Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WLAN booster/ erősítő házilag
Lapozás: OK   3 / 4
(#) hacker006 válasza dpeti hozzászólására (») Aug 23, 2007 /
 
jóó elhiszem
de megoldató lenne....?
(#) natlo válasza Dudus hozzászólására (») Aug 23, 2007 /
 
Szia!

Köszi a gyors választ. De a linksys (pl.: WAP54G) 32mw-t tud gyári szoftverrel és a kinemő teljesítmény nem szabályozható.
(#) Dudus válasza natlo hozzászólására (») Aug 23, 2007 /
 
Mire szeretnéd használni és miért kritérium a 100mW?
(#) Topi válasza Dudus hozzászólására (») Aug 23, 2007 /
 
100mW az NHH által megszabott maximális eszköz kimenő teljesítmény. Ha a fölé viszed az AP kimenő telj-ét az már illegális.

Örüljünk, mert japánban a sűrűség miatt 10mW a szabály...
(#) natlo válasza Dudus hozzászólására (») Aug 23, 2007 /
 
7-800m távolságra lévő géphez szeretnék kapcsolódni, (közvetlen rálátás van). Nálam az a gond, hogy a külső antennát csak hosszú kábellel (30-35m) tudom csatlakoztatni a wifi-s kártyához, igy marad az AP kliens módban utp kábellel. Jelenleg egy linksys WAP54G -vel próbálkoztam egy router-re kapcsolódni. Ami rövid távon működik is, de gyengébb jel esetén nagyon lecsökken az átviteli sebesség.
(#) Dudus válasza natlo hozzászólására (») Aug 23, 2007 /
 
Én meredeken írányított antennával próbálkoznék és akkor stabilan össze lehet hozni. ( stabil= az idő nagyobb részében jól megy) Ekkor szerintem menne azzal is amid van. Ha nem veszel normális antennát egy mikrosütőnyi teljesítmény is kevés (lehet).

(szerintem)
(#) Dee Evil hozzászólása Jan 20, 2008 /
 
Hali! Nekem egy D-link 624-es Routerem van és egy 22db-es 120fokos bázis antennám, havernak egy 24db-es grid antennája lenne és egy 2100-as d-link ap-je. a táv kb 1,5 km. NYáron párfa beloghat de remények szerint éépület nbem lóg bele. sztetek menne-e a dolog? vagy esetleg vki tud vmit a boosterekről? ha vkinek esetleg vannak tapasztalatai az msnen is írhat nekem: deeevilford@hotmail.com
Válaszotokat előre is köszi.
(#) Topi válasza Dee Evil hozzászólására (») Jan 20, 2008 /
 
A grid jó.. A körsugárzód viszont nem. 1,5Km sok azért körsugárzóhoz hekkelés nélkül.
Szerezz Te is egy gridet vagy parabolát, és ha van rálátás (komolyan... nem csak úgy arra lehet kb, hanem ha kimentek a tetőre és látod a villogó elemlámpáját) akkor minden rendben lesz, még az AP-k gyári beállításával is.
(#) Dee Evil hozzászólása Jan 20, 2008 /
 
Hali!+ most gridem va nfent viszont többen szeretnénk hálóba lenni és ezért lenne nekem célszerű egy másik antenna de nem akarok teljes körsugárzót de ennek van normális db-je is. szted esélye nem leeht adolognak?
(#) Dee Evil hozzászólása Jan 20, 2008 /
 
és ha booster lenne még oda rakva akkor sem lenne jó így? mert többen csatlakoznának rám, mert szeretünk gamelni. vagy neked milyen tapasztalataid esetleg vannak boosterrel?
(#) Topi válasza Dee Evil hozzászólására (») Jan 20, 2008 /
 
Hidd el... az egész a rálátáson múlik. Ha van rálátás, még körsugárzóval is van esélye a dolognak.
(#) Dee Evil hozzászólása Jan 20, 2008 /
 
értem. mondjuk 1,5kmröl nem hiszem h látok egy zsblámpát. ne mtom mert jó lenne nagyona dolog. de ha emg esélytelen akkor emg kár hozzá fogni is...:S ezért is érdeklödök itt,...
(#) Dee Evil hozzászólása Jan 20, 2008 /
 
mert most is va negy aktiv kapcsolatom 500méterre 70%-os jellel, meg haeveroméknak egy 900méteres 35%-os jellel, d enkik több épület is bele log meg pár fa is. és azét gondoltam erre a boostereh esetleg ez segíthet. de sajnso nem értek hozzá és ezért kérek segítséget... AMiért hálás is vok h foglalkozol velem.
(#) Topi válasza Dee Evil hozzászólására (») Jan 20, 2008 /
 
Hidd el... Lehet látni. Betájoljátok kb. merre lehet, majd éjszaka tetőre fel egy Xenon vagy Kripton izzós lámpával. Villogtatni kell... Másfél kilóméter nem sok.
(#) Dee Evil hozzászólása Jan 20, 2008 /
 
- Horizontális polarizáció
- Nyereség: 22 dBi
- Horizontális nyílásszög: 120 °
- Vertikális nyílásszög: 7 °
- Méretek: 1420x100x50 mm
ezek az adatai a szektor antennának mit kinéztem. biztam benne hvmi pozitív lecc a dolog vége, de jasna egyre kevesebet bizok benne. :S
(#) Pedro1991 hozzászólása Júl 1, 2008 /
 
sziasztok
Két gép kb 800-1000 méterre van egymástol és kéne köző
WLAN. Van egy WLAN rooter hozzá de optikai rálátás nem teljes. Mi a legjobb megoldás hozzá hogy létrejöjjön kapcsolat fájlátvitel célra??
(#) Topi válasza Pedro1991 hozzászólására (») Júl 1, 2008 /
 
1 km sok, rálátás nélkül. Én nem jósolok neki sokat. Annyi biztos, hogy antenna gyanánt ilyennél a parabola ajánlott, körsugárzó felejtős... talán még egy yagi.
(#) Szebence hozzászólása Júl 5, 2008 /
 
Sziasztok!

Engem mostanába kezdett el érdekleni ez a wireless antennás dolog...
Nem tudom, hogy lehetséges-e amit szeretnék kivitelezni...
A laptopban van wireless, de azt szeretném, ha nagyobb lenne a hatótávolsága, esetleg, ha autóba ülök akkor rádugok egy kis antennát, ami pl a kocsin lenne elhelyezve (kis méretű) és ehhez erősítőt szeretnék készíteni.
Vagy ha csak ülök egy épület közeláben, ahol van wireless, de én kint ülök, akkor csatlakozhassak rá.

Másik dolog, hogy nagybátyám egyik telefontársaság szolgáltatását használja internetezésre, mert csak ez a lehetőség maradt. Légvonalban körülbelül 5km-re lenne az a város ahol már van 3G. Valamit lehetne-e kezdeni ezzel, hogy jobbl egyen a kapcsolata?
(#) (Felhasználó 31100) hozzászólása Dec 19, 2008 /
 
Sziasztok!
Engem is eléggé érdekelni kezdett ez a dolog.
A két gép köszi táv kb 1km lehet.
Valamennyi rálátás van a házra ha fent a tetőről nézem.
Nem tudjátok hogy mivel lehetne megoldani azt hogy a két gép wlan-nal működjön? Fáljátvitel céljából.
Ha valaki tud akkor legyen szíves segíteni.
Előre is köszönöm!
(#) And válasza (Felhasználó 31100) hozzászólására (») Dec 19, 2008 /
 
1km-es táv átvihető tisztességes, antennacsatlakozóval ellátott wifi-berendezésekkel és külső antennákkal, de az optikai rálátásnak meg kell lennie az antennák között. Még csak óriási antennák sem szükségesek, akár két biquad vagy oldalanként tizenvalahány dBi nyereségű Yagi - vagy más irányított típus - szükségeltetik hozzá. Ha nagyobb nyereségű, az természetesen nem baj..
(#) (Felhasználó 31100) válasza And hozzászólására (») Dec 20, 2008 /
 
Köszi a választ.
Még annyi lenne a gond, hogy a rálátás nem teljesen jó egy picit rá lehet látni a ház tetejére, de azért annyira nem tökéletes. Így is meg lehetne oldani?
(#) kendre256 válasza (Felhasználó 31100) hozzászólására (») Dec 20, 2008 /
 
Ekkora távolságon már a két antennának látnia kell egymást. Ez azt jelenti, hogy az egyik antenna helyére rakott lámpát a másik antenna helyéről neked is látnod kellene.
(Igazából sokszor még ez sem elég, az is baj lehet, ha valami belelóg a Fresnel-zónába. A Fresnel-zóna a két antennát összekötő egyenes körül egy frekvenciától, távolságtól függő méretű ellipszoid.)

fresnelj.jpg
    
(#) (Felhasználó 31100) válasza kendre256 hozzászólására (») Dec 21, 2008 /
 
Szia. Megint támadt egy kis gond. A haverom annya nem engedi hogy a tetőre antennát szereljünk és így már csak a routerre tudnék rácsatlakozni. Ezt meg lehetne oldani?
(#) Topi válasza (Felhasználó 31100) hozzászólására (») Dec 21, 2008 /
 
Idézet:
„így már csak a routerre tudnék rácsatlakozni.”


Hát akkor marad a VPN és társai. Ha nem lehet antennát kitenni, akkor nem is lehet WLAN-ozni.
Tegyetek fel Hamachi-t és az VPN-t hoz létre. Akkor egymás megosztott könyvtárait is látjátok. De mivel nincs közvetlen hálózat, ezért marad az internet.
(#) kendre256 válasza (Felhasználó 31100) hozzászólására (») Dec 21, 2008 /
 
Csak Topit tudnám ismételni. Ekkora távolságon, ha nincs láthatóság, nincs közvetlen WLAN.
Szerelj fel egy olyan házra, vagy toronyra egy AP-t (hozzáférési pontot,"átjátszót"), amit mindketten láttok. De szerintem ez még több problémába ütközik.
Csodák nincsenek...
(#) nyunyesz hozzászólása Jan 26, 2010 /
 
Sziasztok! Remélem valaki még olvassa ezt a fórumot! A kérdésem a következő lenne:Adott egy TP-link tl-wr340gd wifis router és ha az alap antennája helyére egy ilyen Link antennát szerelnék akkor a kb.150-200 méterre lévő haverom (teljes rálátás nincs) és én itthonról tudnánk-e csatlakozni a laptop alap wifijével a netre?
(#) kendre256 válasza nyunyesz hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Nagy merészség lenne a kérdésedre akár igen, akár nem választ adni. Ha nincs rálátás, akkor csak egy próba tudja eldönteni, hogy lehet-e csatlakozni.
(#) nyunyesz hozzászólása Jan 26, 2010 /
 
Köszönöm szépen a gyors választ! Hát akkor próba lesz nem sokat veszítünk...
(#) phc válasza nyunyesz hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
szerintem evvel a "panel" antenával esélytelen
kicsi a szórás, viszont kör sugárzóval nem lehet gond 200M en pár faág vagy esetleg egy fal sem.. persze függ az antenna nyereségétől is..

feltéve hogy megéri e a befektetés

asus routerem van gyári antennával
a kertig nincs gond és az egész lakásban jó a jelszint...
(#) nyunyesz hozzászólása Jan 26, 2010 /
 
Ja szóval akkor ezt most elméletben lehetséges?Szóval úgy értem h ezzel a routerrel és ezzel az antennával a leírtak szerint csatlakoztava a kettő egymáshoz?(ha megoldjuk a láthatóságot is...)Ja és amit írnak az antennához az 1-1,5 km valós?(ha látható)
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem