Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszönöm. Nekem jó a flowcode is, csak legyen valami alapom. Persze van pwm szoftverem, így - ennyi infóval már annak is nekimehetek. Az ilyen programokat úgyis úgy szoktam írni, hogy kipróbálom kis frekin egy led-del és ha minden korrekt feltornászom a frekit és jöhet a szkóp.
Régebben csináltam ilyet, de ha jól emlékszem, ilyen kicsi távolság mérését nem tudtam megoldani. A rezonáns adó UH kristály lassú beindulása-felcsengése miatt. Itt valamit kitaláltál amit én nem. Gratula. Mindenki maga tudja, de én magyar kiírással csinálnám.
Ügyes! Pár kérdés, ha szabad. Milyen távolságig mér pl. egy nagy felületű sima falat viszonylag pontosan? Környezeti zajokra mennyire érzékeny?
Nekem a "távolság mérés" felirat sokkal jobban tetszene.
Attiny2313 sajna én még mindig nem tudom átírni, tehát marad így!
Innen származik! Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2014
Köszi! Még nem nagyon tesztelgettem!!
Semmi trükk az eredeti leírás szerint készült!
Nem tudom kezeli-e az lcd a magyar ékezeteket, de azért próbáld ki. Ha nem olvasható a felirat, akkor a másikat.
Köszönöm szépen kipróbálom s jelzem ha jó!!
Szia!
Kipróbáltam az első ez lenne gondolom az ékezetes, de az nem tetszik neki a másodikkal működik tökéletesen ékezetek nélkül!! Még egyszer köszönöm!
Sziasztok!
Szeretném Nektek bemutatni a legújabb alkotásomat, egy Scan Speak és Fostex hangszórókból álló Transmission Line hangsugárzó rendszert. A teljes hangszórókészlet ALNICO mágnessel szerelt, benne van az anyag. A doboz lécbetétes bútorlap bükk furnérozással. Az elején lévő front lap rétegelt lemez, ez takarja el az illesztéseket. Ez a frontlap 2 réteg sötétbarna vastaglazúrt kapott, az oldala és a háta nitrolakk bevonatú, és natúr színű. Ezt a két színű designt találtam ki, mostanában sok cég gyárt hasonló kivitelű hangdobozokat. A képek sajnos egy kicsit sötétre sikerültek, mert sötét volt a szobában, ezért elnézéseteket kérem. Azért remélem valamennyire látszódnak. Életben sokkal szebb lett, a fénykép sajnos nem adja vissza teljesen a szépségét. A hangváltót még nem építettem be, hogy lehessen állítani rajta, most hogy a hangszórók bekerültek a végleges helyükre. Az eddigi meghallgatásokból ítélve nem kellett állítani rajta semmit sem. A mélysugárzó megkapja a teljes frekvenciasávot, de kb. 1,5-2kHz-nél befejezi a mondandóját, így nem került rá váltó. A középsugárzót nehéz volt illeszteni a rendszerbe, mert nagyon hangos volt a többihez képest, így kellett rá egy 5 Ohmból és egy 10 Ohmból álló feszültség osztó, és a közép szekció 20µF-os 6dB-s váltót kapott, és ezzel a beállítással kb. 1kHz-től indul. A magas szekció két részre van bontva, a dómsugárzó 1,5µF-os 6dB-s váltón keresztül megy, de nem megy fel elég magasra, ezért kellett még fölé egy Fostex ribbon magassugárzó, amely 1µF-os 6db-s váltót kapott. A hangja nagyon élethűre sikeredett, mondhatnám úgy is, hogy ez a hangsugárzó rendszer egy mérföldkő az életemben. El is neveztem Milestone-nak. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
A kettő között csak a áéö karakterek különböznek. Ki lehetne studírozni, de csak erre futotta, mert a felhasználói karakterek definiálásához jobban bele kellene nyúlni a programba. (Akkor az első el se indult?)
Köszi szépen a dicsérő szavakat Zolikám!
Gratulálnék szívesen a komoly vehemenciával készített hangsugárzóidhoz, de nekem ez a 4 hangszórós TL valahogy nagyon erőltetettnek tűnik.
Nekem a Tansmission Line dobozok arról szólnak, hogy egy darab viszonylag kisméretű szélessávú hangszórval szólal meg a zene a doboz jótékony hatásait kihasználva. Amivel a hangváltók összes negatív hatását ki lehet küszöbölni. Erre Te betettél 4 darab egymást kerülgető mindenféle sugárzót a hozzájuk tartozó fázisrongáló hangváltókkal. Igaz nem olcsók az olyan szélessávúak, amik ilyen helyen önmagukban is megállják helyüket, de szerintem a négy darab árából kaptál volna egy FE206-ot, vagy egy FX120-at. Biztos vagyok benne, hogy szebben és karakteresebben szólna ezekkel. Ha meg már ennyit dolgoztál és ilyen igényesen megoldottad, ilyen sötét fotóval ne rontsd el a bemutatót. Egy gyenge kivitelű cuccot is megpróbálnak sokan fotosoppolni, Te meg pont a finom részleteket nem mutatod meg? Azért meg ne sértődj, én is túl vagyok kb. a 15. hangfalpáromon, és én is azt hittem már az elsőről, hogy az a nonplus ultra További sok szép és hasznos alkotást!
Hát... Ez is egy vélemény. Azért nem hiszem, hogy egy Scan Speak hangszórókészlet rossz lenne... Főleg nem a vintage darabok... Ha megnézed, a legdrágább és a legjobb hangú hangsugárzókba, ettől a gyártótól vásárolnak hangszórókat a nagy és neves hangsugárzó készítő cégek. Ez az egyik. A másik pedig az, hogy ezek a hangszórók még békebeli darabok, és úgy készültek, hogy ne nagyon kelljen hozzájuk hangváltó. Magyarul abban a frekvenciasávban szólnak amire készültek. Említhetnék nem egy, nem kettő olyan hangszórót, például mélysugárzót, amelyik még 10kHz-en is szól. Na az nem mélysugárzó, annak kell meredek fázisrontó hangváltó. A középsugárzón is csak azért van kondi, hogy elválassza a mélysugárzótól, és ne kapcsolódjon az impedanciája párhuzamosan vele. Azonkívül elváltja magát. Nem csak lent, felül is. A magassugárzó ugyanígy. A Ribbonon is kell a leválasztás, mert az meg nem kaphatja meg a teljes frekisávot, mert elszáll. Azonkívül ez egy régi vita, hogy ki miben hisz, az egyutasban vagy a többutasban. Nekem innen úgy tűnik, hogy a többutas rendszerek vannak többségben, mert kevesebb kompromisszumot igényelnek, mint egy egyutas rendszer. Amit javasolsz Fostex FE206 kb. 200Hz-től szól lineárisan 1kHz-ig, onnan kb 15dB-t emelkedik a hangnyomás... Nevetséges. Az én hangsugárzómnak 25Hz-től 20kHz-ig lineáris a frekimenete... Hogy csak ezt az egy paramétert említsem. Én nem cserélném el erre a Fostexre az fix.
Igen abban igazad van, hogy sajnos a képek rossz minőségűek lettek, de szerettem volna már megmutatni Nektek az alkotásom. Majd ha lesz alkalmam, fogok még készíteni sokkal jobb képeket, ha olyanok lesznek a fényviszonyok, és akkor a legapróbb részletet is láthatjátok majd. Nekem ez a 7-es számú hangdobozom, és ez egy 15 éves fejlesztés eredménye. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
Szép de kár hogy a dobozokból nem látni semmit , nagyon sötét és inkább a bútorzat ami dominál a képeken ...
Elindult csak az ékezetes betűk helyett írt ki rossz betűket!!
Sziasztok
Készült egy másodlagos forrasztóállomás, mert az első be van építve a labortápba, de sokszor kell csak a páka is. Hakko forrasztópákát használok hozzá, meg vagyok vele elégedve.
Üdv!
Talán méltó a bemutatásra, egy analog forrasztóállomás vzolee tervei alapján. IRON-N Solomon-al teszteltem, és tökéletesen teszi a dolgát, 160-450 fok között állítható. Még kezdő vagyok PCB készítés terén, ez a második próbálkozásom Dry fóliával, de nagyon megvagyok elégedve, filc után ez egy nagyon nagy upgrade. //Fóliát ezúton is köszönöm kedves fórumtársunknak mate_x-nek. A dobozolás még hátra van, valószínűleg egy ATX táp dobozába fog belekerülni. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2014
Jól néz ki ! Legközelebb kipróbálom nálad, milyen vele forrasztani
Sajnos nagyon sötétek lettek a képek, meg elkövettem egy alapvető fotós hibát, hogy ablakkal szemben fényképeztem. Csinálok majd jobb képeket ha teljesen készen lesznek, és megmutatom még egyszer.
Ereszd le a redőnyt, kapcsolj villanyt, ha kevés a fény, akkor statívot a gép alá, ha nincs, akkor legyél kreatív Függetlenül a hangváltó, nem hangváltó vitától, a bele fektetett munka ennyit minimum megérdemel, hogy jobban be tudd mutatni!
Persze mindenképpen megérdemel még egy pár jó képet ez a szép munka. Fogok is majd csinálni még képet és megmutatom még egyszer.
Ez saját gyártású kábel? Mit forrasztottál a végére?
Szép lett, Csupasz a tiéd is Úgy látszik mostanában forrasztóállomás mánia van
Én is gyártottam ma egy nyákot.
Szép.. Mivel készítetted el?
Fotózással? |
Bejelentkezés
Hirdetés |