Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Po - Li-ion akkumulátor és töltője

Témaindító: yokesz, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   80 / 328
(#) subwoofer220 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Köszönöm!
(#) subwoofer220 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Szia.
Létezik olyan lista ahol megvan bizonyos ellemeknek a tőltőfeszültsége? pld 3,7v,7,4v,11,1v
(#) nedudgi válasza subwoofer220 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Elemeknek nincs töltőfeszültsége, sőt nem is szabad tölteni őket. Akkumulátorokat is inkább árammal szokás tölteni, eltekintve néhány kivételtől, de áramkorlátozás mindenképpen szükséges.
Egy akkupakk feszültsége attól függ, hogy hány, és milyen kémiájú cellából rakták össze, mekkora a cellák belső ellenállása, és mekkora a terhelőáram.
(#) pucuka válasza subwoofer220 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Elemeknek nincs töltőfeszültsége, mert azokat nem lehet tölteni. Kisütéskor elfogynak az alkotó elemei. Tölteni, csak akkumlátort lehet. Az akkumlátorok annyi cellákból állnak, amekkora feszültségre szükség van.
Listáról ugyan nem tudok, de készíthetsz magadnak. Az akkumlátor cellákról, azok töltéséről/kisütéséről a .net -en megtalálhatók adatok, ezeket összegyűjtheted, és kedved szerint rendezheted.
A példának felsorolt feszültség értékek egy, ill többcellás akkumlátorokat takarnak, ezeket ugyanúgy kell kezelni, mint az egy cellásakat, azzal a különbséggel, hogy valamilyen típustól függő módszerrel felügyelni kell, hogy a sorbakötött cellák egyformán töltődjenek. Erre nézve is találsz infót a .net -en.
Az egysoros kérdésedre a válasz meglehetősen hosszadalmas lenne, ezért a munkát, a kívánt adatok összegyűjtését neked kell elvégezned, addíg is tanulsz.
(#) jano36 válasza Georgee hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Szia
A NUVOTON a NuTiny-SDK-N79E85J nevezetű programozót ajánlja.
A kapcsolási rajz és a Gerber letölthető Orcad formátumban a NUVOTON oldaláról.
Üdv.
(#) subwoofer220 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Helló! Nem ellem,3,7v 2600mA akkuról van szó! Elnézést,csak olyan ellem formája van!
Köszönök minden segítséget!
Még ezt a cella dolgot nem értem...
Tehát van egy pld 11.1v akkupakk,amiben 3 db "ellem" akku van az 3 cellát jelent igaz?
B6 Intelligens Balanszeres töltő

3 szerszámnak csinálok akkupakkokat,mindbe kell külön balanszkábel kivezetés? Vagy csak pozitív negatív kábel?

Előre is köszönöm!
Szép napot!
(#) Georgee válasza jano36 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Egy linket tudsz a kapcsolási rajzhoz? Mert nem találom az oldalon (lehet én néztem el valamit). Köszönöm a segítséget!
(#) subwoofer220 válasza subwoofer220 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Töltési mód: Állandó Áram és Állandó Feszültség (4.2V)
· Névleges feszültség: 3.7 V

A akku leírásában ez szerepel! Tehát 4.2v-al kell tölteni!
(#) nedudgi válasza subwoofer220 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Félreértelmezed. Hol van az a leírás? Ez hülyeség, vagy az áram, vagy a feszültség lehet állandó egy akkumulátor töltésénél, de egyszerre soha.
A LiIon akkumulátort maximált árammal és maximált feszültséggel kell tölteni.
(#) Lucifer válasza Georgee hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Mire alapozod azt, hogy "elszállt róla a szoftver"? A leírt hibajelenségnek n+1 egyéb oka is lehet.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2014
(#) Doncso hozzászólása Szept 28, 2014 /

Nekem volt egy ilyen töltőm. Lefüstölt. Lcd-t lebontottam, és laposra kalapácsoztam a lapot mer jól felidegelt. azóta könnyebb a lelkem.
(#) subwoofer220 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Szia!
ITT a link!

Reménykedem hogy ez a "B6 Intelligens Balanszeres töltő" automatikusan és intelligensen belövi a töltő feszt.. Vagy csak akkor állít be ilyesmit, amikor a balanszer csatlakozó is be van dugva?
(#) nedudgi válasza subwoofer220 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Szia! A linken én nem látok konstans feszültségre utalást. Legfeljebb 1C-vel tölthető az akkumulátor, amíg el nem éri a 4,20V-t. A legnagyobb gondom, hogy ezek nem forrfüles akkumulátorok, hogyan gondolod, beépíteni? Forrasztani kétesélyes, vagy túléli, vagy belebetegszik a cella, bár vannak itt a fórumon olyanok, akik hallottak olyan emberről, akinek a szomszédja olvasott arról, hogy kibírta. Én elvinném forrfüleztetni. Elemtartó kétesélyes - nem ekkora áramra van kitalálva.
A töltőt csak a képernyőről ismerem, így nem nyilatkozom. Talán az eladót kellene faggatni, írásban (akkor ő viszi el a balhét, ha gond merül fel).
(#) subwoofer220 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

ITT a srác biztos tudtah hogy lehet forrasztani! Biztos utánna nézet,hisz ez egy vagyon lehetett...
(#) sector99 válasza subwoofer220 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Csak lábjegyzetként írom, hogy szerszámgépbe csak -xxR vagy -xxQ jelölésű cellát érdemes tenni ami bírja a nagy áramú terhelést is. Pl.: egyik, másik
(#) zoly15 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Simán forrasztgató, károsodás nélkül, csak nem 50W-os pákával, mert lehűl a hegye, én 100W-os pillanatpákával szoktam maxigázon. Ha van nagyobb teljesítményű pákád az még jobb!
(#) subwoofer220 hozzászólása Szept 28, 2014 /

Az baj ha nincs balansz része kivezetve? Csak simán tőlteném... persze megegyező feszültségű cellák vannak!
(#) nedudgi hozzászólása Szept 28, 2014 /

Nem arról van szó, hogy lehet-e forrasztani elemet, akkumulátort.
Nem szabad forrasztani. Pont. Ezen nincs mit tovább ragozni.
(#) proba válasza Georgee hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Az a baj, mire az égetőt összeépíti, majdnem annyiba jön mint egy új töltő. Ha processzor cserés is, akkor tényleg az összetörés a legegyszerűbb.( mondom én aki egy csere árán szoftvert frissítettem. - rosszul tudtam a programozó bekötését - szerencsére az atmega chip-es volt.)
(#) jano36 válasza proba hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

(#) proba válasza jano36 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

(#) subwoofer220 hozzászólása Szept 29, 2014 /

Balanszos töltővel lehet tölteni simán egy li-ion akkupackot? Balanszos kivezetés nélkül?
(#) nedudgi válasza subwoofer220 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Típusa válogatja, hogy lehet-e, de nem szabad. A balansz áramkör és a kivezetések csatlakoztatása biztosítja, hogy a cellák közel azonos állapotban maradjanak. A felhasználó érdeke, hogy ez így legyen, különben az akkupakk élettartama rövidül.
(#) Pixi hozzászólása Szept 29, 2014 /

Hali!
Van valahol egy leírás aminél egy teljesen új programit csinált rá egy srác, aminek köszönhetően plusz tudással is fel lehet ruházni ezt a töltőt! Ha megtalálom az oldalt akkor belinkelem. Amúgy ott meg van minden, hogy mit hova kell kötni, és ha jól melékszem a szükséges szoftverek is fent vannak.
A videót megtaláltam ami a leíráshoz tartozik.
üdv
PIXI
(#) Travolta válasza Pixi hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

A kommentekben ott van egy Link . Talán abban megtalálható, ami szükséges hozzá.
(#) Pixi válasza Travolta hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

De volt róla, vagysi van magyar oldal, magyar leírással. De azóta sem találom!
(#) Lucifer válasza Travolta hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Ők itt az AVR-es verzióról beszélnek a topiknyitónak meg valami ARM van a töltőjében.
(#) Pixi válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Na az tuti hogy ha még ezeken is variáltak a gyártáskor!
(#) Georgee válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

A múltkor sikerült a PIC-t rövidre zárni, a kimenetre rákerült 12V, utánna nem indult el, csak amikor szoftvert frissítettem, ezért reménykedem benne, hátha ezzel is így jártam.
(#) Georgee válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Először azt hittem AVR van benne, de amikor elkezdtem méregetni gyanús lett az "AVR" amikor lebontottam az LCD-t csak akkor szembesültem a dologgal, hogy sajnos nem az van benne.
Jelen pillanatban olcsóbban kijövök, ha veszek egy újat és a hőmérő szenzort elfelejtem. A töltéssel szerencsére egyszer sem volt gondom.
Következő: »»   80 / 328
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem