Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Laptop tápegység
Ahogy kendre256 kolléga írta is már, cseréld ki a többi kondit is. Nem csak az veszthette el a kapacitását amelyik púpos volt. Ha ez sem használ ne kínlódj vele.
Ahogy már írtam, kicseréltem és most 7 V jön ki. Ismét felnyitottam a kis dobozt és mit látok? Hát az újonnan beforrasztott csere kondi is púpos!! Ez is tönkrement... Lehet, hogy valami miatt túlfeszültséget kap?
Mindegy, ismét vettem egy ugyanilyet és a többi helyett is újakat, a következő lépésben mindet kicserélem. Aztán majd beszámolok...
Azt meghallotta volna, szerintem.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
Úgylátom, vam rajta pár Z-dióda, azokat mérd még át, mert lehet csak annyi a szabályozása.
Szia, Már elnézést, de szerintem egy ilyen bonyolultságú tápon, rajz nélkül, csak az úthenger megy el.
Például a nyák1 képen bal oldalon a három kis fekete hengerre gondolsz?
Hogyan és mit kellene mérni? És szabályozni? vajon mivel?
Megmértem a diódát, neten nyert ismereteim szerint 100-400-600-ig értéket kell egyik irányban kapnom, a másik irányban nullát. Nos, a másik irányban is mutatott valamennyit, úgyhogy csere lesz!
Hurrá, sikerült! Időhiány miatt most jutottam a forrasztásokhoz... Tehát, a hibásnak talált diódát kiszedtem, helyére beraktam egy másikat (épp most ment tönkre a videókártyám, azon találtam egyet...). Kicseréltem az ismételten felpúposodott kondit. Most helyesen kötöttem be, mert az első cserénél nem ügyeltem a polaritásra (Zolika60 lényegre tapintó kérdését köszönöm!). Most 12.7 V jön ki az adapterből, szinte el sem hiszem már...!
Köszönöm az észrevételeket és segítséget!
Kedves Fórumtársak! Meg tudná valaki mondani, hogy egyes adapterek dugóiban (általában HP ,Dell ) a középső tüske (center pin) mi célt szolgál és mihez van kötve ,meg minden ezzel kapcsolatos hasznos infót szívesen olvasnék. Köszönöm.
Kösz az infót. Az a helyzet, hogy cégnél olcsón kiárusítanak Dell Latitude E5410 laptopokat, amik amúgy működnek, de nincs hozzá adapter. Körülnéztem a neten, akkor láttam az adapter végét. Kínából ebay-en elfogadható áron lehetne rendelni, (kb 3-4 hét szállítás) aztán kérdés, hogy jó lesz-e? Az univerzális adapterek megint csak neccesek. Halványan emlékszem, hogy régen egyszer javítottam HP adaptert, (csak a vezeték volt megtörve, de ez csak később derült ki) szóval szétszedtem a dobozát, és úgy rémlik, mintha a középső szálon is feszültség jött volna ki úgy, hogy egy néhány kiloohmos ellenállással a pozitívhoz volt kötve. Elképzelhető?
helo topik
Információt szeretnék kérni egy táppal kapcsolatban.Nem értek az elektronikához. Látványosan el volt repedve benne egy kék kondenzátor amit kicseréltem elvileg jó amit beletettem egy másik tápból(2 vezetéken lóg a képen most épp) A diódákat megmértem azok jók. Most vettem észre egy fekete kormozódást a 3 lábú izé legszélső lába alatt és vele szinte szemben a gyantán és a mellette lévő téglatest szerű valaminek a szélén. A 3 lábú valami azért ilyen fehéres mert rá volt ragasztva egy hűtő panel. Kérdésem hogy mi a következő lépés mi lehet a rossz hogy mérjem meg mit tehetek helyette
Szia!
Az a 3 lábú izé nem 4 lábú? Szerintem az az egyenirányító (graetz) híd. Ennek a kimenetén kb. 300V egyenáramot kell mérni. Ha ez nincs meg, akkor mindenképp ki kell cserélni, akár egy erősebbre.
De igazad van 4 lábú,és hogyan mérjek rajta 300v-ot?
Dugjam be és ott 300V fog közlekedni a lábain?És oda érintsek multimétert?
Letöröltem róla a gyantát és látom hogy van negatív és pozitív lába,azokon kell mérni működés közben?
Egy szám van rajta 340,ha találok egy ilyet vagy nagyobbat akkor beforraszthatom a helyére?
Dugd be, a két szélső lábán kell mérni. Vigyázz, hogy máshoz ne érintsd hozzá, mert szép nagy szikra lehet előle. A multimétert a legnagyobb egyenáramú méréshatárra kapcsold.
Most épp itt vagyok de nem tudom elvégezni a mérést mert nincs a dugó a multiméter végén a sima drótot inkább nem érintem hozzá nem tudnám jól hozzányomni ,holnap kiderül.
köszi a segítéget
Legnagyobb EGYENFESZÜLTSÉGŰ méréshatárra kapcsolja!
(Csak a pontosság kedvéért.. Ha a legnagyobb egyenáramú méréshatárral rámér, biztosan nagy szikra lesz, és füstjelzések is lesznek...)
Üdv!
Előtte azért kihúzott állapotban a graetz váltóáramú részét megmérném van-e zárlat rajta, és kifelé a zsinór sípol-e? (Az elsőnél a sípolás egyenirányító hibát, a másodiknál a kábel jóságát jelzi.) Biztit menthet. Joe
Én egy csomó más dolgot is meg tudnék még rajta mérni, de a kérdező kérdéséből arra következtettem, hogy neki nem kellene ezt a javítást erőltetnie...
Csak azért pontosítottam, nehogy árammérés állásban tegye rá a műszert. Aki ért hozzá, azt nem zavarja egy ilyen pontatlanság, aki viszont nem ért hozzá, annak gondja lehet belőle.
Én is ezért kezdtem ennyire elölről...
Sziasztok szeretnék egy kis segítséget kérni hogy hogy tudok életet lehelni egy Dell gépbe .
Mivel sajnos nincs meg a táp egysége találtam egy képet amin meg van a láb kiosztás . De sajnos hiába engedem rá feszültséget az alaplapon a vissza jelző led világít, de innen kezdve semmi . Hiába nyomom a bekapcsoló gombot semmit nem csinál. A rajzon van két láb amit nem kötöttem sehova, gondolom az eredeti tápban a két( kapcsoló szál ) képet mellékeltem remélem látni mire gondolok . Csináltam egy skiccet ezen jobban látni . Amit nem tudok az a( Remote és a future use ). vagy mit csinálok rosszul ?
The 6 pins are identified as follows. You may need to short "remote" to negative to get the power supply to turn on.
A remote tüskét valszín a negatívhoz ( com ) kell kötni, hogy bekapcsoljon. |
Bejelentkezés
Hirdetés |