Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Padlófűtés vezérlés

Témaindító: Hegede, idő: Dec 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   36 / 104
(#) szaki112 hozzászólása Nov 2, 2014 /

Egymas utan vannak kotve, a szaki aki egyszer itt volt azt mondta hogy ez 50%os. Lefenykepezem.
(#) szaki112 válasza szaki112 hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Bekotes
(#) zoszka válasza szaki112 hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Mennyi radiátor van felfűzve a körre?
18 vagy 20 a csövek átmérője?
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
(#) szaki112 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

A 9 nm szobaban van egy 600*400as (mag*hosz) ketsoros es egy 800* 400as haromsoros radiator. A masik szobaba 12 nm es ott egy 600* 800as haromsoros radiator van. Afurdoben van meg egy ketsoros 600*400as. Ennyi radiatorom van tobb nincsen. Ezek a radiatorok egy mas utan vannak bekotve. Elso a 800*400as, 2 a 600*400as, harmadik a 600*800as, negyedik a 600*400as. Ezek egy koron vannak nincs tobb korre osztva.

Kegeszites az elozo hozzaszolasomhoz. A csovek merete mindenhol 2 cm atmeroju.

Az még belefér egy körbe és a csö is jó. Be kéne rendesen szabályozni.

de hogy kell beszabályozni, mik a fő irányvonalak? mit tekerjek hova?

Uhh.. Na ezt kicsit nehéz leírni. Az alsó szelepek 50/100 asok. Azokkal kell a szabályzást végezni. Úgy kell kezdeni, hogy mindegyiket elzárod a felsőket kinyitod teljesen, padlófűtést kizárod ideiglenesen a korlátozo szeleppel. Aztán minden alsón visszanyitsz 2 teljes fordulatot. Bekapcsolod a fűtést. Ha nem indul minden alsón nyitsz még felet, és így tovább amig be nem lobban.

a probléma a következő csak a radiátoros rendszer megy egyedül. elzárom a szűkítőt csontra így most már a radiátor körben kellene pörögni a víznek de nem lobban be a kazán, még akkor se ha a radiátorok alul felül ki vannak nyitva fullra.

Csak akkor lobban be ha kicsit egy negyed fordulatot kitekerek a szűkítőn az az adok neki egy kis vízáramot.

Nem szabad fullra. Úgy csináltad ahogy leírtam?

Azt a korlátozót azt írtad zárjam ki teljesen na azt kizártam, elzártam az összes radiátort alul, felül kinyitottam a termofejeket teljsen.

a mellékelt rajzon rózsaszn vonal megy a szűkítőhöz.

Eddig jó

ha el van zárva a fehér csap a szűkítő teljesen. Hiába van kitekerve fullra mindegyik radiátor alul felül nem indul mert nincs vízáram ami elég!

Úgy nem is fog elindulni. Mégegyszer megkérdezem. Úgy csináltad ahogy leírtam az alsó szelepek nyitását? Mindet egységesen, de szakaszosan?

ha a fehér el van zárva hiába nyitom ki a radiátorokat alul felül teljesen nem indul lobban be.

Még mindig nem válaszoltál....

na megcsináltam, fehér fullra elzárva, radiátorok felül fullra kinyitva. alul 2,5 fordulatot engedtem kifelé és nem indul meg, nem lobban be

2nél és utána még egy fél után sem lobban be, hát ez borzasztó

Kb az alsó szelepek félig kinyitva tudja a legnagyobb tömegáramot átengedni. Ha így sem indul. (Indulnia kéne) akkor a cirkó áramlásbiztosítója nagyon elő van feszítve vagy membrános is lehet. A kazán is le lehet dugulva.

nem tudom, a hőcserélő 2 szezont ment full új az is. NA akkor most mit csináljak.

Most ha nyitok egy kicsit ezen a szűkítőn csak éppen hogy egy negyedet akkor viszont azonnal indul.

mármint a kazán hőcserélője.

a fég c18-ba gumimembrán van amit emelni kell a vízáramnak.

Nekem is c18-om van. akkor nem jó a gumimembrán?

Egyenlőre nyisd ki mindet félig. A cirkódat is meg kéne nézni. Végső esetben egy söntszelepet kell berakni. De ilyen csővel és radiátorokkal el kell indulnia..
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014

végre egyszerre melegszenek a radiátorok, basszus irtó jó!!!!!!!!!!!!
Na két és félre van visszanyitva mindegyik radiátor, és most jó egyszere melegszenek. A fehér csapon muszáj voltam nyitni egy picit.

Na látod..Nézd meg, hogy mennyit lehet összesen tekerni és mindet állitsd a felére.

ok köszönöm basszus ezt eddig nekem senki nem mondta, pedig volt itt már épületgépész mérnök is. vááááááááááááá megőrülök nincs szakember.........................................

Szerintem van..

hát te tuti hogy jó szakember vagy. Kösznöm mégegxyszer a segítséget. eszméletlenül jól mennek a radiátorok, tök jó felül atommeleg alul langyos.

Lehet így a padló is jobb lesz, mivel most a radiátor visszatérő kb 4-5 perc után langyos volt. amíg nem volt belőve addig 15 perc után volt langyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A padlóhoz akkor is karcsú a hőcserélő.

A kettőnek nincs túl sok köze ilyenformán egymáshoz.
Következő: »»   36 / 104
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem