Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nekem ilyesmi fúrógépem van, de csak kb. 2800 a fordulat. Ez is törné a fúrót?
Gép
Az nem töri a fúrót, csak nem olyan szép a luk, mintha mondjuk 25.000-el tolná. Lehet hogy kis előtolással ugyan az az eredmény. Persze még mindig nagyságrendekkel jobb lukat fúr mint valami hss szutyok fúró.
Akkor beszerzek egy párat.
Még valami. A nyákon csináljak a forrszemen megvezető "furatot"? Szoktam 0,5 ös lyukat hagyni.
Sziasztok!
Végül megvettük azt a lézer nyomtatót (Samsung SL-2070). Ma vettem lézer fóliát, de nem akarja behúzni és elakadás hibát jelez utána. Mit csináljak?
Biztosan lézer fólia? A kézi lapadagolón próbáltad beadni?
Lézereset kértem, csak az. Nem emlékszek mi volt a dobozon. Olyan sima mint a többi amire nyomtattattam. Ami van nekem tintásba, annak a tetején van egy 5mm széles papír sáv. Ezen nincs. Manuálisan nem próbáltam még. Hőléggel fújtam nem olvadt meg, csak mikor 1cm ről adtam neki az 500 fokot akkor összehúzódott. Merjem kipróbálni újra?
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
A lézerben 200-250 fok körül van a hőmérséklet. Próbáld a kézi adagolón beküldeni.
Hasonló gépem van nekem is, nem igazán szeretem nyák fúrásra használni. Csak óvatosan a keményfém fúróval, szerintem - ha csak nem jófajta gép - üt a tokmány annyit, ami viszonylag rövid életet jósol a karbidnak.
De meg kell próbálni, lehet működik. Végül is, kézből is fúrtam keményfém fúróval, és nem akkor törtem...
Azt hiszem igazad van. Mikor a legnagyobb áttétellel hajtja a tokmányt az asztalon átrendeződnek a dolgok. A remegéstől.
Próbáltam, úgy sem húzza be.
Samsung ügyfélszolgálat: "Valószinűleg csúszik a henger." Köszönjük Emese... Veszek akkor matt fóliát, hátha az jobb lesz... Még jó, hogy darabra vettem. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
Azthiszem többet nemveszek Samsungot... Nem azért, mert nem tudja azt amit az oldalukon írnak, hanem mert az ügyfél szolgálatis is letagadja amit ott írnak. Tehát szerinte nemtud fóliára nyomtatni, és az oldalon sem találja... Küldtem egy printscreent, azóta nem hajlandó velem komunikálni sem.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni olyan embertől, aki csinált már lamináló gép átalakítást nyák készítéshez. Szeretnék elkezdeni ilyen módon nyákot gyártani, és első lépésben vettem egy gépet. A bontás után első ránézésre úgy gondolom hogy főnyeremény a gép, mert semmilyen átalakítást nem fog igényelni. Az alsó henger el tud mozdulni kb 3-5 mm -t, 4 db rugó tartja alulról (esetleg ezeknek a cseréjét tartanám indokoltnak) . A hengerek tengelye elég vastag a panel használathoz, és a fogaskerekek sem tudnak túlzottan eltávolodni. Megnézné valami "hozzáértőbb" ember a képeket, hogy megerősítsen az átalakítás indokoltságával / indokolatlanságával kapcsolatban? A mellékelt képeken látszik minden, remélem A segítséget előre is köszönöm!
A puding próbája az evészet! Készíts vele próbanyákokat és ha jó lesz, nem kell piszkálni.
Igen, én is ide jutottam Megtisztítottam egy panelt a fiókból, előkaptam egy régi panelemet (mindig kihasználom maximálisan a műnyomó lapot, ezért a gyufás doboz méretű tervekből van 15-20 felesleg) és próba.
A készülék átlagban 3 as osztályzatot ért el, mert mechanikusan semmilyen változtatás nem indokolt, gyönyörűen átmegy rajta a panel (gépészetileg 5ös) Sajnos azért nem teljes az öröm, mert vagy a hőfok kevés (ami szomorú mert akkor elég komolyan csal a műszerem) vagy a panel halad túl gyorsan, mert nem tapad át a nyomat a panelra (villamos szempontból 2es) Elég egyszerű lelkületű gép, már rajta vagyok a megoldáson Köszönöm a gyors választ, majd leírom a végkifejletet. Ha jól sikerül dokumentálni az eseményeket, lehet hogy megszületik belőle az első cikkem az oldalra A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
Én sem találom sehol, hogy támogatná a fóliára nyomtatást, pedig nekem is Samsung van, de ott írja a fóliát és ki is tudom választani a papírtípusok között. Esetleg próbáld valami vastag papírra állítani (pl. képeslap).
Én a laminálómban nem méregettem a hőfokot, de nyilván lehetne magasabb.
Viszont rájöttem hogy 5-6 áteresztés után szépen felolvad a tonerpor, és átragad a rézre. De ha megtalálod a klixont vagy a hőérzékelőjét, kicsit tedd messzebb az érzékelt felülettől(vagy kis papírt közé) és feljebb fogja fűteni.
Megpróbáltam a "gyári" használt fóliával, simával is, mattal is. Azokat behúzta rendesen. Érdekes, utána már az enyémet is.
Én először kinyomtatom sima papírra amit szeretnék. Aztán kivágok egy valamivel nagyobb fóliát, és celluxal rá ragasztom a papírra. (a 4 sarkát)
Ezután nyomtatás és ok. Az a helyzet, hogy szerintem átveri a nyomtató érzékelőjét az átlátszó fólia és MEG IS CSÚSZIK ha csak a sima fóliát teszed bele. A lap vastagságát szoktam állítani "Vastag papír"-ra Próbáld ki te is így.
Annak nem sok köze van a lapadagolóból való lapfelvétel hibának, hogy támogatja-e a driver a különböző papírtípusokat.
Onnan a selyempapírtól a vékony kartonig mindent be kéne ennie. A műanyag fóliát is. Ha optoérzékelős, lehet hogy kell egy vékony festőragasztó csík az elejére. A tálcába meg kell szokni, hogyan kerül kényelmesen a nyomtanivaló. És persze ütközésig a helyére. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
Nem is a drivert néztem meg, hanem a műszaki leírást , és ott nincs a támogatott papírtípusok között. Utána megnéztem az én nyomtatóm műszaki leírásában (szintén Samsung), ott benne van, és a driverből ki is választható (nem is kell semmit csinálni, simán behúzza ). Sajnos ezek nem húznak be mindent, nem véletlenül vannak felsorolva a pontos méretek és grammok meg ilyen okosság, hogy "simaság numerikus szintje" (papírról van szó).
Én is kipróbáltam hogy 8-10 alkalommal átküldöm a panelt a gépen, de sajnos nem segít. Meg sem lágyul a toner por.
A folyamat most az lesz hogy kerítek egy pontos hőmérő műszert a melóhelyemen, és megmérem vele a hengerek hőmérsékletét. Vasalásos panel gyártásnál 160 - 180 fokos vasalóval lehet dolgozni, szóval ha a hengerek nem tudnak közel ennyit akkor a fűtést kell piszkálni, ha elég magas a hőfok akkor le kell lassítani a hengerek forgását. Mivel mechanikai átalakításra nincs szükség, ezért szeretném úgy megoldani hogy az eredeti funkcióját is megtartsa a gép, így legalább a párom is tudná használni Úgy sem fogja, de legalább a tudat benne van hogy mind a ketten tudjuk használni A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
Először azt nézd meg , hogy a nyomtatód milyen hőfokon nyomtat .Aztán mérd meg a lamináló gép hőfokát , és ezek tudatában már fog pontosan tudni milyen hőmérséklet kell .Túl magas sem jó mert , akkor már olyan mértékben olvad meg a rajzolat , hogy deformálódik , és megfolyik , ami már rossz eredményhez vezet.
Én a nálunki szlovák oldalon néztem. Ott írják a fóliát. Kicsit más az oldal, ott még reklám is van rá, hogy "A sokoldalú adagolónak köszönhetően nyomtathat borítékokra, címkékre, átlátszó fóliákra, sőtt még kemény papírra is (220g/m2)"
A műszaki leírásban is benne van a fólia, viszont a maximum már csak 169g/m2 van... Hazudnak ezek mindenben... (mint mindig) A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
Köszi a tanácsot, de sajnos a nyomtató hőfok mérés az bukta, mert az nem a saját tulajdonom, és ha szétkapom méregetés céljából hátba vernek egy szívlapáttal
A legvalószínűbb az lesz hogy lelassítom a motor forgását, és a hengerek fűtését egy egyszerű hőfokmérős kapcsolásra bízom (áthidalom a mostani bimetálos kapcsolót), és addig próbálgatom a hőfok állítást amíg el nem találom. Így egy billenő kapcsolóval fogok tudni váltogatni a papír laminálás és a nyák laminálás között.
Nem kell szétszedni , ha tudod milyen a nyomtató típusa , akkor megkeresed a leírását abban le van írva milyen hőfokon történik a nyomtatás.Utána már könnyebb lesz a laminálót is belőni arra a hőfokra , amit már otthon meg tudsz csinálni.
Ha még benne van az időben , és bolti , akkor vidd vissza , hogy nem felel meg a hirdetett paramétereknek , és kérnéd vissza az árát , illetve , ha nem fizetik ki , akkor még mindig meg van a lehetőség arra , hogy az árából egy másikat vegyél.
Végül is már jó. Most nyomtattam ki próba képpen egy smd panelt és jó lett. Lehet, hogy csak rosszul tettem volna be a papírt?
Most nem értem az előbb fóliáról volt szó , hogy azt nem viszi.
Igen így volt. Aztán beletettem a bolti már használt fóliát, azt vitte pikk-pakk. Valószinűleg az általam vásárolt fólia vastagabb, vagy valami. De azóta már azt is viszi. Szóvval már nincs gond. Most megnéztem jobban a bolti fóliát, hát azthittem már erdetileg is rajta volt a 2. nyomat is. Nincs semmi különbség, sőtt az mintha enyémen élesebbek a vonalak. Még a végén megleszek elégedve... Viszont a matt fólia nekem jobban tetszik. Levilágitás szempontjából meg elhanyagolható a különbség. Kár, hogy majdnem a duplája az ára.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |