Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ehhez a kapcsolási rajzhoz lenne publikus kimenő- és hálózati trafó tekercselési adatod is? Már elég régen nézegettem ezt a kapcsolást, de a trfóadatok nélkül nehéz megépíteni megfelelő minőségűre, pontosabban csak sok utánaszámolással és tapasztalattal meg lehetne csinálni, de ez nekem egyik sincs meg.
Kimenőhöz komplett műhelyrajzot kérj a trafólemez beszerzési forrásával együtt - a "tekercselési adattal" nem sokra mész..
Egyértelmüen irja a kolléga hogy pp erősítő !
Érdekes a világ... Most leveleztem valakivel, aki a hosszú évekig hallgatott CJ Premier 10-es csövese után 300B erősítőt épített, válogatott, ajánlott anyagokból és el van ragadtatva, nem győzi hallgatni...
Én hiszek neki, hogy tetszik... Ennyi.
Sziasztok!
Most, hogy itt olvasgatom, hogy ki mit ajánl (se,pp) eléggé elbizonytalanodtam az el34 se kapcsán... A kérdésem, hogy 2db rtf el 34-et és 2db orosz el34-et amik már régiek elég sok óra lehet bennük, mert füstösek rendesen. Érdemes lenne PP be össze rakni?Esetleg SEP? A trafómon vonal rá lehetőség ultralineárra is... A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2014
Hogyne, s majd egyszer kicseréled egyformára a csöveket. Lehet itt indítunk egy EL34-re épülő ARC alapokon álló projectet, ha az építő hozzájárul a nyilvánossághoz. Várj legalább 2 napot, s figyeld a fórumot.
Van ilyen, az ember öregszik, a hallása romlik...
Értem akkor várok még!
ÉS az nagy baj lenne, hogy ha nem rft csövek lennének hanem mondjuk rft/siemnes vagy amilyen be tudok szerezni...
Én egy 6N2P-6P1P SE-vel kezdtem, megtetszett a csöves. (akkor mégis rossz az SE? )
Nemrég egy GU-PP-t csináltam toroid kimenőkkel, és tetszik... Itt már van teljesítmény, és 'nem fogy el' mint az SE. Ez mind nem audio cső, ami nem vagyonokba kerül. A GU így is anyagban a 100e-et súrolja. Akkor vegyek hiperszuper csoda csöveket, alkatrészeket, és lesz 4-500e? :O Érdekes, de a tranzisztoros, és az IC-s végfokokat megeszi, vagyis nekem jobban bejön. '.' részemről.... De más nem lehet kidobom a kukába, mert ez egy szemét más szerint. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2014
Nem gond. Mindkét cső igen jó minőségű, főleg a Siemens. Az nem is olcsó. Milyen kimenőd van?
Ennek a gyári erősítőnek lennének a kimenői : Bővebben: Link
Eredetileg is el34 pp-k lettek volna...
A 6N1P, 2P jó csövek. Itthon boltban tudsz venni olcsón Sovtek 6L6-ot. Ezt a GU50-et meg add el, pedig egészen szép. Viszont toroid kimenőt egy cég tud gyártani Kanadában, a Piltron. Kb 80 Rugó egy trafó, +ÁFA, +VÁM. A toroiddal sok a baj. Mérted már az erősítőd átvitelét mondjuk 10Hz és 40kHz között? Ha valaki megépíti a TauCeti-t az alkatrész árban kijön 150-ből, és HighEnd erősítője lessz nagyon minőségi alkatrészekből. De ekkor már 1 ellenállás 1 angol font, ami nem tíz Forint. Mindenkinek tudni kell a saját határait, s az igényeit. Meg tudnám építeni 800 rugóból is, de úgyse lenne jobb. Ez itt a TauCeti sztereo verziója duál monoblokk kivitelben.
Szia
Lehetek Én a kuka? Szívesen bevállalom!
Ááá, nem dobom én ezt ki, maximum eladom. De akkor maximum egy még szebbet csinálok. Egy két apróságot csiszolnék a jelenlegin. (meg még amúgy sincs kész, nincs beállítva rendesen, majd ha megjön a funkciógenerátoromhoz az alkatrész...)
Sziasztok!
Ezt az erősítőt építette már valaki ? Van valamilyen tapasztalat ezzel kapcsolatban, érdemes belefogni ? Szimpatikus a felépítése,a kimenője talán komplikáltabb. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2014
Ha már a szuper csöveknél tartunk, egy jó hangfal is elengedhetetlen... Hiába bármiféle drága cső, kondi, ellenállás.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2014
GU-50es 'kollega'.
Mekkora anódfesszel használod, és mik a meghajtócsövek? Nekem 400V-on nincs egészen 40W. Igaz a toroid terhelésnél már nem tudja a 400V-ot, leesik 370-380V-ig.
2X460V a két oldalnak... az eleje E88CC, illetve a meghajtócső 6N6P-EV. Az E88CC hamarosan cserélve lesz 6N23P-re, vagy 6DJ8-ra.
Akkor értem már, hogy miért tud az 50W-ot.
Nálam 6Sz3P és 6N1P szolgáltatja a meghajtást.
Sziasztok! Lenne ez a gu50-re készített kapcsolás. Kicsit átfeliratoztam. Szerintetek ez az összeállítás ki bírja hajtani a végekből a 100wattot? Persze a passzív alkatrészek nem feltétlenül maradnak ilyen értéken.
Én ezt meg se mertem kérdezni...
Mindenképpen érdemes vele próbálkozni, ha van adat a kimenőről (a kvad tekercsek miatt). A visszacsatolás a katód körben nagy mértékben csökkenti a torzítást, jobban mintha UL kapcsolás lenne, a teljesítmány viszont megmarad. Nagyon príma, dinamikus megszólalás várható, erőteljes, szép mélyekkel.
Szerintem Ő pont nem GU50-et, hanem OS51-et akar vele hajtani.
Ez a cső egyébként 1kV anódfesszel, rácsáramos meghajtással 190W-ra képes PP-ben. Hakkee, ez a meghajtás biztosan elég lesz hozzá, a kérdés, hogy mekkora bemenő jel mellett. 1-2V-tal már elég, de ez úgysem az a teljesítmény, aminél egy telefon lesz a műsorforrás. Egy asztali PC hangkártyája vagy egy keverő már rendesen kihajtaná. Ez előfoknál az ellenállások értékei kb jók is, a végfoknál kell megnézni a segédrács ellenállását, meg esetleg az előfeszültség osztó tagjait átvizsgálni. Fontos, az Rö1A 2-es lábáról egy 470k-1M közti ellenállást tegyél a GND felé!! Ha kontakthibás lesz a poti, akkor elmegy az egész trióda munkapontja, és mivel a következő fokozat dc csatolva van, ez még szerencsétlenebb helyzet lenne. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014
Nem tudom mennyire lehet hiteles, ezt találtam róla.
Köszönöm a tanácsokat! Már van egy erősítőm gu50-el ebben a kapcsolásban és nagyon elégedett vagyok a hangjával! Akarok hallgatni egy igazi szörnyet, ezért akarom a 100w-ot megépíteni! Azt olvastam sok helyen, hogy ezeknek az orosz csöveknek jó hangjuk van. Az os51 végcső meg nagyon tetszik. Arról is sok jót olvastam! Bár a kimenő még problémás, a vas már megvan! Csévét kellene még csinálni hozzá. M vasból lesz, szeretnék 34cm2 összevarázsolni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |