Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2367 / 3611
(#) kérdező válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Most ettük meg. De egyébként akitől kaptuk, elvileg ért hozzá.
"Minden gomba ehető, legalább egyszer"
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2014
(#) nagym6 válasza kérdező hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Idézet:
„akitől kaptuk, elvileg ért hozzá.”

Már két dolog derül ki holnapra.
(#) kérdező válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Valahogy így. Egyszer a mamáék is szedtek, még kicsi voltam. Abban maradtam velük, hogyha megérik a másnap delet, akkor eszek belőle. Nem volt bajuk, így ettem.
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Mai műsorban említették, hogy a földön mindösszesen 30 mérgező gombafajta van. Ezek közt a legmérgezőbb a mi kis galócánk. A mérgezés tünetei 6-12 nap múlva jelentkeznek. Először leáll a máj és a vese. A folytatás borzalmas.
(#) vicsys válasza pjg hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Hogy honnan lehet megismerni a mérges gombát? Hát, földhöz vágja a kalapját... A nagyon mérges gomba, még meg is tiporja a bocskorával!
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Igazából mind vargánya volt. A vargányával összetéveszthető gombák nem ennyire vészesek. De itt egyik gomba se tért el a többitől. A vargányát azért ismerem.
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Utolsó mondatok:
"A vargányát azért ismerem. "
(#) kérdező válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Úgy tűnik, túléltük. Egyikünk se tapasztalt semmi furcsát. Tehát mégis vargánya, és többször is ehető, nem úgy mint a gyilkos galóca, amiből csak egyszer lehet enni.
(#) kala1982a válasza kérdező hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Pöfeteg, fiatalon fehér, kirántva finomabb mint a sajt, az állaga hasonló. Amikor már öregszik, 1-3 nap akkor kezd el színeződni. A por ami kijött belőle az a spórája. Pöfeteg minden fajtája ehető amíg fehér
(#) kérdező válasza kala1982a hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

A mama szokott venni a piacon pöfeteget. Nagyon finom kirántva. Egyébként a vargányát érdemes kiszárítani. A telken szoktuk a padláson. Aztán ledaráljuk, és nagyon jó ízesítő.
(#) kala1982a válasza kérdező hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Szeretünk gombázni feleségemmel, ha van időnk rá. Idén szerencsére volt, 15 kiló vargánya, (itt tinórának, tinórunak mondják) 5kiló ment aszalásra mert az annyira nem volt tökéletes viszont a 10 kiló elsőosztályú 40 dekás csomagokban a fagyasztóban van Idén raktunk el szeletelt gombafejeket is, majd kirántani. (Kissikátor, Hangony gombázós vidék )
(#) kérdező válasza kala1982a hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Itt vannak a tegnap megevett vargányák. (Gombapaprikás lett belőle.)
Most meg láttam egy szép, ismeretlen, de biztosan mérgező gombát. Olyan mesebeli bolondgomba.
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

A harmadik képen szerintem tintagomba van. Elvileg nem mérgező, de alkohollal fogyasztva erős rosszullétet okoz. Ha megérik elfolyósodik, mint a tinta. Amíg a kalap zárt és kemény addig jó. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2014
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Idézet:
„Alkoholt egyik fajjal sem szabad fogyasztani, mert az alkohol és a tintagomba együttesen enyhén mérgező.”

Nem semmi egy gomba. De az is érdekes, hogy a fajon belül is van ehető, meg mérgező.

Jobb elkerülni.
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Egyébként bőrön keresztül okoznak valamit ezek a mérgek?

Nem tudom. Szerintem nem.
(#) Gafly hozzászólása Okt 9, 2014 /

Ugyan fénycső, de inkább hal, szóval szerintem az OFF-ba pont belefér

T5 4W fénycső akváriumban mindig "megég". Megég azt jelenti, hogy 12V-ról jár (kínai gyári az egész), onnan jár egy "feszültségfokozó" ami táplálja. Néhány hét alatt a fénycső két vége "befeketedik", középen pislákol csak. (Na ez miért van? ).

Lecserélném 12V-ról járó fehér LED-es világításra. Vajon a halak és az akvárium hogyan viszonyul a LED kontra fénycső váltásra?
(#) ronin75 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Szerintem sem a fénycső, sem a LED, nem természetes fény. Tehát a halaknak ilyen szempontból mindegy. LEDekből válassz meleg fehéret vagy sárgát, vagy vegyesen.
(Nincsenek halaim )
(#) SzervízMacska hozzászólása Okt 9, 2014 /

Sziasztok! Ma este őbelé botlottam az utcán. Sajnos, őrizték...
(#) nagym6 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Én megmondanám az őrzőknek, hogy én vagyok a váltás őr, ők már mehetnek haza.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
(#) Gery78 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Szép darab. Gondolom fájt is érte a szíved... Így van le kell váltani az őrséget.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Megyek tegnap vissza dolgozni. Erre a villamoson direkt nekem tolakodott egy pizsamás ember. Nézek jobbra: Jé, a macsek
(#) SzervízMacska válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Jöttek bevinni, az egyik mondta is, hogy nagyon nehéz, rakják fel inkább a villamosra. Mondtam, csak bátran, nagyon vigyázok majd rá. Akkor vették észre, hogy én vagyok a vilivezető...

Biztos tudtam volna valami műszaki hibát mímelni, amivel bevihetem a kocsiszínbe.
(#) zolika60 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Erről jut eszembe, hogy Action2K kollégának is van valami hasonló készüléke, meg hogy régen láttam (olvastam) itt az oldalon.
(#) SzervízMacska válasza Gafly hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Ezek a pizsamások már csak ilyenek..
(#) nagym6 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Irigyek az emberek. Hogy másé ne legyen, inkább elviszi ő. Pedig azt sem tudja mi ez.
(#) SzervízMacska válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Tudták, mert a zenészek cipelték személyesen. Ők voltak, a P. MOBIL - MENJ TOVÁBB (Baranyi László & Kedélyes…:
(#) jani1987 hozzászólása Okt 10, 2014 /

Van köztetek olyan aki az online tőzsdézéssel foglalkozik vagy a bankban dolgozik? Ha igen akkor privátban kérdeznék tőle.
A másik: az idén polgármesternek akartak indítani de nemet mondtam több ok miatt is. De 5 év múlva már talán indulok de ahhoz sokat kell készülni település vezetésből.
(#) kérdező hozzászólása Okt 11, 2014 /

Kondenztej! De mire jó? Esetleg ezzel szigetelik az ehető bioszámítógépek kondenzátorait?

DSCF9062.JPG

Következő: »»   2367 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem