Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   504 / 731
(#) ptesza válasza azrob hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Ez a gyári terv a bassbox-al készítve.

azrob.pdf

(#) Nagy Tamás hozzászólása Szept 16, 2014 /

Sziasztok! Valaki tudna küldeni egy linket Hornresp programról? Előre is köszi!
(#) ptesza válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Ezt keresed?
Át kellene a kiterjesztést nevezni exe-re.
(#) azrob válasza ptesza hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Köszönöm a segítséget. Az én mostani ládám kb fele ekkora.
(#) gery1212 hozzászólása Szept 19, 2014 /

Üdv!Érdeklődnék szerintetek ez milyen összeállítás lett? Sal PA50100 hangszóró (8ohm 800/1000w) 200literes ládába (ezek a szubok)és JTC ládák (8ohm 300/500w) középládának, és ezeket hajtó Behringer EPX3000-es vég, mellé egy Peavey p10-es keverő.
(#) Primary válasza gery1212 hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

Erre milyen választ vársz?
Nekem nem tetszik. Nagy 200 literes láda, nehezen mozdítható.
Az erősítő is lehetne szebb.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Szept 20, 2014 /

Sziasztok! Ehhez az Eminence hangszóróhoz Bővebben: Link szeretnék W mélyládát készíteni. Több fajta ládaterv is fellelhető a neten.Kisebb,nagyobb , reflex nyílásos ,és anélküli .
Melyik lenne a legmegfelelőbb kivitel ?,(elsősorban zenekari hangosításhoz)
Ezek a W ládák egyébként nagyon érzékenyek a hangszóró tipusára?

köszi a linket ptesza.
(#) Buvarruha válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Szept 20, 2014 1 /

A legkevésbbé sem alkalmas ez a hangszóró mélyládába! Sőt, igazából semmire, mi az a 15dB-es csúcs ott a 3KHz-nél. Topládába még be lehetne rakni 1KHz-en vágva.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2014
(#) Nagy Tamás válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

* kb 150-200 Hz ig menne 24dB/oct aktív hangváltóval.
Vagy ha tudsz ajánlani ebben az árkategóriában egy frankóbbat,ami jo expo. ládába.
(#) Buvarruha válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Ne nagy érzékenységű hangszórót keress, hanem direkt mélynyomónak szánt hangszórót. NEm foglalkozok már ezzel a szegmenssel, szóval nem tudok ajánlani. De ennél bármi jobb lehet, mert ez nagy rzékenységű topládába való hangszóró. A nagy érzékenység és az alacsony alsó határfrekvencia kizárják egymást.

jó ár-érték arányú hangszórók az 18sound-nál találhatók, de azokat sem néztem vagy 5 éve.
(#) ptesza válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

De legalább nem titkolják.

Amúgy pont top-ba való szerintem is.
(#) Primary hozzászólása Szept 25, 2014 /

8 cm-es szélessávúból érdemes 2db-ot párhuzamosan kötni?
Jó lenne valami nagyobb terhelhetőségű, és vagy kisebb impedanciájú, de kizárt, hogy 700 forintért létezne.
(#) Benji94 válasza Primary hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Nekem van 4 db, ami megfelel minden az előbb említett elvárásnak, 4 ohm-os, de viszont az érzékenysége átlagon aluli.
(#) Hangszoro2000 válasza furko hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Megszüntetni a reflexcsövet, és már kétszer olyan jó lesz. Ha csillapítóanyag is kerül a dobozba, talán már háromszor. Az orion hangváltói biztos hozzák a nosztalgia faktort, de igazából nagy tervezés nincs mögöttük, csak akkor használd, ha eredetit szeretnél.
(#) Hangszoro2000 válasza Primary hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Ha az egyikről levágod a magasat+prezensz tartományt, akkor lehetséges.
(#) Robi85 hozzászólása Szept 28, 2014 /

Üdv.

Érdeklődöm, hogy van e valakinek használati tapasztalata a Videoton HA31-422-es típusról? Mennyire jó hangszóró? Szobai felhasználásra lenne, reflex dobozban 2 vagy 3 utas megoldással. Néha mikor rámjön az 5perc akkor kicsit jobban megkergetném, de ez max 1 max másfél óra. Legyen szép nagy basszusa magasabb hangerőn is. Vagy pedig még a JBL CS1214 ami szóba jöhet, mert azt nagyon olcsón megtudom venni.
(#) Benji94 hozzászólása Szept 28, 2014 /

2 utas szobai Hi-Fi hangsugárzó-fejlesztés keretében, közelebbi ismeretségre tettem szert a Monacor DT-99, illetve a DT-300 típusú magassugárzókkal.
Alapvetően, mindkettő tetszett, de nálam végül a DT-300 nyert.
Ha valaki kíváncsi részletesebb tapasztalatokra, mire ajánlom, mire jók, mire nem, privátban szívesen várom a kérdéseket.
Feleslegesen nem terhelnék minden fórum-olvasót hosszú sorokkal, amik nem érintenek mindenkit.
(#) andras99 válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Nekem van, kettő is. subnak használtam őket régebben. Nekem tetszett. 60 literes zárt ládában voltak.
(#) Robi85 válasza andras99 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Nekem 2 vagy 3 utas dobozban lenne. De inkább 2 utasban. Reflexben nem lenne jobb?
(#) andras99 válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

2 utasban szerintem nagyon alacsonyan kéne váltani a kiemelés miatt. Vagy "lefaragni" a púpot.
(#) Hangszoro2000 válasza Benji94 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Ezzel csak az a baj, hogy sosem lehet tudni, mikor, melyik Monacor éppen milyen. A DT-99 valamennyire biztonságos, és 80%-ban központosítási hibáktól mentes. A többi dómról ez nem mondható el sajnos. Másrészt, igazából nem biztos, hogy megéri az árát, főleg a 300-as. Annyiért már lehet sokkal jobb vifa dómot találni. De a DT-99 helyett is jobb választás az olcsóbb BC25.
(#) Hangszoro2000 válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

A JBL sokkal jobban terhelhető. Kétutas alkalmazáshoz egyik sem ideális, de a 31-es még tűrhető egy nagy felületű, vagy tölcséres magashangszóróval. Viszont emiatt nem lesz olcsó...
(#) Benji94 válasza Hangszoro2000 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Hát ha annak idején ezeket elmondta volna nekem valaki, akkor lehet nem Monacorokat veszek, de most már ezek vannak.
Ezért is írtam ide, hogy feleslegesen ne vegye meg más se őket, mert van úgy az ember hogy kinéz egy-egy szimpatikus hangszórót, nézegeti az adatlapját, de igazából csak akkor tud dönteni felőle, ha meghallgatja - jobb híján megveszi, esetenként potyára.
Mindenesetre, nálam most a DT-300 teljesít szolgálatot, és meg vagyok vele elégedve.
(#) Hangszoro2000 válasza Benji94 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

A 300-as érzékenyebb a szokásosnál, de magasban az is kicsit zuhan. Meg félek a monacoroktól. Jelenleg magashangszórók közül a Vifa DX25 ilyen all-rounder típus. a BC25 is jó árához képest, de az korlátozottabban használható, csak 3-3,5kHz fölött vethető be.
(#) elektron116 hozzászólása Okt 3, 2014 /

Sziasztok!
Az a lényeg, hogy egy SALos hangszóróhoz szeretnék dobozt építeni, de az Xmax (Max. Lin. Kit.) adat nélkül ezt nem igazán lehet. Így az SBX 1320/BK hangszóró ezen adatára lennék kíváncsi. Üdv.
(#) Hangszoro2000 válasza elektron116 hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

Kb. +-2mm a lin. De mindegy, mert a többi sem stimmel.
(#) Buvarruha válasza elektron116 hozzászólására (») Okt 4, 2014 /

Miért kell neked egy hangszóró épp leglényegtelenebb adata?
(#) golem hozzászólása Okt 4, 2014 / 1

Sziasztok!

Félig elkészültem a hangsugárzómmal szépen szól.

P1000166.JPG

(#) ptesza válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 4, 2014 /

Nyilván a doboz és a cső méretezéséhez. Nem értem miért kell bántani.
(#) Buvarruha válasza ptesza hozzászólására (») Okt 4, 2014 /

Inkább a jósági tényezőket érdemes vizsgálni, majd, ha azok alapján megvan a megfelelő méretű doboz, utána lehet gondolkodni, hogy mennyire is szeretnénk a hangszórót kivezérelni, de annál a hangszórónál, ez úgyis lényegtelen.
Következő: »»   504 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem