Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Szia.
Érdeklődnék,hol vásárolható ez a tipusu hangsugárzó?Egész masszív darabnak néz ki.Köszönöm.
Én a helyedben kipróbálnám a dB Oparákat is.Érdemes.Tudok segíteni is a beszerzésében.
Szia! Ez a hangszóró romániai oldalon van. Azért belinkelem hogy nézzél szét, hogy mik is vannak az oldalon. Én innen szoktam rendelni dolgokat, meg még egy másik oldalrol. Különben néztem facebookon egy valakinek volt RCF hangszórója eladó, fix ilyen kosara van.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
70 Ft-al kell számolni a Lei-t? Akkor ezek nagyon jóáras cuccok.
Köszönöm, szétnézek,bár a rendelést ide magyarországra nem tudom,hogy tudják e teljesíteni.
Antenna problémáim vannak. Adott néhány wireless mikrofon vevő, mindegyik a 700-850 MHz-s sávban dolgozik. a 7 db vevőhöz tartozik 10 db antenna.
A vevők: Sennheiser EW-300G-3 2 db 2*2 db antenna) VOICE-Kraft LS-970 2 db 2*2 db antenna, duál vevő, két mikrofont kezel. SHURE SLX 1 db. 2 db antenna. Hogyan lehetne a 10 db antennát kiváltani 1 max 2 antennára? Használ-e valaki közösítőt? Ha igen, mennyre jó? Érdekelne beszerzési forrás is.
Én a helyedben vennék/csinálnák egy rack-et a mikrofon vevőknek, és a szimpad sarkára, a mikrofonok közelében használnám, és a vevőből a jelet meg elvezetném a keverőig.
Ez rendben van, rackbe vannak szerelve, de a keverőpult tálcája miatt a belső antennaelhelyezés nem szerencsés az árnyékolás miatt. A rack a színpad sarkára lesz helyezve, mert a keverő wi-fin keresztül kommunikál az I-paddal. Az antennaerdőt akarom megszüntetni egy jó nyereségű közös antennával. Vagy kettővel.
Színpadi előadásnál négy mikroportnál már lényeges a legjobb vétel lehetőség. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
Olyannal dolgoztam már,ahol 5 darab vevő volt közösítve egy központi antennára,de viszont ez gyári Shure szett volt,saját rackjében.Azt,hogy különböző típusokat miként lehetne összehozni nem tudom,de biztosan van rá valami gyári közösítő is.Esetleg kérdezz rá pár boltban,hátha tudnak ötletet adni.
Egy kérdés:
Egy kertet kellene nem tul erösen behangositani. Mintegy 10-12 hangszorot kellene kirakni, hogy mindenütt kellemes háttér zene szoljon. Milyen technologiát javasoltok?
Én egyértelműen a 100V-os rendszert javaslom. (Megj.: Nem reklám helye, de ajánlom a Castone CTA-8 vagy CTA8SP hangsugárzókat, sokkal jobb a hangminőségük a konkurenseknél.)
Kb milyen teljesitményü erösitö kell egy ilyen rendszerhez? Erösitöim vannak, sajnos 100V kimenetü nincs közöttük, igy valamilyen trafot kell szereznem.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2014
Abban nem tudok segíteni, függ a kert méretétől, a hangsugárzók érzékenységétől és hogy mekkora hangerő a cél. Az erősítőnek mindig nagyobb kell hogy legyen a kimeneti teljesítménye, mint a hangsugárzók összteljesítménye. Pl. van 12db 6 wattos hangsugárzód, ezek összteljesítménye 72W, simán mehet hozzá 100W erősítő.
Az erösitöim mind >100W-sak. Hangszoroim még nincsenek, de 5-10W elég lesz, nem kell tul nagy hangerö. A kimeneti trafo a gond, mert abbol is jo lenne 100W-s.
Na majd körülnézek.
Sziasztok!
Van két kérdésem, igaz, lehet egy kicsit off, de felteszem. Az iskolai stúdióhoz néztünk ki egy puskamikrofont, nem egy komoly minőség, mert saját zsebből mennek a fejlesztések. A típusa EM-320E. A neten utánanéztem, hogy milyen hangja van, egy kis súgást felszed, de nekünk jó lesz. A tápforrása egy AA elem. Az egyik kérdés, használt már valaki ilyet valamihez? (Papírnehezék, vagy bármi?) Meddig bírja egy elemmel? A másik kérdés, hogy mivel kondimikrofon, illik neki a fantomtáp, amit alapból a belső elemről kap, de arról semmi infót nem találtam, hogy mit szól ez a mikrofon a +48V-hoz. Azért próbából ráadni, "lesz ami lesz" alapon kicsit drága volt. Szóval, mit gondoltok, kaphatna fantomot, és ha igen, ki kell-e venni az elemet belőle? A válaszokat előre is köszönöm.
Mivel a hasonló kategóriájú minkrofonoknál fel szokták tüntetni hogy fantomtápról is üzemeltethető, ennek a prospektusában meg nem találtam ilyent, valószínű nem képes onnan üzemelni.
Viszont a keverők és egyéb fogadóeszközök bemenetén ezek a fantom feszültségek mindig úgy kerülnek kialakításra, hogy azzal különösebb bajt ne lehessen okozni. Így ha esetleg bekapcsolva maradna a fantom úgy hogy xlr-xlr kábelt használtok, akkor se teheti tönkre. Ez a tipus kimondottan csak 1,5V saját elemről tud üzemelni. Kivenni nem szokták mert a fogyasztás annyira alacsony, de hosszabb tárolás alatt mégsem árt ha nem hagyjátok benne .Ha esetleg valami folyós elem kerülne bele nem teszi tönkre az elemtartót. Bővebben: Link
Hello! Mivel hasonló árkategóriában én még csak aszimmetrikus bekötésű mikrofonnal találkoztam, és a kép, amin a kábel van is erre utal, így én kerülném a fantom táp használatát. Ezek mind csak az én meglátásaim, nem volt még dolgom hasonló mikrofonnal, csak a dinamikus, hasonló árkategóriájúval volt dolgom.
Találkoztam régebben hasonló mikrofonnal (kép), úgy tűnik ennek a másolata. Ez működött fantomtáppal is elem helyett, bár érthetetlen módon voltak különbségek a működésében. Elemmel sokkal kisebb volt az érzékenysége, de fantomtáppal meg halkan 50 hertzes brumm jelentkezett.
Sziasztok!
Remelem jo helyre irom kerdesem. Van egy hang(falam)sugárzóm amit 12-13 evesen epitettem (most 19 vagyok), bar akkoriban meg nem tudtam valami sokat a hangszorokrol, de megepitettem ket kozephangra valo hangszoroval. A muhelyemben hasznalom, kreativkodas kozben, de mely hangokat nem birja, ezert arra gondoltam, hogy veszek hozza egy ilyen hangszorot a melyeknek, az also helyebe tennem be. A jelenlegiek atmeroje 15cm, es elmeletileg 150W-osak. Epitenek egy hangvaltot is, ami a melyeket levalasztja a melyre, es a tobbi frekvenciat a kozephanguakra engedi. Mit gondoltok, jo az elkepzelesem? A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
Nem jó mert ha az egyik hangszórót kicseréled akkor ami nem a mélyhangokért felel annak a légterét le kellene választani a dobozon belül...
Pontosan milyen hatásai vannak a feltekert hangsugárzókábelnek a végfokra/hangszórókra nézve? Mintha valahol olvastam volna hogy nem túl jó. Sokszor előfordul, hogy mondjuk 6 méter kábel kell, van 5 és 10 méteres. Ugye az 5 méter kevés, de a 10 méter maradék részét feltekerem, nem mehet össze-vissza csak hogy teljesen le legyen tekerve. Egyébként nem egy rendezvényen láttam már ilyet.
Szerk.: Kissé félreérthető amit írtam, természetesen HASZNÁLAT KÖZBEN feltekert kábelre gondoltam. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2014
Ha megfelelően vastag a vezeték, akkor nem lesz nagy különbség feltekert 5 méter kábellel 10méter hossz esetén. (csak ne kis csomóba legyen gócolva -mert eltűnnek a magas hangok, és a mély is dinamikátlan nyúlós lesz.) Így inkább ajánlatos szellősen "S" alakba valahogy lengén hagyni. Persze ne legyen útba, mert el lehet benne esni, magával rántja a cuccokat stb. Érted.
Amúgy a végfoknak ugyan mindegy 5-10 vagy 100 métert kell pumpálnia (mit tudom én lesz vagy 60 ohm a végén, [túlzok, de ez csak egy példa], az erősítődből indul 500W/4 ohm-on, de mire a kapcsok végére ér, olyan hosszú a kábel hogy ezt oszd el 60-nal és máris rá jössz, hogy megközelítőleg 450Wattot a vezeték fűt el, a maradék jut csak a hangszóróra.) Így már nyílvánvalóan értendő a követkemény. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2014
5-10m feltekert kábelnek SEMMILYEN hatása nincs a hangfrekvenciás sávban! Nyugodtan tekerd fel a célszerűség érdekében. Akik mást mondanak, mert nem tudják kiszámítani egy légmagos tekercs induktivitását (konkrétan egy feltekert kábel is az), azokon mosolyogj jókat.
Így van ahogy az előttem szóló tag írja; mosolyogj jókat azokon is akik, ha közbe kreálnak egy "hangváltót" a ládájuk elé, fel se tűnik nekik.
Üdv Mindenkinek!
Egy olyan kérdéssel keresték meg,hogy egy autóban ülve egy mp3 lejátszóról érkező műsort egy megafon szerű készülékkel kellene kihangositani.Lehet kapni ilyen berendezéseket, de mindegyik csak mikrofonon keresztül lehet műsort sugározni. Létezhet erre valami kapcsolas amivel illeszteni lehet egy mp3 lejatszót a mikrofon bemenetre?
A drágábbakon van line in, sőt, van amelyik tud pendriveról/SD kártyáról zenét lejátszani. pl.
Szerk.: de akár az is megoldás lehet, ha veszel nyomókamrás hangszórót és meghajtod egy autós végfokkal. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
Helló! Olyan problémám lenne.hogy a siva ppa1200 nagyon melegszik pedig csak 2db 300w 8ohmos
hang(fal)sugárzó van rajta kitakaritottam de akkor is melegszik. A ventilátor nem anagyon nyomja előre a levegőt nem tudom menyire kellene neki fujni mert most vásároltam a végfokot. aki tudja mi lehet vele,az irja már meg nekem előre is köszöm Ne falazz! A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
A síváknak ha jól tudom akkor voltak melegedési problémái. Szerintem cseréld ki a ventilátort. Nem egy nagy összeg de sokat segít a megbízhatóságán. Valamint meg is fordítanám, hogy előröl szívja a levegőt, és hátra fújja ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |