Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   190 / 244
(#) Szpisti válasza roymen hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Nem hinném hogy a különböző irányokba fordított tölcséreket érdekelné a fázishelyesség... azzal ne foglalkozz!
(#) roymen válasza Szpisti hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Ok.Köszönöm a segítséget.Ha kiszállok csinálni a rendszert,akkor jelzem hogy mi volt.
Üdv.:Roymen
(#) dbase válasza roymen hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Készíts fotókat a tölcsérekről főleg!
Nekünk roncsderbi pályán RHsound tölcsérekkel 11db-bal beszólom az egészet.
(#) reloop válasza roymen hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Egy soros 230V 60W-os izzó a tölcsérekre menő közös vezeték egyik ágában rengeteg kellemetlenségtől véd meg. Az izzószál 80-100 ohm körüli hidegellenállása elegendő az alacsony impedanciás hangszóró megszólaltatására is.
(#) hüblerattila hozzászólása Nov 7, 2014 /

Sziasztok. Az FS Audio, és a 18Sound hangszóróiról mi a véleményetek? Megéri belőlük topládát építeni? Vagy inkább valami RCF félében gondolkodjak?
(#) ptesza válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 7, 2014 / 1

Nem egy súlycsoport. A 18 sound az magasabb kategória mint az RCF, Beyma,Eminence stb.
(#) hüblerattila válasza ptesza hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Én eddig azthittem hogy az rcf a jobb a 18sound-nál. Már csak azért is mert a legtöbb hangosításon rcf-eket látni, 18soundot még sosem láttam. EZZEL szemezek, ebből már lehetne egy komolyabb topládát készíteni? Jelenleg két reflex r150-esem van, és nem vagyok velük megelégedve. Milyen magasat ajánlanátok a linkelt hangszóró mellé?
(#) bajtaig válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 7, 2014 / 1

Itt nézelődj!
(#) ozpecs válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Több olyan hangszórógyártó is van aki elsősorban OEM hangszórókat gyárt, hangfalakat kevésbé
(#) hüblerattila válasza ozpecs hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Ez az "OEM" mit takar?
(#) ozpecs válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Hangfal*gyártóknak gyártanak főleg megrendelésre meg persze simán eladásra is 18 sound. B&C Eminence.... Nem igazán a saját hangfalaikról híresek és sok esetben még rá is teszik az gyártó cimkéjét

*Ne kezdjünk már újabb csörtébe, ha kérhetném.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
(#) hüblerattila válasza ozpecs hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Jaaa, így már értem
(#) Szpisti válasza hüblerattila hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Az FS-audio hangszóróknak nagyon jó az ár/teljesítmény/minőség aránya.
Egy 35 éve piacon levő , és magas minőségű hangosításokhoz gyártó kínai cég, a Snowsea gyárában készülnek.
Nekem is ilyenből van a keyboard kombóm, merem állítani az Eminence-vel megegyező minőség , érzékenység.
Szerintem nyugodtan próbáld ki, nagyot nem bukhatsz vele.
(#) bajtaig válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Ezt ugye nem gondolod komolyan!
Tulajdonosa voltam DYH 112 és DYS 118 ládáknak, alig tudtam tőlük megszabadulni!
Nagyon rossz, csipkés frekimenet, és legalább -6dB érzékenység az Eminence-hez képest!
Inkább faragtam magamnak, topládát Eminence pro mélyközép, BMS driver hangszórókat, és AHP 812 tölcsért felhasználva. Ez az egyetlen egy alkatrész amit érdemes megvenni az FS audiotól, mármint a tölcsér!
(#) Szpisti válasza bajtaig hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Pedig komolyan gondoltam.
És nem hangfal*ról hanem hangszóróról beszéltem.
Nem tudom mit vártál egy 65e Ft-os ládától, mikor csak egy Eminence Kappa pro 15" 42-nél kezdődik, és ha a magast meg normális keresztváltót hozzáteszed, akkor a DYH doboza és a munka meg a kereskedők haszna ingyen van.
Nekem is vannak Eminence hangszóróim, dobozaim, de annyival nem rosszabbak mint amennyivel olcsóbbak ezek a kínaiak sem.
Az más kérdés hogy nehezen szabadultál tőlük, gondolom nem a "csipkés frekimenet" volt az oka
Persze mindenki abból épít ami neki tetszik, és amire pénze van.
Akinek meg még több van, az márkát vesz és cserélgeti, mert semmi sem jó neki
Egy tényt viszont nem szabad elfelejteni : a közönséget a "zene" érdekli, és nem az általunk áhított minőség.

*Hagyjuk már ezt a falazást.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
(#) bajtaig válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Szerintem nagyon nem mindegy hogy milyen akusztikus élménnyel tér haza egy koncertről a hallgató, még másnap is fájó zúgó fejjel és füllel, vagy egy, ez ku...jól szólt élménnyel, no nem a tuc-tuc, vagy vendéglátós, egyfős koncertre gondolok, ott tényleg mindegy mi szól, csak jó hangos legyen, ez az egyik!
A másik a hosszútávú megbízhatóság, nagy teljesítményszinten is, ezt csak a pro hangszórók tudják nyújtani.
Majd el felejtettem, az érzékenység, nem mindegy hogy 100 vagy 400 W-tal kell inzultálni egy hangszórót, ugyanakkora hangnyomás eléréséhez!
Menj fel az FS audio oldalára, majd az Eminence-ére, nézelődj, a stílusnál maradva, zongorázható a különbség.
(#) bajtaig válasza bajtaig hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Mindezeket figyelembe véve, az Eminence ipari sztenderdnek tekinthető a hangosításban.
(#) skulled hozzászólása Nov 8, 2014 /

Sziasztok! Hangváltó ügyben érdeklődnék!
Trapéz láda! kb. 100l
2 utas rendszerbe. Zenekari hang(fal)sugárzónak!

Mély: Stage Pa 40

Adatok:Külső Méret: 390mm
Beépítési méret: 352mm
Egyenáramú ellenállás (Re): 7,5 ohm
Impedancia 8 ohm
Rezonanciafrekvencia (fs): 40Hz
Frekvenciaátvitel: 35Hz-2500Hz
Zenei teljesítmény: 500WMAX
Névleges teljesítmény: 350WRMS
Érzékenység: 99dB/W/M
Qms: 13,85
Qes: 0,46
Qts: 0,44
Vas: 126L
Csévetest anyaga: Black ASV,
Lengőtekercs átmérő 63mm,
Lineáris kitérés (XMAX) ±5,5mm,
Mágnes tömege: 2kg (169*25mm)

Driver: MNC 33354

Impedancia: 8 ohm
Teljesítmény: 100/200 W
Frekvencia: 1kHz-18kHz
Érzékenység (1W/1m): 105dB
M: 70 mm • Ø: 120 mm

Véleményeteket kérném. Előre is köszönöm!
További szép estét!
Üdv
(#) ozpecs válasza bajtaig hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Azért sokszor ennél is rosszabb a helyzet, ha tisztán szól akkor a pszichoakusztikai tulajdonságok miatt halkabbnak hallatszik mintha kisebb hangnyomással de torzan a fülünk már csak ilyen, és sajnos a mai emberek zöme mp3 as és telefonos zenén szocializálódik... A múltkor egy kultúrházban hangosítottam egy playback huszárt, neki az volt a fontos hogy jó hangos legyen és főleg a monitor, a keverőpultnál 100 dB környékén mértem és a kísérőjük még hangosítani akart, tolta felfelé én meg vissza kb 200nm es teremben 7 kW csúcsban jó hatásfokú rendszerbe tolva DAS RCF...
(#) ptesza válasza skulled hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Az a 40 centis nem biztos ,hogy jó lesz közép hangszóró nélkül mert a tölcséres magasat nem tudod leengedni 1000~1500 Hz ig. Szerintem.
(#) voodoo hozzászólása Nov 9, 2014 /

Srácok!

Mit lehetne tenni egy piezó magas elé még a hangváltóhoz, hogy nagyobb hangerőnél ne halkuljon el ? Már rengetegszer megforrasztgattam( picit javít a helyzeten) Esetleg tudnátok valamit mondani erre, hogy hol merre lehetne kapni olyan magast ami már mondjuk bírná a folyamatos 300-400W-ot is? Mert én csak ilyen 50-80-150w/8 ohmokat találtam.
Amúgy a mostani piezóm nem más, mint egy Sal 500forintos csakkapott gy fém tölcsért és jobb forrasztást...
(#) ptesza válasza voodoo hozzászólására (») Nov 10, 2014 /

Egy 8-10 ohm-os ellenállást párhuzamosan.

Jelenleg mi van előtte?
(#) voodoo válasza ptesza hozzászólására (») Nov 10, 2014 /

Értem, és hány Wattosat, 10? Mert most perpill nincs előtte semmi, csak simán egy hangváltó amit én fabrikáltam neki.

Igen kb az jó lesz.

Arra a hangváltóra lennék kíváncsi.

A tekercsről nem tudok konkrétan semmit, mert meg se mértem mit tud, de cumbos és viszonylag vastag kb 0.8-as huzalból van húzva és sok menet (szerintem valami mélyládából jöhetett ki) csak egyik havertól kaptam. A kondinak meg egy 0.33µF/250V raktam hozzá. Délután meg tudom mondani hány uH és milyen vastag szálból van, miután szétszedem a ládát.

Azt is írjad vagy rajzoljad le, hogy van kötve.

Megpróbálom leírni. Erősítő kimenettől nézve > csatlakozó + a kondi egyik lába, másik lába a tekercs egyik vége -ami a HSZ kimenet (+), a tekercs másik vége meg az erősítő kimenet GND, ami egyben a HSZ bemenet (-).

Tehát a tekercs a hangszóróval párhuzamos, a kondi meg előtte van ami soros.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2014

Az a helyzet ,hogy a piezo ipedanciája 10k körül van. Ezt egy párhuzamos ellenállással megfelelő értékre lehet hozni 8-10 ohm közé ami az erősítőnek is jó lesz.

Eredeti felállásban mivel a tekercs volt csak párhuzamosan a piezo-val aminek kicsi a belső ellenállása is az eredő impedancia 1 ohm álá csökkent abban a sávban ahol a piezó működik. Ez magyarázza a melegedést.

A 0,33 helyett inkább próbáljál egy 3.3 µF -es kondit , a tekercset meg akár el is hagyhatod.Ha nagyon süvölt a magas akkor a kondi elé mehet egy soros ellenállás 2-5 ohm /5-10 W. Ízlés szerint.

Ha a tekercset elhagyom, akkor nincs olyan szép süvöltő éles hangja (nekem így tetszik), ha csak simán a piezót kötöm rá hangváltó nélkül/csak kondival nincs akkora kiállása a magasnak (szinte nincs is külömbség), de amint a tekercset párhuzamba kötöm vele, egyből lehet érezni, hogy megjelenik a magas.
(Jó igaz még ma se jutottam el odáig hogy méricskéljek)
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Nov 26, 2014 /

Sziasztok! Ahol dolgozok, egy AudioTechnika 3000 Series rendszerrel (vevő, egy kézi, egy mikroport) van a kihangosítás megvalósítva. A műsorvezetőre általában a mikroportot teszem rá, ritkán kell a kézi is. Viszont, az adók 2db AA elemmel mennek. Ener***er ultra elemekkel egy, másfél műsort bírnak ki. (Egy műsor általában 5-7 óra max.) Amióta ezekkel dolgozok, már súlyos tízezrek mentek el új elemek vásárlására... Van-e esetleg valakinek tapasztalata újratölthető akkuk használatával? Érdemes-e beruházni akkukba inkább? Ha igen, mi az a kategória, ami alá nem érdemes menni?
A válaszokat előre is köszönöm.
Következő: »»   190 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem