Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hát ez elég szépen néz ki. Gratulálok !
Nekem is készülget a 2.0 verziós felesztőpanel, már az összes portcsatlakozó ki lett hozva a panel szélére, terveim szerint 90 fokos tüskesor aljzat lesz a szélén amibe bele lehet csatlakoztatni a 90 fokos tüskesorral ellátott csíkos próbapanelt, igy egyzserüen lehet rajta cserélgetni a próbaáramköröket.
Az én uv levilágítóm itt tart. Mechanikailag egyben van, de még óne elektronika. Fojtós megoldás szóba sem jöhet, mert arra már nincs hely a dobozban. Tehát marad az elektonikus meghajtás. Az is csak a hátralévő 2 vizsgám után.
Lenne egy amatőr kérdésem... A dokumentációt/ nyák rajz, kapcs rajz../ melyik nyák-tervező programmal tudnám megnyitni, hogy kinyomtassam? Nekem a Sprint Layout és Eagle 4.11 van meg, de ezek nem ismerik fel sajnos..... Esetleg nem küldenétek el kép formátumban, vagy pdf-ben? Megköszönném......
Szia én is érdeklődnék a panel után, ha lesz utángyártás akkor lehetőleg én is kérnék.Dokumentáció hol található róla , nem tudod?
Itt mindent megtalálsz róla! Utánrendelésre itt jelentkezzetek fel, öt darab esetén már érdemes leadni a rendelést! Szerintem ez már nem ebbe a témába tartozik, így erről inkább a linken található témába írjunk!
Húú, nem apróztad el a csöveket!
Ezzel hamar kész a levilágítás Én azért maradtam a 4x8W-os megoldásnál, mert néhány gyári megoldásban is ilyent találtam.
Sziasztok!
Most ksézült el 2 VF3 végfok panelem, és hozzá a 2 hangaflvédő panel nyákja. (egy lemezen csináltam meg egyszerre a 4 panelt, így egy vasalással megvan mind a 4) Most csináltam először pozicióábrát, ahhoz képest egész jól sikerült. A nyákot is vasalós módszerrel csináltam. A beültetés, és az élesztés estére marad, ha lesz rá időm... Már kíváncsian várom a hangját
Szia!
Hogy kell csinálni ezt a pozícióábrát? üdv.: Zoli
Ugyan úgy ki kell nyomtatni, mint a maratási rajzot, és ugyan úgy fel kell vasalni a beültetési oldalra.
Én Eagle nyáktervezőt használok, ott a nyáktervnél kiválasztom azta pár réteget, amit ki akarok nyomtatni, majd kinyomtatom tükrözve műnyomópapírra, és rávasalom a nyákra.
Gondolom más progiknál is hasonlóan kell csinálni. Ha gondolod, megnézem pontosan milyen rétegeket nyomtattam ki Eagle-val.
Itt van GIF forátumban. Egyébként Eagle fájlok.
Sziasztok!
így már értem, ha vasalásos az is, viszont az nem volt egyértelmű, hogymiért is fekete?? amikor a réz az réz színű, sárgás, és nem pedig fekete. Vagy nem mostad le róla a festéket amit a műnyomóval rávasaltál és ennyi? üdv.: Zoli
Réz nélküli nyák felületre vasalta át a festéket, és utána nem mosta le.
Nagyon szép és jó, viszont fotóval nem lehetne hasonlót csinálni? (Ugye a lakk alig színes..) Üdv!
Pontosan így van. Én olyan műnyomó papírt használok, ami valamilyen mértékben átragad a panelra is, úgyhogy jelen esetben annyira mostam le, hogy a papírmaradék lejöjjön a festék tetejéről, de a festék ottmaradjon.
Meg most nem is lett olyan szép a minta, megfojt egy kicsit a festék, máskor sokkal kontúrosabb szokott lenni (látszik is hogy a rmásik oldalon a réz jobban néz ki, főleg a szövegeknél).
Nagyon jól néz ki, sok sikert a vizsgáidhoz!
Hello Tom nem kicsi a trafó mert a csövek az anódfgeszt egyenirányított hálózati fesz ként kapják a trafóról csak a PIC meg az IC megy
Aha, és hány VA? Mert úgy se tűnik túl nagynak
Köszönöm a nyák rajzot..
6VA Szerinted ez kevés a PIC-nek az IC-nek meg a 12 transistornak?Mert sztem még sok is
Az jó lehet. Mégsem néz ki valami erősnek a trafó. Amúgy nekem is pont olyan dugasztápom van, milyen szabályzás van benne, ha már szétszedted?
A szabályzás nagyon egyszerű egy többmegcsapolásos trafó van benne és egy forgókapcsolóval mindig a megfelelő feszt választod ki van még benne egy grtaz meg egy pufferkondi és ennyi. Elég gagyi kinézete van sztem...
Azt meg hogy amit beletettem trafó hogy menyit bír ténylegesen azt nem tom de ezekkel a makrai trafókkal még nem volt gondom.
Hellosztok
Olcsoság, gyorsaság és egyszerűség címszó alatt építettem egy akkutöltöt pc tápbol. Uresen 15.7Vot ad le. A táp AT-s volt az eredeti bekapcsolóját helyeztem át, plusz alá egy autófényszórót alá, Csináltam rá egy dobozt is aminek a fő célja hogy megvédje az ütödéstöl az izzót. Bár nemvilágít erősen több óra müködés után azért meleg lesz szóval van rajta figyelmeztető felirat is A ventillátor is úgy van rajta hogy minél jobbban terhelem annál gyorsabban forog. Az eredeti kábel kimeneteken megy a hálózati és az akkuhoz az áram. Sztem jó lett, praktikus is és mindössze 220Ftot kellet költenem rá
A betyár mindenit, ez nagyon szép lett!!!!
Gratula!
Köszi sépen.
Épp most élesztettem fel őket. Mind a 4 panel elsőre jól működik, és a VF3-nak is jó hangja van nagyon (igaz még teljes kivezérlésen nem próbáltam ki). Szebben szól elsőre, mint a gyári mini-hifim.
Hello!
Most felrakom néhány szerkentyűmet. első egy távirányítós autó, melyet egy másik autóból kioperált vevővel hajtok (mert távirányító nélkül tudtam megszerezni). a vevő relés megoldás segítségével kapcsol a motorokra 12voltot, ill. a kormányzásra kb. 8 voltot (lm317-tel állítható). a vevő egység is 12voltról kapja a delejt, 7805+néhány dióda segítségével. kábeldzsungel meg lesz később szüntetve! tolatást fehér ledek jelzik, szinte bolondbiztos kialakítás. ui: nem szeretném, ha egyszer ez a kocsi a lábamba ütközne max. sebességgel... megy mint állat
Még néhány kép az autóról, viszonyítás képpen ,hogy mekkora is
Másik egyszerű "művem"-et elrettentésképpen teszem fel! Életem első tda2030-as erősítője "bedobozolva", hangerőszabályzóval, akkuvisszajelző leddel, rca-s hangfalkimenettel, műhelyi használatra. Én nagyon szeretem! kábeldzsungel maradni fog , egyébként extra stabil, bolondbiztos (akku csatlakoztatás greatz-en keresztül )
Hello!
A relés panelon van a stab ic mögöt, egy nyomógomb, mi a tipusa hol vetted, mennyi volt? Amugy klasz, eredetileg 4.5-6 V helyet kap 12V-t még szép, hogy gyors elébb leég a motorja
És talán egy komolyabb, talán szebb, de biztosan precízebb mű. 3 db. tda 7376b-s IC vel felépített erősítő. a táp egy 250W-os ATX szg. táp. Az IC 2ohmon elvileg 40wattot tud, de ha 30-at lead minimális torzítással, akkor már jó. Egyébként 4 és 8ohmos hangfalakkal fogom használni.
85%-os állapotban van. a plexi, és plexit megvilágító ledek még hiányoznak(természetesen kék), és még egy kis rendezgetésre szorulnak a kábelek, stb-k!
Az a nyomógomb már nincs benne.satel-ben vettem, vmi 100ft lehetett, mikrokapcsoló a neve, két állású. a motor nem fog leégni, mivel eredetileg is 9.6Voltot kapott! a kormányzó motor pedig annyit kap, amennyit beállítok neki!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |