém találkozni egy érdekes ( és igen erős) villanypásztorral egy ismerősnél. Csináltam róla egy fényképet, hátha valaki ihletet kap, működőképes, csak természetesen ki kell silabizálni az értékeket, mert minden vagy le volt festve, vagy le volt csiszolva. Gyakorlatilag a tirisztoros rész van benne, amiket itt a fórumon is használunk (tirisztor + diak + kb 1MR + elko kondi), a betáp ~ pedig csak a duplatrafós megoldás után a robusztus 1 diódával van megoldva. Utána a motorindító kondi meg a gy.trafó.
Engem személy szerint elgondolkodtat, hogy az "egyenirányítás" után nincs semmilyen áramkorlátozó benne, ez mennyire lehet hosszútávon működőképes. Vásárban árult készülék, igényesen dobozolva. Gondoltam, utánaépítés előtt megosztom veletek, vannak itt nálam tapasztaltabb villanypásztor építők
Sziasztok. Lenne egy kérdésem a motorindító kondi révén: itt lehet párhuzamosan kötni 2 egyforma teljesítményű kondit? Ebben az esetben is érvényesül a "fegyverzetek mérete megduplázódik, ezért dupla akkora lesz?" vagyis 2* 12,5µF/400 V az 25µF 400V?
"Ez" épp nem található (a kiszolgáló).
Köszönöm szépen a segítséget
ez lenne gondolom amit köbzoli is belinkelt majdnem.
Helyettesítő Az első FET azok közül, amik otthon megtalálhatóak erik001-nek.
Köszönöm! Csak úgy benéztem: ha 'erik001' látta, én miért nem, vajon?
Én sem láttam amúgy, csak megnéztem mik vannak neki és ez a linkelt FET a legalkalmasabb rá szerintem.
Sziasztok. Az alábbi készülékről szeretnék érdeklődni, hogy hogyan van ez a 12V-9V csak 9voltos akkumulátort lehet rákötni vagy 12voltosat is, és milyen napelemet? képek linken
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |