Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a segítséget, megtaláltam a pdf-ben.
Szervusztok,
Hogyan tudnám megnézni az MPLABX alatt a beimportált .hex file mennyi memóriát foglal ?A Dashboard -ot hiába jelenitem meg 0 százalékot mutat .
El kell indítani a szimulátort, akkor a dashboardon megjelenik két %-os sáv és alatta a pontos adat.
Ez a legjobb megoldás az biztos.
Szia.
Az attól függ, hogy milyen PIC-re szeretnéd írni a programot (10Fxxx, 12Fxxx, 16Fxxx, 18F, PIC24, dsPIC, PIC32...) mert mindegyikre más kell nem beszélve a fejlesztő környezetről (MPLAB vagy MPLABX), pl: 10F, 12F és 16F -re szerintem a legjobb az MPLAB (legfeljebb v8.88) + Hi-Tech C; 18F-re MPLAB + C18; PIC24 és dsPIC-re MPLAB + C30; PIC32-re MPLAB + C32; Ha MPLABX-et használsz akkor XC8, XC16, XC32; Esetleg ha mégse a gyártó programjait használod hanem pl a MikroC-t akkor ott is a PIC családnak megfelelőt (mikroC PRO for PIC / for dsPIC / for PIC32...)(Mikroelektronika...
Szép napot mindenkinek! Valaki használt már PIC K150 USB programozót? Win7 64 bit-es rendszer alatt szeretném használni, viszont nem ismerte fel automatikusan. Találtam programot hozzá, az meg még nem találta meg, eszközkezelőben sárgán, USB SERIAL-ként ismeri fel, tehát nincs telepítve.
Köszönöm a részletes választ!
L.
Google segítségével találsz információt és drivert. Bővebben: Link Első körben nyilván egy Prolific PL2303 driver kell neki.
Én nem vennék ilyet. (igaz, ezt nem kérdezted...)
Szia!
Nekem a csatolt képen látható driver-el sikerült. Te válaszd ki, ne a számítógép.
Köszönöm, közben találtam már szoftver+égető kombót hozzá. Én sem támogatom az ilyen noname / soros portos dolgokat, csak hát a pickit egy hangyányit drágább. Egyébként tökéletesen szuperál.
Nekem ezt a lehetőséget nem dobta fel, sárgán, eszközillesztő nélküli USB SERIAL-nak ismerte fel, aztán a letöltött eszközillesztő és égető program kombóval felismerte rendesen, ott már Prolific szerepel. Köszönöm a választ egyébként!
Sziasztok!
Írtam egy ilyen programot: Az a kérdésem,hogy jó-e így?Inicializál az LCD-m?
Kód tag javítva. -moderátor- A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
Lehet, hogy drágább, de szerintem megéri, minthogy egy ilyennel kelljen szívni. Főleg ha rendszeresen használod. És az ICSP-t sem azért találták ki, hogy foglalatba dugdossuk a csipet, ha meg SMD kell akkor mit csinálsz? Építhetsz is egy klónt akkor olcsóbb. Na mindegy én nem szólok bele senki költségvetésébe, csak egy vélemény.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy nagy kijelzős led-es digitális órát, mondjuk PIC-es változatot. Ehhez tudna esetleg valaki valamilyen jó kapcsolást esetleg komplett tervet? Tudom, hogy a google tele van, de mégse. Általában ilyen Arduino megoldásokkal találkozom, ami nekem nem igazán jó. Köszönöm.
Köszi de ezeket a kapcsolásokat már néztem itt is. Igazából nekem valami LED matrix-os kijelzős megoldás lenne szimpatikus. Vannak ilyenn 8x8-as ledpaneljeim is vagy esetleg egy marék ledből csinálnék hozzá kijelzőt.
Köszi. Mint ha már ezzel is találkoztam volna, csak átsiklottam felette mert csak 4 digites. De egynek jó lesz. Köszönöm.
Igaz, hogy még nem tudtam segíteni Neked ebben a témakörben, de szerintem jó lenne, ha megadnád a "sarokköveket", mert így elmegy a kollégák lelkesedése, ha utána közlöd, hogy ez ezért meg azért nem jó! Írd le, hogy milyet szeretnél, ne utána derüljön ki, hogy LED mátrix-os kell, meg több, mint 4 digites... !
Elég nehéz követni ezt a bitenkénti írogatást (ha nem változik az adat, nincs is értelme újraírkálni!), de szerintem rossz az inicializálás.
A honlapomon az lcd4bit.c példaprogramot próbáld meg követni! - A program elején található #define sorokat a saját bekötésednek megfelelően kell átírni. - Ha nem akarod használni a hardveres foglaltság figyelést, akkor a wait_lcd4_busy() függvény akár el is maradhat. - A lcd_write_nibble() (egy félbájt kiküldése) és az lcd_en_pulse() (az E jel pulzálása) függvényeket a saját bekötésednek megfelelően írd át. - A string kiíratására majd írj egy saját függvényt (a printf használata fölösleges rongyrázás), ami karakterenként kiír, amíg nulla kódot nem talál. Megjegyzés: nagyon hülye viccnek tartom, hogy bizonyos kifejezésekre ráugorva a fórummotor önkényesen lecserél linkeket! (A beszúrás még hagyján...) A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
Sziasztok! Egy kis segítségért fordulnék hozzátok. Adott egy TLV5628C DAC konverter amit egy PIChez illesztenék. A kommunikációban kellene egy kis segítség. Az adatlap szerint soros interfészt használ(spi), de nincsen chipselect lába, mivel az áramkörömben 3db-ot használok ezért felraktam őket külön lábakra, hogy majd software-es spi-vel hajtom meg őket, úgyis csak kiküldeni szeretném feléjük adatokat. A kérdés, hogy mit kellene nekem küldenem,hogy mondjuk a DACA kimenetnek értéket tudjak adni? a referenciám 5V tehát mondjuk a 2.5Vhoz a 127 tartozik. 12bites parancsszót ír az adatlap tehát akkor kellene küldenem mondjuk azt hogy 1 és 127 (utolsó 3bit a címe a beállítandó kimenetnek, a 127 meg a kimenet értéke lenne illetve a LDAC és LOAD-ra lefutó él) mondjuk ez így elküldve 16bit.
adatlap: Bővebben: Link Link javítva, használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
Sziasztok!
Írtam egy ilyen programot.Miért nem világít a két LED egyszerre(RC0 és RC1)?A sorrendtől függ,hogy vagy az egyik vagy a másik.
Idézet: „A sorrendtől függ,hogy vagy az egyik vagy a másik.” Read-Modify-Write (RMW) probléma. Így jár, aki bitenként írja a PORTx regisztereket... A honlapomon az I/O portok fejezetben a PORTx regiszterek szekcióban elrettentő példát is mutatok rá.
Átírtam,hogy ne bitenként állítsam a portokat,de így sem működik,ráadásul olvashatatlanabb lett a kód.
Az üres ciklust nem optimalizálja ki a fordíó? Meg kellene keresni a könyvtári várakozó függvényeket.
Mondtam, hogy írj egy lcd_write_nibble() függvényt, ahhor nem kell állandóan a PORTA/PORTC bitjeivel szerencsétlenkedni. Mindjárt áttekinthetőbb lesz az egész.
Mellékelek egy pdf-et. Itt szépen le annak írva az utasítás végrehajtási idők, és az inicializálás menete az időzítésekkel. Kis ráhagyással szoktam csinálni a "kompatibilis " kijelzők miatt.
Sziasztok,
Miért van az, hogy ez jól működik, de csak ha az aktuális paramétere konstans:
Ez meg egyáltalán nem működik jól:
XC8-ban próbálom. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
Szia!
Céül annyira nem értek, de lehet rossz változót adtál meg a függvényben? Idézet: „
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
Sziasztok! Mostanában elég sok időt töltök Arduino programozásával és külonböző hardware-ek összeállításával. Ezeket a "kreációkat" be szeretném ültetni több berendezésembe is. Mivel csak egy Arduino UNO R3 van a bírtokomban, ezért arra gondoltam, hogy az Arduino-t, PIC segítségével kellene helyettesítsem. De mivel a PIC mikrovezérlők világa tőlem messze áll, ezért gondoltam felteszek néhány kérdést:
-Miben különbözik egy PIC programozási nyelve az Arduinonál megszokottól? -Programozó hiányában, lehetséges-e az Arduino-t erre a célra felhasználni? -Melyek a legszükségesebb alkatrészek, egy PIC üzembe helyezéséhez? -Egy ilyen mikrovezérlőt lehet esetleg többször is újraprogramozni, ha esetlegesen az illető program hibás vagy nem megfelelő? Válaszaitokat előre is köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |