Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Most ettük meg.
![]() "Minden gomba ehető, legalább egyszer" ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2014
Idézet: „akitől kaptuk, elvileg ért hozzá.” Már két dolog derül ki holnapra. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2014
Valahogy így. Egyszer a mamáék is szedtek, még kicsi voltam. Abban maradtam velük, hogyha megérik a másnap delet, akkor eszek belőle. Nem volt bajuk, így ettem.
![]()
Mai műsorban említették, hogy a földön mindösszesen 30 mérgező gombafajta van. Ezek közt a legmérgezőbb a mi kis galócánk. A mérgezés tünetei 6-12 nap múlva jelentkeznek. Először leáll a máj és a vese. A folytatás borzalmas.
Hogy honnan lehet megismerni a mérges gombát? Hát, földhöz vágja a kalapját... A nagyon mérges gomba, még meg is tiporja a bocskorával!
![]()
Igazából mind vargánya volt. A vargányával összetéveszthető gombák nem ennyire vészesek. De itt egyik gomba se tért el a többitől. A vargányát azért ismerem.
Utolsó mondatok:
"A vargányát azért ismerem. " ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2014
Úgy tűnik, túléltük.
![]()
Pöfeteg, fiatalon fehér, kirántva finomabb mint a sajt, az állaga hasonló. Amikor már öregszik, 1-3 nap akkor kezd el színeződni. A por ami kijött belőle az a spórája. Pöfeteg minden fajtája ehető amíg fehér
![]()
A mama szokott venni a piacon pöfeteget. Nagyon finom kirántva. Egyébként a vargányát érdemes kiszárítani. A telken szoktuk a padláson. Aztán ledaráljuk, és nagyon jó ízesítő.
Szeretünk gombázni feleségemmel, ha van időnk rá. Idén szerencsére volt, 15 kiló vargánya, (itt tinórának, tinórunak mondják) 5kiló ment aszalásra mert az annyira nem volt tökéletes viszont a 10 kiló elsőosztályú 40 dekás csomagokban a fagyasztóban van
![]() ![]()
Itt vannak a tegnap megevett vargányák. (Gombapaprikás lett belőle.)
Most meg láttam egy szép, ismeretlen, de biztosan mérgező gombát. Olyan mesebeli bolondgomba. ![]()
A harmadik képen szerintem tintagomba van. Elvileg nem mérgező, de alkohollal fogyasztva erős rosszullétet okoz. Ha megérik elfolyósodik, mint a tinta. Amíg a kalap zárt és kemény addig jó. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2014
Idézet: „Alkoholt egyik fajjal sem szabad fogyasztani, mert az alkohol és a tintagomba együttesen enyhén mérgező.” Nem semmi egy gomba. ![]()
Egyébként bőrön keresztül okoznak valamit ezek a mérgek?
Ugyan fénycső, de inkább hal, szóval szerintem az OFF-ba pont belefér
![]() T5 4W fénycső akváriumban mindig "megég". Megég azt jelenti, hogy 12V-ról jár (kínai gyári az egész), onnan jár egy "feszültségfokozó" ami táplálja. Néhány hét alatt a fénycső két vége "befeketedik", középen pislákol csak. (Na ez miért van? ![]() Lecserélném 12V-ról járó fehér LED-es világításra. Vajon a halak és az akvárium hogyan viszonyul a LED kontra fénycső váltásra? ![]()
Szerintem sem a fénycső, sem a LED, nem természetes fény. Tehát a halaknak ilyen szempontból mindegy. LEDekből válassz meleg fehéret vagy sárgát, vagy vegyesen.
(Nincsenek halaim ![]()
Sziasztok! Ma este őbelé botlottam az utcán. Sajnos, őrizték...
![]()
Én megmondanám az őrzőknek, hogy én vagyok a váltás őr, ők már mehetnek haza.
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
Szép darab.
![]() ![]()
Megyek tegnap vissza dolgozni. Erre a villamoson direkt nekem tolakodott egy pizsamás ember. Nézek jobbra: Jé, a macsek
![]()
Jöttek bevinni, az egyik mondta is, hogy nagyon nehéz, rakják fel inkább a villamosra. Mondtam, csak bátran, nagyon vigyázok majd rá. Akkor vették észre, hogy én vagyok a vilivezető...
Biztos tudtam volna valami műszaki hibát mímelni, amivel bevihetem a kocsiszínbe. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
Erről jut eszembe, hogy Action2K kollégának is van valami hasonló készüléke, meg hogy régen láttam (olvastam) itt az oldalon.
Ezek a pizsamások már csak ilyenek..
![]() ![]()
Irigyek az emberek. Hogy másé ne legyen, inkább elviszi ő. Pedig azt sem tudja mi ez.
![]()
Tudták, mert a zenészek cipelték személyesen. Ők voltak, a P. MOBIL - MENJ TOVÁBB (Baranyi László & Kedélyes…:
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
Van köztetek olyan aki az online tőzsdézéssel foglalkozik vagy a bankban dolgozik? Ha igen akkor privátban kérdeznék tőle.
A másik: az idén polgármesternek akartak indítani de nemet mondtam több ok miatt is. De 5 év múlva már talán indulok de ahhoz sokat kell készülni település vezetésből.
Kondenztej! De mire jó? Esetleg ezzel szigetelik az ehető bioszámítógépek kondenzátorait?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |