Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Egyszerűbb lenne, ha a Gooooooogle -ba írnád be: "2 pin jumper" Egyből felismernéd a képekről....
3 hozászolással feljebb írtam....
Adjatok egy kanalat szíven szúrom magamat! (na kit idéztem?) bocs az offért!
Megvan köszönöm szépen!
Van nekem is ilyen de ez csak oszekoti a ketto tusket nem??? Akkor az LM2941 oda megy? udv A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
Oda, de már erre is kaptál jó előbb választ csak azt se olvastad el mind sok másikat.
Bocsi de röhögnöm kell Vagy inkább sírjak
Komolyan mondom ez katasztrófa! A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
Ja én nem arra a válaszra gondoltam!
hanem hogy a jumper az csak öszeköti a kettö tüskét nem? És miért kell röhögnöd? udv
Volt szo már a Hall-szenzorol!
Azt, hogy kell bekötni? És egy tipust tudnatok amit a propeller kijelzöhöz használhatnék! udv
Ebben nem hall szenzor van Bővebben: Link
Átalakítani át lehet, de minek? Mármint tudom mi értelme lenne, de miért nem kezded el építeni, és ha a végén nem tetszik akkor átalakítod!
Mind az infra led - fotodióda, mind a mágnes - Hall érzékelőnek van előnye - hátránya:
Infra - fotodióda Előny: A bázis letilthatja a kijelzést az infra led kikapcsolásával. A gyorsuló ill lassulő forgás alatt nem lesz töredezett kép. Hátrány: Érzéken a zavaró fényre. Mágnes - Hall Előny: Nem érzéken a zavaró fényre. Hátrány: A bázis nem tudja letiltani a kijelzést. A gyorsuló ill lassulő forgás alatt lesz töredezett kép. A Hall érzékelőt a fotodióda helyére kell kötni, de meg kell oldani a tápellátását is. PC ventilátorokból lehet bontani érzékelőt.
De annak 4 lába van!
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2014
Pontosan ezért írtam:
Idézet: „... de meg kell oldani a tápellátását is” A bekötése kiolvasható a panelből a bontás előtt.. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2014
Tényleg köszönöm!
De a propelleren kell valami ami fogadja vagy valami? És amit a ventiből ki guberálok az jó? A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2014
Egy kérdés: Ha ennyire bonyolultnak érzed, miért akarsz változtatni?
A Hall érzékelő a rotorra kell. A mőködéshez kell még egy mágnes, amit a bázis motorjához kell erősíteni úgy, hogy a rotor érzékelője mellette / felette haladjon el. Az érzékelő fordulatonként egy jelet (lefutást és felfutást) adjon. A ventilátorból kivett érzékelő jó, de a panelterven nem, szerepel a tápfeszültségének bekötése.
A rotor kontrollerének 5V -os tápja megfelel.
Akkor csak anyit kell tenem, hogy a rotora az infraled helyére berakom a Hall belsö lábait a szélsoket a tápra és a bázishoz kell tennem a mágnest de a mágnest kell valahova kötni?
Idézet: „de a mágnest kell valahova kötni?”
De most honnan tudjam?Akkor az infra led helyére(a bázison) mit kell tenni?
semmit
Mágnest kötni ?? Talán ragasztani !! De még mindig kérdezel és nem olvasod el amit írnak!! Hp41C mit írt neked ? Megértetted ? Vagy még rágjuk jobban a szádba!!
Én csak olvasgatom ezt a témát , de egy dolgot nem értek ! Ekkora hozzáértéssel miért fogsz bele egy ilyen (számodra) bonyolult áramkör utánépítésébe ? Szerintem neked a mostani felkészültségeddel bőven elég sikerélményt okozna egy kétledes villogó mondjuk egy 555 ös ic vel ! Ne erőltesd még a propclockot mondjuk majd egy két év múlva vedd elő újra . Eddig vagy 3 oldalon van kb 40 értelmetlen kérdésed . Amint látom sokan próbálnak segíteni neked de hiába .
Akkor rotora az infraled helyére berakom a Hall belsö lábait a külsöt pedig a greatz hid lábaira!? És akkor alá pedig egy kis mágnest!
Még mindig nem olvasol rendesen!! Vagy nem tudod értelmezni amit olvasol
Idézet: „A bekötése kiolvasható a panelből a bontás előtt..” Könyörgöm legalább próbáld meg értelmezni amit olvasol |
Bejelentkezés
Hirdetés |