Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1053 / 1387
(#) pjg válasza papus51 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Ez már vagy 30 éve megvan. Akkor volt egy 25 kilós zsákkal. Oldott állapotban, vastagfalú műanyag kannában. Addig oldottam meleg vízben amíg már több nem oldódott fel. Lehűlés után az alján kicsapódott egy kevés. Úgy használom, hogy kiöntök 2 decit egy kis üvegbe és azt használom amíg bírja.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
(#) Mircsof válasza soskajoska hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Szia
Idézet:
„Hidd el nem kötekedni akarok, de egy kicsit precízebben írd le a jelenséget.”

Persze hogy nem! És nem a réz felület feketedett meg hanem a szürke felület amit az ónozó csinált. Nagyából úgy 15-20 percet volt az oldatba.
(#) rockersrac hozzászólása Szept 7, 2014 /

Bár lehet kicsit off, de ide tartom ésszerűnek beírni leginkább a kérdésemet: erről a fúróról mi a vélemémyetek? Kezdésnek(2-3 hónapig, míg lesz pénzem jobbat venni) jó lehet nyák fúrásra? Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) pisti89 válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Ha nem nagyüzemben gyártasz tovább is elég lesz
(#) rockersrac válasza pisti89 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Egyenlőre nem tervezem nagyüzemben gyártani, de kitudja mit hoz a holnap...
(#) zzz válasza pisti89 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Nekem ilyen van már vagy 3 éve.
(#) Alkotó válasza Birs Alma hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Az ölés előtt, esetleg tegyél említést arról mikor az asszony összemosta a fehér zoknijaidat valami pirossal, és ettől azok rózsaszínűek lettek. Hátha ettől megenyhül, mert azért egy közepes minőségű teniszzokni is belefáj 500 pénzbe, és akkor még nem is gondoltam márkázottakra, amik ennek minimum a duplája, ha nem háromszorosába kerülnek.
Ha ez nem válik be, akkor még mindig elviheted vacsorázni, és a drága ékszer is beválhat.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Ha biztosra akar menni akkor rózsaszín zokniban egy meghitt homár vacsora közben átnyújt egy kisebb gyémánt karkötőt. Bónuszként össze vas-kloridozhat még egy poló elejét
(#) soskajoska válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Na szóval, 600dpi esetén a 0,3mm-es vonal az 0,3*600/25,4~7 tonerpötty teljes vonalszélességben. Kicsit recés a végeredmény. Ilyen esetben 16mil, azaz 0,4mm alá nem érdemes menni. És érdemes a vonalak közötti távolságot is ezen az értéken tartani. Ennél vékonyabb vonalak és sűrűbb elrendezés esetén én is az ofset filmet javaslom. Egyébként a 0,4-es vonalakkal és távolsággal én a fentebb már említett transzfer fóliás, vasalásos módszerrel és a XEROX Phaser3117 nyomtatómmal (eredeti tonerrel) is kitűnően, selejt nélkül boldogulok. (600dpi, takarékos üzemmód ki, világosság a legsötétebb beállításban)
(#) soskajoska válasza Mircsof hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

OK! Így már egyértelmű. Vagyis, ha az oldat nincs kimerülve (ami kevésbé valószínű), akkor az előkezelés hiánya a bűnös. Akkor szokott matt szürke lenni az ón felület. Két lehetőség van, (illetve tulajdonképpen három). Az első, hogy óvatosan átcsiszolod réz felületig a panelt, zsírtalanítod és ez után egy öblítést követően azonnal az ónozóba teszed. Ha pedig nem kezded forrasztani, akkor érdemes SK10 Lötlack-al befújni és úgy elrakni.
(A másik módszer, hogy újra gyártod a panelt.)
A harmadik pedig az, hogy egy agresszív folyasztószeres ónnal (Stanol ARAX) (DIN: F-SW21, ISO: 3.1.1, Wikipédia), vagy pl. TS570 forrasztókrém alkalmazásával forrasztod be az alkatrészeket. Viszont ez esetben nagyon fontos a folyasztószer maradék utólagos eltávolítása, mivel az korrozív és idővel "megeszi" a forrasztást. Pl. izopropil alkohol és fogkefe segítségével, vagy Kontakt PCC-vel tudod ezeket a maradékokat eltávolítani.
Hirtelen ezeket tudtam összeszedni.
(#) soskajoska válasza soskajoska hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Ez is jó lehet, vagy ez.
(#) rockersrac válasza soskajoska hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Vagy forrasztólakk helyett denatszesz+gyanta oldatát is használhatja. Az jóval olcsóbb... Vesz 10dgk gyantát, és egy liter denaturált szeszt, és kb 500ft-ból megvan.
(#) soskajoska válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Természetesen.
(#) papus51 válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Szia! Nem tudom milyen fúrószáraid vannak, de figyelj arra, hogy a NYÁk fúrásra jól használható karbid fúróknak a befogó szára 3,16mm, a belinkelt gép viszont csak 2mm-ig nyílik.
(#) rockersrac válasza papus51 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Igen, tudom, köszi! Jelenleg 0.8mm-es szárú fúrószáraim vannak.
(#) soskajoska válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Vagyis HSS fúrószárak. Max 50÷100 furat, feltéve, hogy addig nem törik el. Aztán dobhatod ki, mert elkopott az éle. Azt onnan veszed majd észre, hogy sokkal jobban melegszik és rojtos lesz a furat széle, mert már nem vág, hanem tép!
Végül is 14 eltört, vagy elkoptatott fúrószár árából már megvolna az állvány. De te tudod.
(#) gulasoft válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 8, 2014 1 / 1

A táp nem tartozék, azt még venni kell hozzá. 0.8-2mm mi ez valami vicc? Gyerekeknek szoktak csinálni ilyen játéktelefont, ami csak pittyeg, de nem hív, meg puha műanyagból szerszámokat, ha rákalapál a kezére se legyen belőle baja, ez is valami hasonló kategória. Játékboltban találtad?
Inkább gyűjts pénzt, és vidd át a szomszédhoz fúrni az állványos fúrógépen a panelt, mert ezzel csak kínlódás lesz az a fúrás, és kidobsz az ablakon a kevés pénzed amid van.
(#) emmzolee hozzászólása Szept 8, 2014 /

Hello

Szeretnék nyákot gyártatni céggel 1, 2 - 5 példányban.

Akinek van tapasztalata kérem írja le kit ajánlana és mennyiért dolgoznak. Ja, és milyen minőségben.

Köszi.
(#) granpa válasza soskajoska hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Én egy nagy EVIG géppel fúrok kézből, ha kell (igaz ritkán), de nem törtem el 2 fúrónál többet 10 év alatt. Azelőtt volt műhely, ott nem volt gond.
(#) niedziela válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Szia !

Olcsó nem lesz, 1-2 darabért megkérik a magukét.
Még nem dolgoztattam velük, de kb 3 hete kértem árajánlatot több gyártótól és árban ők voltak a legjobbak. "Nyák express"
(#) efraim válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 9, 2014 / 1

Amíg nem álltam rá a saját gyártásra, velük készíttettem panelt. A megadott oldalon kalkulálhatod az árat, beállíthatod az igényeidet.
(#) niedziela válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Ez jó hír, kösz az infót !
(#) rockersrac hozzászólása Szept 9, 2014 /

3,2mm befogójú, 0,8mm hegyű fúrószárat hol kapok Budapesten?
(#) papus51 válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Ebay-en tudsz rendelni karbid fúrókat. Kb. 2-300 Ft darabja. Én már több száz furatot fúrtam az első darabbal és még mindig kiváló.
(#) rockersrac válasza papus51 hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

De az a baj hogy nincs most időm megvárni az ebayes rendelés megérkezését...
(#) gulasoft válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Van vaterán is van néha, és ha izraelből rendeled, az cirka 2 hét
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014

Mos vehetsz tőlem is, nemrég jött meg a 0.8-as 10 darabos szett, 1-et eladok neked belőle, csak ne kézi fúróval használd, mert azzal tuti törés lesz.

Innen rendeltem
Ez mondjuk drágább mint amit vettem a múltkor valaki árult használtat, de ezek vadi újak.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
(#) rockersrac hozzászólása Szept 9, 2014 /

Mivel úgy néz ki lesz egy kevés munkám a jövőhéten, így lesz pénzem normális eszközt venni.

Akkor vegyél valami stabilabb állványosat, az sem baj, ha 25.000 fölött forog a fúró (állítható a legjobb, mert az nem csak nyákra jó)
Következő: »»   1053 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem