Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   998 / 1274
(#) skarlik hozzászólása Nov 17, 2014 /

Sony!KDL46ex1!5-öt villog..

Üdvözletem mindenkinek!Lenne egy kérdésem!Van egy címben szereplő lcd tv-m bekapcsoláskor bejön a háttérvilágítás kb 3 másodpercig,utána kikapcsol,és ötöt villog!Erről tud valaki kódokat?Én a háttérgondra tippelek,előre is köszönném!
(#) Amarton hozzászólása Nov 17, 2014 /

Van egy C530-as 37" LCD TV. Az EMASZ kikapcsolta az áramot. Amikor vissza kapcsolta a TV tönkre ment. Mind a két biztosíték kiment a panelen. Van valakinek kapcsolási rajza ehhez a típushoz. Illetve mit érdemes rajta megnézni?
(#) tomii hozzászólása Nov 18, 2014 /

Sziasztok!
Saját TV-m, ami jelenleg is üzemel kezd elromlani. Ezt onnan vettem észre, hogy bekapcsolás után 2-3-4 alkalommal kattan egyet, majd elmegy a hang. Hangerő gomb megnyomásával visszajön a hang. Szét fogom szedni, valamit csinálok vele, viszont arra lennék kíváncsi, hogy ti mit néznétek meg/cserélnétek ki? Nem tudom mi okozhatja a konkrét hibát.
Ha már szétszedem átkondizom + teszek hűtőpasztát oda, ahová kell, majd átforrasztom. De lehet ezzel sem szűnik meg majd a hiba.
Várom válaszotokat.
Sziasztok!
(#) csampi02 hozzászólása Nov 18, 2014 /

Helló Mesterek!
Van egy Samsung CZ-21H42T Televízióm a nyáron Villámcsapás érte egy setTop-Boxon keresztül.
A scart csatlakozón azóta rossz szineket és zajos képet vetít. Mit kellene megnéznem?
Előre is kösz!
(#) bogumil13 hozzászólása Nov 18, 2014 /

Sziasztok!
Venném le a képcsöröl a trafó tappancsát rendesen rám vágott egyet,emelgetem a gumit és rendesen ivethúz meg serceg...ilyet nem tapasztaltam még ez normális?
(#) kalmi.kalmi válasza bogumil13 hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Igen normális, és a figyelmedbe ajánlom a készülék hátulján lévő feliratot : A készülékbe csak szakember nyúlhat !
(#) kalmi.kalmi válasza bogumil13 hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Egyébként süsd ki !
2 csavarhúzóval szoktuk. Az egyiket fixen testre teszed a másikat hozzá nyomva benyúlsz a tappancs alá. Gondold végig ! Nehogy még jobban megcsapjon !
(#) lajos2013 hozzászólása Nov 18, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Orion 2975 SPT X-S- Flat TV-nk 72-cm-es, PIP-es ami lassan 10 éves lesz
Hiba jelensége:
- egy idő után magától kikapcsol, majd vissza, de ekkor nincs hangja. Ha kikapcsolom, várok pár másodpercet, és bekapcsolom, akkor visszajön a kép és a hang is rendesen
- széjjel csúszott a kép (nem össze!) így most szinte csak a kép közepe látszik. TV logó nem, UPC menüből is csak alig valami.
Mellékeltem két képet.

Érdemes vele foglalkozni/ javíttatni, vagy kuka? Köszönöm előre is! Szép estét Mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
(#) Lali24 hozzászólása Nov 18, 2014 /

Sziasztok.
Egy ismerősöm hozott nekem egy tv-t, LG 26LD320, ami még tegnap teljesen működött, de ma már még csak a készenléti led sem világít. A tápban addig eljutottam, hogy a puffernél még a 318 volt meg van. Meg tudnátok mondani, hogy merre tovább?
(#) kadarist válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Szia!
A táp szekunderén mérsz feszültségeket a pufferkondikon?
(#) kadarist válasza lajos2013 hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Természetesen érdemes javíttatni, ne dobd ki.
(#) Lali24 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Szia.
A szekunder oldalon csak az 5 volt mérhető.
(#) eyess válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Azért kell ott még lennie 3,3v 12v 15v nak is.
(#) Lali24 válasza eyess hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Szia.
12 és 24 nek kellene lenni, de nincs csak az 5 volt

Sikerült beindítani a tápot, leválasztva a tv-ről a Power-on lábat lehuzva az 5 voltra megjelentek a többi feszkók is.
(#) eyess válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Akkor a táp szekunder körét kell kimérni. Biztosítékok , stab ic,, és a kimenetein lévő kondenzátorok , és stb stb stb .

A tv alaplapján (ha így kell nevezni) hol keressem a bajt?
(#) kalmi.kalmi válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Szerintem számok helyett többet mondana néhány fotó a készülék külsejéről és a belsejéről.
LG26LD320 ?
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) jdani hozzászólása Nov 19, 2014 /

Hali. Van egy régi samsung CK5341T TV. Dugaszt bedugom, főkapcsolót bekapcsolom, kis időre kivillan a visszajelző LED, majd elalszik. A TV nem reagál. Volt már dolgom Samsunggal, ahol 100% ugyanez a hiba volt. Sokszori próbálkozásra, a TV bekapcsol. Mi lehet a gond?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Szia!
Kondenzátorkiszáradás. Amikor kicsit bemelegszik, magához tér és beindul a tévé.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Az a helyzet hogy ezt én is ,,tudtam,, (sok esélyt adtam neki), csak a probléma ott van hogy melyik az?...
Amint írtam, ezelőtt is ilyen gondom volt, a fél TV-t átelkóztam, mégse volt jó.
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Itt egy kép is. Én azelőtt a kép szerint inkább a jobb oldalát elkóztam..
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) BarnaPili válasza jdani hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Ezeket föltétlen cseréld ki!

sams.jpg

(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Így van, a primer oldali kicsiket, aztán ha nem lesz jobb, akkor tovább a szekunderre. Feszültségméréseket is lehetne végezni a kimeneti nagyobb puffereken.
(#) Lali24 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Szia!
Itt vannak a képek!
(#) jdani válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Köszi fiúk, segített
(#) kalmi.kalmi válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Szia !

Ha minden táp megvan akkor a mainboard-ja hibás. Én is javítok egy orion tv-t de nem bírtam vele szoftver nélkül.
(#) Lali24 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Szia!
És ott hol keressem a problémát stanby körben?
(#) jdani hozzászólása Nov 20, 2014 /

Üdv. Problémám akadt a függőleges eltérítéssel, egy TVP-551 OES márkájú TVvel.
Kaptam ezt a TVt, próbaképpen megnéztem rajta 3 filmet, kb 6órát ment hiba nélkül.
Tovább adtam valakinek, aki egy napon belül felhív, hogy ,,pukkanást, szisszenést,, hallott a TVből, és a kép összeugrott olyan 1-2 centi szélesre. A vonal vizszintes volt, de egy idő után hullámos.
Később megjavult...
Most is áram alá helyezve, a kép jó.
Mitől lehet hogy az eltérítés megbolondul?
(#) villanyipi válasza jdani hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Szia, pukkanni és sziszegni így szép sorban az elkók szoktak megnézném nem találsz benne rosszat, esetleg a tappancs is szisszenhet, nézd meg hogy jól illeszkedik-e.
Következő: »»   998 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem