Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 280
(#) patexati válasza lithium hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Az lcd inverterében álltalában van egy smd bizti azt keresd meg van esély rá,hogy az is kiment!
(#) bbb válasza huba hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
az bizony D4 (nagyítóval is megnéztem, és nagyon egyenes a szára), nem C4. viszont engem a továbbiakban az a gép nem érint, így passzolom a témát...
(#) lithium válasza patexati hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
Sajnos az inverteren biztit nem találtam. A bemenetén egyébként 2.7 és 3.3 v-ot mérek. Ezek az értékek megfelelőek? Mindenféle tippet szívesen fogadok!
Felteszem az inverter képét, hátha ez segít v.mit.

inverter1.jpg
    
(#) patexati válasza lithium hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Nem látom rendesen de mit bekereteztem az nem az?
(#) bbalazs_ válasza patexati hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Dehogynem az. Ott a panelen az F1 jeloles is.

Ha a csatlakozon nem mersz legalabb 1 db 12V-ot, akkor a 12V el sem jut az inverterig, igy szet kell boritani a laptopot es az alap aljan levo video biztositekot megmerni es ha szukseges, cserelni.
(#) huba válasza patexati hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
F1 azaz biztositék,+ széles vezetéksávba van beiktatva. valószínüleg az lehet.
(#) patexati válasza huba hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Én lithiumnak válaszoltam a kérdésre csak a képre mondtam,hogy nem látom rendesen mert lithium szerint nincs az inverterben bizti! Azt is ki szokta verni ha túláram miatt kimegy a főbizti a gépben!
(#) lithium válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Sorry! Köszi, közben én is megtaláltam ,de sajna (vagy talán jo...)ép a bizti.Igen 12Vot nem találtam a környéken ez aggasztott engem is , szóval a video biztit keressem!
Köszönöm!
(#) lithium válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 18, 2008 /
 
Szia! A videobiztit az alaplapon megleltem 1A-os és jó.(egyébként a gép külső monitorral működik, tehát a "videojelek" jók) Azon gondolkodtam - mivel az inverter adatlapján 12v szerepel, de ugye ilyet nem mértem ott, mi lenne , ha a tápfeszről egy stab IC vel vinnék a megfelelő pontra 12v-ot.Az eredeti kapcsolatot megszüntetném ezen a szálon. a kérdésem az lenne hogy így működne-e, ill az inverternek mely pontja kívánná a 12 v-ot. Várom a válaszokat! (vagy nagyon buta ötlet? )
(#) huba válasza lithium hozzászólására (») Jan 18, 2008 /
 
A 12V ot valószínüleg ott kapja ahova a biztosítékot iktatták az inverterbe. Én nem gányolnám el, inkább kövesd végig honnan kéne kapja az inverter a tápfeszt, az alaplaprol.
(#) bbalazs_ válasza lithium hozzászólására (») Jan 18, 2008 /
 
OK. Honnan tudod, hogy az a videobizti?
Hany volt van rajta?

Masfelol szerintem az egesz laptopban valoszinuleg egy helyen kell 12V es az az inverter.
A tapreszben talalsz 12V-ot?
(#) elmonterm válasza Redsaw hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Udv. Van egy kis problemam egy Acer Aspire tipusu laptopppal. Idonkent mikor bekapcsolom, nem mukodik a touchpad, es a billentyuzet, viszont ha USB-be bedugok egy egeret, azt felismeri es az megy. egy forumon olvastam hogy masnak volt ilyen gondja, de csak annyit irt hogy O kivette az aksit, es ugy hasznalta a laptopot, es ugy mar ment, na de ez nem megoldas, mert nem vagyok mindig csatlakozo kozelben hogy egyfolyataban kabelrol kapja az aramot, es elvegre azert laptop hogy vihessem ide-oda, barhol hasznaljam..Kerlek ha tudtok valamit arrol, hogy ezt a problemat hogyan lehetne megoldani, kerem irjatok. Ha tudtok kerlek az: elmonterm_akos@yahoo.com email cimre irjatok, de ha nem megy, akkor jo lesz itt is a forumon...elore is koszonom! Minden jot!
(#) patexati válasza elmonterm hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Meg kell próbálni leresetelni az alaplapot!Vedd ki a billentyűzetet,találsz alatta egy gombelemet mi rácsatlakozik az alaplapra egy kis gyorscsatival na ezt húzd le az alaplapról és várj 10 percet és dugd vissza!Elötte vedd ki az aksit és húzd ki a hálózatból persze a gépet! El fogja felejteni az időt és a bios visszaáll alapbeállításra!
(#) elmonterm válasza patexati hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Ahhha. Na ezt megprobalom hetfon, remelem sikerrel jarok, ugyanis mar elegge aggasztott ez a problema es sehol semmi megoldas. Szoval akkor egy alaplap reset-el meg van oldva a problema? hmm ez jo hir. koszonom a segitseget, es ha vannak meg tippek otletek, azokat is varom. Minden jot!
(#) patexati válasza elmonterm hozzászólására (») Jan 20, 2008 /
 
Nem azt mondtam,hogy ez biztosan megoldja de sok esetben segít Ez egy tipp volt
(#) lithium válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 23, 2008 /
 
Onnan sejtem, hogy a videoproci közelében van és F el jelöli(1A). Egyébként 5 V ot mérek rajta!
Jah 12 V-ot majdhogynem csak a töltésnél találtam...
(#) lithium válasza huba hozzászólására (») Jan 23, 2008 /
 
Igen én is erre gondoltam!, hogy a biztit teszik a 12v-os ágba! De ez a testen van ...az érdekesség, hogy a bizti után lévő kondi másik felén rádugott vezetékkel is testet mérek.(anélkül nem). Kábelhibára gyanakodtam, de a csatiknél is a vezetékszálak a testtel vannak összekötve???
(csati: 6 ér, abbol 3 test a maradék 3-3,7 v ig) Nagyon jó lenne vmi kapcsilási rajz.
Egyébként milyen feszstab állítja elő a 12 V-ot?(mármint az smd-ben hogy néz ki?) hátha zárlatos?
(#) bbalazs_ válasza lithium hozzászólására (») Jan 23, 2008 /
 
Az, hogy hol van, nem szamit semmit. 6 retegu nyaknal foleg nem...de ha 5V van rajta,akkor merj oda a hattervili csatira, ha ossze van vele kotve, akkor igen erosen fogok csodalkozni, nemi kalap-evest is kilatasba helyezek

Egyebkent lattam mar olyan hattervilit, ami 5V-os volt, de csak egyszer. Viszont olyat, ahol a bizti a fold felol van, meg soha. Ha van elko a hatterviliben, nezd meg, hogy a plusz hova van kotve.

A hattervilin a fold a fem gyuruhoz (a felfogatas koruli femhez) van kotve.
(#) lithium válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 29, 2008 /
 
Szevasztok.Laptop kérdés megoldva! :taps: Kábelhiba!, az inverter kábele volt zárlatos, ezért mértem testet a biztinél!a zárlatos részt kiváltottam kábeldarabokkal és íme:működik(ld:kép)
Köszönök Mindent!

Kép001.jpg
    
(#) huba válasza lithium hozzászólására (») Jan 29, 2008 /
 
Ezekszerint a kábelzárlat vághatta haza a főbiztit is?
(#) barany165 hozzászólása Feb 13, 2008 /
 
Sziasztok!segítségeteket kérem laptoptémában, a proléma az, hogy az IBM Thinkpad 400-as P-II es laptopban tönkrement az aksi és a vele egybeépítet elektronika/füst/.Az lenne a kérésem, hogy akinek hasonló van mérje meg legyenszíves az aksikivezetésein a feszkókat! Igy lemerül a háttértelep és nem butol fel.A hátértelepnek/ha van/ akarok feszkót adni,mert a gépet OBD-diagnosztikára használnám. Sajnos igy nem egyszerű és az akkuegység hiányában nemtudom könnyen megoldani.
Amatörtársi üdvözlettel:barany165
(#) bbb válasza barany165 hozzászólására (») Feb 13, 2008 /
 
lehet hogy nagy hülyeséget kérdezek, de minek neked akksi hozzá? nekem tp570-em van, vígan elfut akku nélkül, ha tápra van dugva... egy simai szivargyújtós töltővel simán tudod használni akku nélkül is.

persze megértem, hogy a tönkrement akku elég érzékenyen érint (engem is, bár az enyémben csak a cellákat kellene cserélni, de darabjuk 1200-1600ft nettó és 6db van benne!), de nélküle se dől össze a világ. ha máshogy nem megy, akkor keress egy céget, ami akku felújítással foglalkozik, elvileg ők 1-2000ft körül szerzik és rakják bele az elektronikát.
(#) KTobi válasza bbb hozzászólására (») Feb 13, 2008 /
 
Sziasztok!

Nem olyan nagy hülyeség, de nem biztos,hogy működik. A testvéremnek lett véve laptop, új, még instalálta rá a programokat, addig töltőn volt; kikapcsoltam, átvittem máshova, és nem akart bekapcsolni. Töltőre kellett tennem, hogy be birjam kapcsolni, de működés közben is ha lehúztam a töltőt, összeomlot az egész rendszer.

Van amelyik laptop nem szereti, ha töltőről megy, aku nélkül, mert indításkor szereti meghúzni az áramot, és ezt nem biztos, hogy elbírja a töltő.

Tudtok-e olyan programot, amivel ki lehetne kapcsolni a HDDt, mert a latoppok nem szeretik a hordozást (bekapcsolt állapotban).

Üdv. Tóbi
(#) aflmor válasza KTobi hozzászólására (») Feb 13, 2008 /
 
Akkor az a laptop hibás, irány a szervíz, míg van gari!. :yes: A jó lapost, akkor húzod le ahányszor akarod, oda viszed ahová akarod. Ettől mobil.
(gazdaságos_fujitsu-3 cellás akkuval?)

Idézet:
„Van amelyik laptop nem szereti, ha töltőről megy, aku nélkül, mert indításkor szereti meghúzni az áramot, és ezt nem biztos, hogy elbírja a töltő”

Ezt a baromságot kitől hallottad? Ne hidd el!
(#) barany165 hozzászólása Feb 22, 2008 /
 
Sziasztok! Miattam össze ne vesszetek,de ennek a sorozatnak külön lelkivilága van: aksi nélkül automatice a diagnosztika indul/ a laptopé/ és a sokadik restart után butol fel a gép! ezért kérnék segítséget ,hogy aki letudná mérni a Thinkpad sorozat akkuegységének lábain milyen feszkók vannak, természetesen kivett állapotban . A gépkocsiban jobb a galvanikusleválasztás miatt inverterről járatni a tápjával.A tápját bedugvatartva akárhányszor butol!
Köszönöm a figyelmet ,hátha valakinek van hasonló akkor megtudom oldani!
(#) zolee84 hozzászólása Feb 22, 2008 /
 
sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek.Van egy HP NX6110 -es típúsú laptopom és véletlenül leesett a sarkára...
a leesés után nem kapcsol be rendesen és nincs semmi kép még rákötött monitorral sem.

szétszedtem úgy naggyából gondoltam kicsúszott 1 vezeték vagy valami de minden a helyén van ezért összeraktam...

Bekapcs gomb világít meg a hdd folyamatosan + 2 led felvillan indításkor (lakat A és a lakat 1)...

dvd lejátszó megy vinyó működik és a töltést is veszi...


én a videókarira gyanakszom talán 1 biztosíték...

a válaszokat elóre is köszönöm!

üdv:. Zolee...
(#) deguss válasza zolee84 hozzászólására (») Feb 23, 2008 /
 
Nézd meg az LCD inverterét, abban van egy ferritmagos trafó. Noh, ha az eltörött, akkor elvileg mutat az LCD mindent, csak nem látod a háttérfény hiánya miatt. Keres meg hol van, lehet hogy az LCD mögött.

Bekapcsolt állapotban esett le?
(#) Norberto válasza deguss hozzászólására (») Feb 23, 2008 /
 
Idézet:
„a leesés után nem kapcsol be rendesen és nincs semmi kép még rákötött monitorral sem.




Szerintem a videókártya sérülhetett meg... de legvalószínűbb azon belső alkatrész meghibásodása, ami a laptop adott sarka környezetében van.
(#) zolee84 válasza Norberto hozzászólására (») Feb 23, 2008 /
 
sziasztok!

sikerült beindítani tegnap este a gépet
megint szétszedtem és úgy indítottam, de most nem szedtem le az lcd t csak a bill.-t az elején 2x betudtam rendesen kapscsolni és minden működött xp ben,Utánna nem nagyon akart menni a ki-be kapcsolás de mostmár működik minden rendesen nem tudom mi történt vele de remélem nem csak átmenetileg működik mert összeér éppen az alaplapban a megszakadt vezeték...
forgattam a gépet ráztam meg ki be csuktam az lcd-t és így is 10-10 szer bekapcsol.

köszönöm a válaszokat
(#) Sarolta hozzászólása Márc 16, 2008 /
 
Egy jóbarátom a következő problémával küzd:
A laptopja szabálytalan időközönként megfagy. Vagyis nem mozdul semmi rajta megáll.
Azt mondta csinált HD sentinel tesztet szóval a merevlemez rendben van, de memtestet nem tud mert az hosszabb folyamat lenne és megfagy előbb utóbb a masina. Egy MSI akármilyen laptopot használ.

Mi lehet a probléma?

Igaz hogy a laptopot nem szabad szétszedni házilag mert nem lehet összerakni utánna?
Következő: »»   4 / 280
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem