Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   70 / 173
(#) MocisPisti hozzászólása Nov 15, 2014 /

Én is vettem 10 ropiért leválasztót azt kiderül hogy az 5V nem volt leválasztva csak a jel szal így jól ráfaragtam. Inkább nem kell ilyen cuccal primer oldalakat mérni az a biztos.
(#) Doncso válasza MocisPisti hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Uuu, az igen. Én azt hittem komplettan leválasztja. Akkor inkább azt javaslom leválasztó trafóról üzemeltetett készülék primer oldalát szabad mérni!!

Van olyan ami leválasztja az 5V-ot is de az enyém nem értem miért de nem is foglalkozok már vele. Innen rendeltem és ahogy a képen majd látszik 2 IC felel a leválasztásért az egyik 5V a másik a jel. Nekem az 5V-os nem volt benne. Meg kicsit máshogy nézett ki a dobozka is. A leválasztó trafó a tuti , abban jobban bízok mint ilyen kütyükben, mert nem olcsó egy normális laptop vagy PC sem ha elszáll.

Bővebben: Link

Tiszta röhej, mert még az ára sem kevés, és nem ér semmit. Leválasztó a jó szerintem is. én is azt használom.
(#) MocisPisti válasza Doncso hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

A másik az hogy a szkópnak 2 usb kábele van a feketén kapcsolódik a laptophoz és a piros meg egy segéd 5V-ot ad neki mivel 1 usb 500mA tud és amit a szkóp felvesz az kb ennyi vagy egy kicsit több (megmértem) namost akkor belegondolva 2db leválasztót kellene venni igazából hogy tényleg úgy működjön ahogy kell az már 18 ropi is van szal vicces a dolog.

És tényleg! Eddig fel sem tünt hogy kettő van.

1-el is működik de ha mellette telót töltöttem meg valami még megy usbn akkor kifagyhat ezért kell a két kábelt bedugni. Hát ez van. Tehát az vegyen ilyet aki egyáltalán nem fog vele hálózati fesz. kapcsolatba állni, csak gyengeáramú részeket mér annak tökéletes.

Arra viszont nem rossz.
(#) Chipmunk1960 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Note-ről akksival nem próbáltátok? Akkor elméletileg teljesen földfüggetlen.

én úgy is használtam notiakksiról ha nem voltam benne biztos hogy most mi is lesz... De nem egy életbiztosítás az sem ha mondjuk valamelyik fém csatiján megjelenne a fázis
(#) Chipmunk1960 válasza MocisPisti hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Hozzá lehet szokni. Nem kell a földelt radiátorom könyökölni közben. Nekem a DSO-hoz Eu átalakítót adtak, és az angol dugaljba, így nincsen bekötve a föld. De a kapcsitápokon, tényleg nagy baromságokat mutat. Van egy N-313 is, alig használt, csak a nyáron megsült a hálózati trafója, nem tudom érdemes-e megcsinálni...???
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2014
(#) Doncso válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Én hobbiból megcsinálnám.
(#) elektros90 hozzászólása Nov 16, 2014 /

Sziasztok!
Tudtok valami közelebbit a Rigol DS1054Z oszcilloszkópról. Természetesen a hivatalos paramétereken kívül. Ahoz képest, hogy 4 csatornás, relatívan (nagyon) olcsó, "economic level".
Hol spórolhattak szerintetek?
(#) MocisPisti válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Nekem egy tippem van hogy 1 év és megfől benne minden. Nomeg a tekerentyuket is kisporoltak az elolapon.
(#) Ge Lee válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Szerintem ez sokkal jobb vétel. Igaz hogy csak 70 mega nem 100 de szerintem teljesen mindegy, és ezen van rendesen mind a 4 csatornához osztó és pozíció gomb, meg menü. A Rigolhoz meg csak 2 van, és gondolom a menüből kell kiválasztani hogy éppen melyik két jelet akarod arrébb vinni ami elég gáz, én agybajt kapnék tőle hogy nem tudom közvetlenül mind a 4 csatornát használni.
(#) Chipmunk1960 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Sajnos pont a sec része füstölt el, ami 5 tekercsből áll. Pedig már az előtte az árnyékoló serleget is levettem róla. Sajnos tekercselni nem tudok, egyrészt mert nincs mivel, ... s tovább már nem is folytatom
(#) elektros90 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Igazatok van. Én azt nem is igen figyeltem meg. A menütől én is agybajt kapok, még a TV-n is, pedig csak ritkán kell használni. A fenti Rigol csak 50Mega. Nekem egyelőre nem is fontos a 4 csatorna (remélhetőleg), se a 100MHz. Néztem egy 70MHz-es owon-t, SDS7072.
Szerintem Te tudod mire kell nekem.
Úgy érzem bekell fektetnem egybe, mert nagyon hátráltat, hogy csak a suliban tudok dolgozni. Most is hosszú hétvége van nálunk és mozdulni sem tudok nélküle. Aztán majdcsak megtérül. Néztem használtat is, de hát árban már majdnem ott van és használt is. Ez legalább garis 2 évig. Igaz kínaiak, meg panaszkodnak a SW-re, de jobbra nem telik abszolút.
(#) MocisPisti hozzászólása Nov 16, 2014 /

SDS7102V van nekem. Második lett jó, az első harmadik napra megbolondult de gariba kicserélték 1 hét alatt. Ez most még működik már 1 hónapja. Remélem így is marad.

Nem tudom hogy mire kell. De ha elég a 2 csatorna akkor itthon most ez a legjobb ár/érték arányban.
A legördülő menüben választható opciók is vannak, 1év garival bruttó 88ezer, 2 év garival bruttó 96800 stb. De ha 2db-ot veszel akkor már van 10% kedvezmény, úgy már csak 79200Ft/db, és ez 100MHz-es.
Ha rendelnél belőle kettőt lehet hogy tudok valakit aki benevezne a másikra. Így már majdnem annyiba kerül mintha külföldről vennéd, de így van 1 év gari. Vagy 2 vagy 3, ár illetve igény szerint.
(#) Ge Lee válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Jut eszembe nem itt laksz, így már nem is jó.

Na igen, ez az. A PWM erősítőhöz kellene most jelenleg. Különben ez a Hantek jó márka?

Ahhoz jobb lenne egy analóg. Azt mondta nekem egy hozzáértő, hogy ha nem a milliós árkategóriából veszel szkópot akkor a legolcsóbbat kell megvenni, egyrészt mert szinte egy az egyben ugyanaz benne a hardver mint abban amelyik 2x 3x annyiba kerül, másrészt a garanciaidő után úgyis mind a kukában végzi ha tönkremegy, mert nem javítható. Eleve úgy készül mint a legtöbb műszaki cikk, hogy ne nagyon lehessen, és ne is érje meg javítani.
(#) nagym6 hozzászólása Nov 16, 2014 /

Egy oldallal visszább a Hantek, táp erős melegedéséről van szó, a belső ventilátor levegő keringetési módja sehogy nincs tervezve. Nem a meleget szállítja el a levegő, hanem másfelé akármerre megy. De szerintem a többi kategóriabeli típusok sem hibátlan konstrukciók.
(#) Chipmunk1960 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Szia, Igen így van, gondolkozok rajta, de most még nincs oly meleg Az eddigi ötletein nem jöttek be. A kapcsoló FET, és az egyen-dióda melegszik, de fizikailag távol egymástól. Lehet kiemelem, s egy közös hűtött bordára teszem őket.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2014

Nekem az analóggal az a bajom csak, hogy az új annyi mint a digitális, vagy drágább. A használttal meg az, hogy ami működik az legalább 160< eur (nálunk), akkor inkább kifizetném a dupláját igaz, de minimum a 2 évre jó lesz...
(#) Chipmunk1960 válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Hát, hogy meddig fog működni, az kérdéses.... a régiek simán elmentek 30 évet. Bízzunk benne, hogy kibír 5-öt, 2-3 alatt leamortizálódik úgyis, s addigra az új is megfizethető lesz. Van itt +1 90Mhz es Siemensem, de nem találok hozzá SM-et, ami volt meg apám kidobta szemét, a szemében. Már szétszedtem, de a több-száz tranzisztor láttán elszörnyülködtem, mert így csak még több kárt csinálok.

A japán Kenwood amit nemrég eladtam már a 80-as évek óta ment, és lehet hogy elmegy még 10-20 évet.
Van egy Philips-em azt oda tudnám adni 100-110euró körül, de oda nem tudom elküldeni.

Igen, de az a tiéd. Kitudja más, hogy használta, vagy nem nyúlt-e már hozzá valaki "hozzáértő".
Ez a baj. A posta is elég drága. Ha meg elmenni érte kocsival, akkor az üzemanyaggal megintcsak ott vagyok, ahol voltam. Azért Köszönöm!
(#) MocisPisti hozzászólása Nov 16, 2014 /

Pl.:analoggal nem tudsz megfogni jelet csak egy pillanatra látsz valami fényt azt kész a digi erre képes és utána kiértékelheted. Múlt héten egy teszteren két szelepet kapcsolt egy proci 2 fetje ms időre. Analogon csak azt láttuk hogy volt ott valami de az idő eltérést esélytelen így meglesni a kettő közt. Tehát digit vegyél és ne súlyzót. Fejlődik a világ.
(#) Ge Lee válasza MocisPisti hozzászólására (») Nov 16, 2014 / 1

Tedd rá a pwm modulált jelre a digit szkópot hogy mit látsz. Megmondom. Semmit. A jel a két szélső érték között fog ugrálni, vagy ahol éppen meg tudja fogni a trigger.
Következő: »»   70 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem