Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ráadásul a vegyszer a hazai hasznos katicákat is irtja.
Nemrég láttam üzletbe olyan eperfajtát aminek rózsaszín színe volt és málna íze.
![]() ![]()
Ez kész, és még meg vagyunk lepődve a sok földrengésen.
![]()
Azért nem egészen egyértelmű a dolog.
Hallgassátok meg az eredeti kiejtést (legalábbis gépi formában). ![]() Van egy vendégüdvözlő békám, ami ékes kantoni tájszólással, kínai nyelven jelez nagyon sok féle mozgást. Öt év alatt nem sikerült megjegyeznem, pedig vagy ezerszer hallottam. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2014
![]() Ezen az oldalon rengeteg baromság van. Bár időnként találkozni egészen komoly kérdésekkel, és válaszokkal. Nemrég valaki elmagyarázta, valakinek, hogy a távvezetékek miért nem károsak. (Mert ugye ettől is sokan rettegnek, pedig semmilyen káros hatása nincs.) Van, hogy sokszor érdemes elolvasnom egy-egy hozzászólást, ahol elektronika, fizika van. Viszont körültekintőnek kell lenni, mert rengeteg pontatlanság, hülyeség van. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2014
Jaj, ne már! Amit te szemétnek ismersz, az minden, akár elégetett formájában is természetes anyag, a Földről származik, a Naprendszerből, főleg azon túlról alig-alig jön be újabb szennyeződés.
A Földön eddig is recikláltak az alapanyagok, meg most is. (Jó, átalakítva egy kicsit hosszabb időbe telik, de kérlek, légy türelemmel!)
Például műanyagok esetében pár száz évig.
![]() mi a fenén aggodalmaskodik a nép? Csak türelem. ![]()
Mondjuk a műanyagoknak én nem pár száz évet adnék hanem pár százezer évet. Amúgy meg mire ezek az anyagok lebomlanak addigra annyi lesz belőle hogy belehalunk. Csernobil még 100 000 évig sugároz (optimista érték). Ebből eltelt 30 év kb. Mennyi is a halottak száma? És mekkora méreteket ölt mind a ami napig a mutációk száma? És még add hozzá azt amit a hatóságok nem vallanak be. Akkor? Viszont bármily meglepő abban a zónában van a jövő bölcsője. Ott az ember nem tud beleavatkozni a természet rendjébe, az ott élő állatok alkalmazkodtak a sugárterheléshez. Ott a jövő bölcsője mert ott a természet meg tud újulni. Az ott lévő almafákat nem permetezi senki, mégis teremnek szép nagy piros almákat, csak lehet nekünk kik nincsenek hozzászokva a magas sugárzáshoz halálos dózist kapnák ha megennénk. Viszont azok akik hozzászoktak nyugodtan eszik, és elélnek 100-110 évig. Nincsenek sokan de élnek ott is emberek. Harmóniában a természettel.
Azért szerintem ez nem ennyire egyszerű. Az tény, hogy a növények szépen szaporodnak, a levegő is tiszta, meg egyes állatfajok is regenerálódtak, de tudtommal az ember szervezete nem alkalmazkodik a radioaktív sugárzáshoz. Sejtroncsoló, ez van.
Félelemre semmi ok. Az élet nem szűnik meg a Földön, csak a legkártékonyabb élőlény pusztul ki saját magától.
Csak nem láttad Bionerd múltkori videóját?
![]()
Nem ezt nem láttam. Elena Filatovanak az oldalát néztem ott láttam szép piros almákat amik mellett bejelzett a doziméter.
Tudom hogy nem tud alkalmazkodni, de amúgy tud, csak ahhoz sok évnek kell eltelnie. Viszont az tény hogy élnek ott 20 éve (amikor akik akartak saját felelősségre visszaköltözhettek) idősek és nem haltak meg, azt a vizet isszák ami ott fakad, azt eszik ami ott terem. És nem mutatkozik rajtuk a sugárbetegség jelei, nem hullott ki a hajuk, a szemöldökük és a fogaik is megvannak.
Legfeljebb világítank a sötétben...
![]()
Kicsit az előző témához kapcsolódik, eldobtam magam tőle
![]()
Megsúgom, most már semmi sem világít a sötétben. Legutoljára a Vörös Erdő fái derengtek a sötétben közvetlenül a robbanás után, ott volt a legmagasabb a radioaktivitás mértéke. De ezt az erdőt kivágták és 2 méter mélyre elásták a földben. Az hogy egy kis radioaktivitástól bármi is világít az hülyeség. Ehhez nagyon magas a halálos dózis többszöröse kell. De Csernobil bizonyos területein már a sugárzás akkora mint nálunk. Viszont ezek a sugárzás tekintetében holt zónák azért nem lakhatók, mert elég hogy a szél megforduljon és azonnal megugrik a sugárzás értéke.
Helosztok.
Zajlik az élet a telepszéli kis utcánkban ![]()
Az volt a terv. Csak a ló nem akarta
![]()
Ilyen volt nálunk is, csak nem húzott biciklit.
![]()
Túl erős a "motor". Esetleg hintalóval jobb lenne. Hintalócikli.
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2014
Sziasztok!
Tegnap csináltam egy kazán cserét (vegyes tüzelésű) igazából el sem akartam vállalni, de ismerős volt. Semmi segítségem nem volt, egyedül a kazánt segített beállítani, anyagokat ő intézte, én meg a többit. Előremenő, visszatérő, és a kéményt kellett megcsinálni plusz még egy golyós csap + kerülőág a szivattyúnak. Meg is csináltam szépen, becsületesen, elég szűkös volt a hely, ott voltam reggel 9 től 16:30-ig. Aztán mikor mondtam az árát, még én éreztem kellemetlenül magam... Beszéltem az egyik fűtés szerelő ismerősömmel, azt mondta hogy kicsit sokat kértem, de mikor mondtam neki hogy 8Db 2"-os hegesztés + 2Db 1"-os hegesztés volt, plusz a menetes kötések, meg a 160-as kémény csövet is körülhegeszteni, azt mondta hogy úgy már okés. Eléggé nagy trauma volt ez nekem, ezentúl nem is fogok senkinek semmiféle munkát csinálni, oldja meg, magamnak meg akár a csillagokat is ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2014
Persze
![]() ![]()
Második kép: Motorral felfelé nem rakunk keringetőszivattyút. Függőleges részbe nem tudtad rakni? Ekkor még golyós csap sem kellett volna, hanem csak egy lengőszelep, így áramszünet esetén sem szűnik meg a keringés.
Sajnos ez mindenhol így van. Ha valami apróságot megjavítok és kérek 500ft-ot még azt is sokallják érte, pedig annyiért inkább le sem ülnék az asztal mellé, nemhogy eltököljek egy kis vacakkal egy órát. Épp ezért nem szeretek semmit csinálni másnak.
Előre kell megegyezni az árban. Vagy sikerül, vagy nem lesz meló. Ezért nem kell abbahagyni, minden munkavállaló így van ezzel. Nem tudom ezen a téren mi mennyi, de én területemen ötből négy esetben sokallják, bármilyen kevés összegről is van szó. Ha csak minimálbér plussz közterhek áron dolgoztam, akkor is ájuldoztak, hogy milyen sok.
Sajna csak ide lehetett rakni, De így legalább lehetett légteleníteni, nem úgy mintha vízszintesen lenne....
Ilyesmin nem kell problémázni. Ha elvállalsz és megcsinálsz egy munkát kérj mindig annyit, hogy megérje. Persze az árban jobb előre megegyezni, akkor nincs kellemetlen helyzet. A pihenő napon végzett munka pedig mindig drágább.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |