Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   247 / 575
(#) atram hozzászólása Szept 29, 2014 /
 
Sziasztok szép estét
Segítségeteket kérném: van egy Beretta Smart kombi kazánunk. Megengedem a meleg vizet elindul de pár perc után megáll pirosan világít a lámpa. Ki kapcsoló újra zölden villog elindulna a melegvíz de nem gyújt be a kazán újra pirosan világít. Kihívtam a szerelőt aki a gáz szelep csövét oldalba verte elindult a kazán elkérte a kiszállási díjat és elment. Na a kazán is elment mert elindul megáll, ég a piros lámpa lemegyek ki kapcs újra enged a víz elindul a kazán és megint megáll a melegítés. Na most mit csináljak? Köszi elöre is a válaszotokat, segítségeteket. Nem panaszból de 3 gyerekkel elég macerás így .
(#) bbalazs_ válasza atram hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Verd oldalba a gaz szelep csovet. Bocs.
(#) tibibalogh520 válasza user1914 hozzászólására (») Szept 29, 2014 / 1
 
Szia! A te verziód, még rosszabb, mint azé, akinek segíteni próbáltál volna!
Gondolj bele, ha a tartályban nincs tartalék vízmennyiség, akkor egy esetleges rendszer lehűlés esetén, nem lesz víz utánpótlás, melynek következtében, a légköri nyomáshoz képest, a rendszerben vákuum keletkezik. Ennek egyenes következménye, hogy az automata légtelenítő(kö)n, levegőt szív magába....
(#) tibibalogh520 válasza robika22 hozzászólására (») Szept 29, 2014 / 1
 
Ezekben a kazános topikokban, már több százszor le lett írva!
Amolyan ökölszabályként elfogadható, ha a levegő oldali nyomást, a víz oldalon szükséges 0,8 szeresére állítod be.
Tehát, ha a víz 1,5 Bár-ra lett tervezve, akkor a levegőt 1,2-re kell állítani.
Egyébként a műveletet helyesen végezted, csak a nyomás volt drasztikusan alacsonyra állítva.
Az a 0,8 nagyon kevés volt a 1,5-hez képest.
(#) atram hozzászólása Szept 29, 2014 /
 
Köszi bbalazs be is indul csak megint leáll és hiába akar begyújtani a pieso nincs gáz a csőben megkukkoltam a gázóra számláló áll keményen.
(#) atram hozzászólása Szept 29, 2014 /
 
Aki kijött szerelő és rávert a gázszelepre elmondta h vizezik a gázt és ettől áll meg a szelep. Most hívtam mondott egy 40000,- árat a gázszelep cserére. Dobtam egy hátast.
Kérdésem az lenne ha veszek egy gázszelepet mint volt autószerelő ki tudom cserélni? Nincs valami ókusz pókusz ott? Gondolom gumi tömítések vannak a hollandik alatt?
(#) zoszka válasza user1914 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Amit javasolsz pont olyan mintha nem lenne tágulási tartály 1.5bar-ig.
(#) zoszka válasza robika22 hozzászólására (») Szept 29, 2014 / 1
 
Nyomásmentesített rendszerben a tágulási tartályt 1.2bar-ra kell felfújni úgy hogy közben az esetleg tartályban maradt víz is ki tudjon jönni (nyitva kell hagyni a leeresztőt). Ha ez megvan kb 1,7bar-ra töltsd a rendszert. Ha levegős lett tölts utána 1-2 nap múlva. Mivel a levegő oxigén tartalma 20-21%, így kb 2 hét múlva leesik majd a tartályban a nyomás 0,95ba-ra, mivel az oxigén átdiffundál a rendszerbe. Eredetileg nitrogénnel töltik fel. Ha magasabb nyomáson leáll hibára de alacsonyabb nyomáson nem, akkor nyomáskapcsoló hiba lesz.
(#) zoszka válasza atram hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Nem feltétlen szelepcsere, sőt... szerintem hívj olyan szerelőt ki nem kalapáccsal és vésővel javít gázkészüléket. Esetleg van nála műszer, nyomásmérő esetleg differenciál nyomásmérő.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2014
(#) atram válasza zoszka hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Köszönöm válaszod próbáltam itt Szentendrén szerelőt kihívni de két hét múlva tud kijönni annyi melója van ezért voltam kénytelen egy beretta szerelőt nézni a nettem.Mikor felhívtam ma azt már rávágta azonnal h gázszelep csere 40000,- és szóljak és jön. Na ezen még gondolkodom mert ez nekem is furcsa volt. Néztem a neten gáz szelepet 15000,- már lehet kapni ?! Nem tudom h ki tudom-e cserélni magam vagyis inkább nem merem.
(#) zoszka válasza atram hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Ha jól tudom sigma 845-ös van benne. A biztonsági mágnes akad benne (elvileg tisztítható)
Használtan kb 15000. Ebből adódóan nem biztos, hogy gazdaságosabb javítani....
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2014
(#) bbalazs_ válasza atram hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Nem ismerem a kazant, csak okoskodom:
Gondolom, elektromos a gazszelep. Gondolom, alacsony fesz (12-24V DC) nyitja-zarja.
Gondolom, ket madzag megy bele. Merj ra, hogy kideruljon, amikor leall, akkor elmegy-e a fesz rola? Mert ha igen, akkor valoszinubb a vezerlesi hiba.
Az ora azert nem teker, mert a szelep zart.
Ha megis a szelep a rossz, akkor szerintem nezz ra kiszerelve, mert mielott veszel egy masikat annyiert, egy probat csak meger.

Ha van benne biztonsagi magnes is, mint lent Zoszka irja, akkor a biztonsagi kor aramat erdemes ellenorizni, mert a rossz kontaktus nagy ellenallashoz vezet es igy nem tartja bent.
Ha szetszeded, akkor nezd meg a magnest behuzva tarto tekercs forrasztasat, mert pl. nalam a gaztuzhelynel 4-bol 3 rossz volt...
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2014
(#) zoszka válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 29, 2014 / 1
 
A biztonsági és zármágnes, mindkettő 230V~-os. A modulációs tekercse 17V=
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2014
(#) atram válasza zoszka hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Szétszedem elrontani biztos nem tudom"gondolom" talán ki is tudom cserélni ha veszek egy másikat, látni fogom h behúz-e a szelep hiszen műanyagburkolatban van. Köszönöm segítségeteket.
(#) atram hozzászólása Szept 30, 2014 /
 
Egy "pofátlan"kérdésem lenne: nincs a blog tagjai között szerelő aki meg nézné a kazánom legalább a pénz köztünk marad nem kell külsős pénztárcáját tömni. Szentendrén lakom.
(#) Qrdi bt válasza atram hozzászólására (») Szept 30, 2014 /
 
Én sajnos nem foglalkozok berettaval.
Ha szabad jó tanácsot adni,vegyél valahol gáz szivárgás jelzőt és ha szétszeded bárhol ahol gáz van,a végén fújd be. A gázszelep és az égő közötti szakaszba csak akkor van gáz,miután sikerült begyújtania (logikus) azt a kötést begyújtás után fújd be.

Van gáztűzhelyed? Ott van gáz rendesen? Pár éve gázórát cseréltettem mert nem engedett elég gázt. Ha csak kevés gáz jön,a biztonsági szelep is ludas lehet. A hibajelenség ilyenkor az,hogy lassan telemegy a cső gázzal,begyújt a kazán de utánna elfogy és kiáll hibára. Pár perc megint begyújt,elfogy és kiáll.

Elméletileg a gázszlep mókolása nem a felhasználó dolga,ha nekiállsz saját felelőségre,légy nagyon körültekintő!

Nehéz az idény kezdetén jó szerelőt találni,mindenkinek sok a feladata ilyenkor. 2-3 hétre vagyunk táblázva.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2014
(#) Janusz001 hozzászólása Okt 1, 2014 /
 
Sziasztok, egy Westen Star Condens 28 -al gyűlik meg mostanában a bajom, tavaly decemberben lett üzembe helyezve ez már az új kivitel. A jelenség amit csinál, hogy a használati meleg víz előállítása közben néha kikapcsol , a kazán kikapcsolás előtt morajló hangot ad és a víz langyosra visszahűl,majd visszakapcsol, van hogy nem csinálja, van hogy zuhanyzás közben többször is. Nyáron figyeltem meg először ezt a jelenséget. Amúgy a hmv 50c volt beállítva, szerelővel beszéltem, azt mondta állítsam feljebb a hőmérsékletet 55 fokra, de a jelenség megmaradt. Arra gondoltam, hogy a kazán nem tud annyira lemodulálni, ami a hmv vízhőfokhoz kell és kikapcsol, de akkor előtte miért volt jó? Amúgy hmv előállításnál is a 40-50c között tartomány az ideális a kondenzáció miatt?
(#) Zadam009 hozzászólása Okt 1, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy Vaillant Turbo MAG 14-2/0 típusú vízmelegítőnk. Először egy-két éve jelent meg az a probléma hogy elment a kijelző és leállt a kazán mintha nem kapna áramot, majd néha felvillant a kijelző valami hibaszámot kiírva de aztán megint elment és így tovább, majd megjavult. És pár hónap múlva ismét jött a hiba ráadásul volt hogy használat közben de volt hogy simán stand by állapotban. Ekkor kicseréltem a félvezetőket és megint megjavult pár hónapra, majd újra meghülyült, ekkor már csak a táp lelkét egy TOP243YN ic-t cseréltem és minden kapott komoly hűtőbordákat, így megint működött pár hétig és ismét jött a hiba, ekkor újra félvezetők és kondik cseréje de azóta be sem kapcsol. Illetve ha bekapcsolod nincs kijelző se semmi csak ez az ic fűt mint az állat.

Szeretném a segítségeteket kérni hátha van valakinek tapasztalata ezzel az ic-vel. Esetleg előfordulhat hogy a sokadik forrasztásnál összeér valami vagy az ic körüli smd ellenállásokkal lehet baj?

Előre is köszi a segítséget!
(#) kisbuga hozzászólása Okt 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék, westen 240/40fi gázkazánhoz hol tudnék ntc-t vásárolni és mi a gyári száma.
Előre is köszönöm a választ!
(#) Mih0k hozzászólása Okt 2, 2014 /
 
Tisztelt Fórumozók!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy mi lehet a probléma a Sanier Duval Semia C 24 típusú kazánommal. Tünet a következő. A melegvíz üzemben felfűt, jön is a melegvíz, majd kb. 2 perc múlva a melegvíz kihűl, a lángot lekapcsolja, és hibajel. A fűtés üzemmódban viszont kifogástalanul működik.
A közelmúltban erre a hibajelenségre kicserélésre került a gázszelep. Ezt követően azonban tűz forró vizet produkált. Ekkor már valami -nem vagyok biztos az alkatrész pontos megnevezésében- véghőfok jeladó került cserére. Ideig-óráig működött üzemszerűen, majd kezdődött az egész elölről, viszont ekkor már a fűtésnél is produkálta a fent leírt hibát. Újraindítást követően még használható volt egy-két napig. Azután már csak szikráztatott, de nem gyújtott, már fűtésre sem. Újabb gázszelepcsere. Ezt követően azonban visszatért a készülék "kiinduló hibajelenségre".

A segítő hozzászólásokat előre is köszönöm.
(#) Qrdi bt válasza Janusz001 hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
A gázszelep csak a beállított minimumra tud visszaszabályozni. Ha a víz átfolyás sebessége nagyobb mint a beállított hőfok előállításához szükséges gáznyomás,nem kapcsol le. (Kicsit hülyén fogalmaztam,remélem érted)
Ha csak a melegvizet nyitod meg,nem kapcsol ki?
Minden csapnál ez a hibajelenség?
A csapok végén a szűrő tiszta? Nem lehet,hogy csökkent az átfolyás sebessége?

Szokott a bejövő hidegvizes ágon is szűrő lenni,ha koszos,csökken a melegvíz átfolyás. Ha kinyitod a csapot,hideg,meleg víz között van különbségm (átfolyás sebesség) Találtam már flexi csőbekötésben vízkődugót.

Ha ezek jók,hívj szerelőt,ha ügyes,megtalálja a hibát.
(#) adam21. hozzászólása Okt 2, 2014 /
 
Sziasztok!

Talán nem ide tartozik, de hátha tudtok tippet, segítséget adni.

Szóval, van egy Junkers gázkazánunk, amiről megy a meleg víz (átfolyós) és a fűtés is. A fűtési rendszerhez tartozó nyomásmérő alaphelyzetben 0 bar-t mutat. Megjegyzem, a rendszer nem ereszt sehol. Ha bekapcsolom a fűtést és melegszik a fűtéscsőben lévő víz akkor a nyomásmutató 1,5 bart mutat. Tudomásom szerint a 1,5 barnak kellene lennie akkor is, ha hideg a fűtésvíz, ha meleg. Tipp, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Próbálkozzak a kiegyenlítő tartállyal? Ha igen mit? Köszi!
(#) zoszka válasza kisbuga hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Pl: itt : Bővebben: Link
(#) zoszka válasza adam21. hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Rossz a tágulási tartály. Fel kell fújni első körben.Ha pár nap múlva visszatér a hiba, csere...
(#) surfer hozzászólása Okt 3, 2014 /
 
Sziasztok! Baxi Fourtech kéményes kombi gázkazánunk van. Fűtésnél produkálja a következőt: mikor a fali termosztát bekapcsol, szép csendesen belobban a láng. Felfűti a fűtővizet a kazánon beállított max. hőfokra, majd modulál, gyakran le is kapcsolja lángot. Majd mikor a vízhőfok 2-4 fokot lehűl, és a fali termosztát még fűtést kér, újra gyújt. Viszont ilyenkor nagy robajjal gyújt ja be a lángot (vagy túl sok gázt nyit, vagy későn gyújt), még az ajtók is megremegnek egy kicsit. Gázszagot nem érzek. Melegvíz üzemnél nincs ilyen jelenség. Van valami javaslat mi okozhatja ezt? Vagy esetleg tüneti kezelésként milyen beállítással lehetne azt elérni, hogy amikor a fali termosztát még fűtést kér, olyankor a kazán sose altassa ki a lángot, legfeljebb moduláljon egészen minimálisra (mint egy őrláng). Ki csak akkor altassa a lángot, ha a fali termosztát már elérte a beállított levegőhőmérsékletet.
(#) Janusz001 válasza Qrdi bt hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Szia, megnéztem, a víz átfolyása ugyanolyan mindkét végállásban hideg és meleg víz esetén is, több csaptelepnél is megnéztem, úgyhogy szerintem a szűrőket kilőhetjük. Vízkövet megint kizárnám, tavaly épült a ház, minden új. Meg mint mondottam, nem is mindig csinálja, szerda este tökéletesen működött, tegnap este pedig vagy háromszor kikapcsolt és vissza fürdés közben, ahogy néztem jóval a beállított érték fölé, olyan 66-68 fokig megy fel a hőmérséklete a hmw -nek, amikor a kikapcsolást csinálja. Most 45 fok a beállított érték. Lehet valami érzékelő hülyéskedne vagy lenne elkoszolódva?
(#) kisbuga válasza zoszka hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Köszönöm!
(#) beikes hozzászólása Okt 3, 2014 /
 
Üdv mindenkinek!

Új vagyok, ezért, ha rossz helyre írtam, elnézést érte!

Demrad HK D 230 kombikazánom van. A probléma a következő: Sűrűn, ütemesen kattogó hang. A kijelző mintha nem kapna testet villog, elhalványodik, a világítás néha működik. De inkább nem. Hibakódot ne is kérdezzen senki, mert amit a kijelző produkál az katasztrófa. HIába állítom 0 állásba a kapcsolóját nem változik semmi. Ha áramtalanítom, 10ből 1 szer normálisan működik az első kikapcsolásig. Utána minden a régi. Se meleg víz, se fűtés. Ja és ha be is kapcsol, nem mindig teljes szélességében lobban be a láng.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2014
(#) VIM válasza surfer hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Szia! Valószínű, hogy a motoros váltószelep nem áll át megfelelően és a HMV érzékelés is aktív ezért maximális főégőt alkalmaz ami hirtelen az általad leírtakat okozza. Talán egy alapos tisztítás javítana a helyzeten.
(#) Gubidi hozzászólása Okt 4, 2014 /
 
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni.
A 8 éves Viessmann Vitopend 100 kombi gázkazánom hosszabb ideig tartó meleg víz folyatásakor kb.:5 perc elteltével (pld.: zuhanyozáskor) nekiáll melegíteni a radiátorokat úgy ,hogy a fűtési termosztát zéróra azaz nullára van állítva.A jelenség csak addig tart amíg a melegvízet folyatom, elzárás után már nem melegíti a radiátorokat.

Valaki tapasztalt már ilyet, vagy tud tanácsot adni ,hogy mit tudok ezzel a problémával kezdeni?
A válaszokat előre is köszönöm !
Következő: »»   247 / 575
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem