Fórum témák
» Több friss téma |
Led szalag hűtéséhez szeretném hozzáfűzni :
A közelünkben levő multi eladóterében található két vitrin ledszalagos díszvilágítással, 24/7 üzemmódban. Az egyikben a belső fa tartóra ragasztották a szalagot, a másikban alulemez csíkokra. Az első szekrényben már erősen döglődnek a ledek, pedig nincs fél éves a cucc ...
MIUTÁN már felszereltem 3 db. egyenként 5 m-es LED-szalagot (3528, 5050 és 5630), olvastam máshol is, hogy a LED-szalagokat kb. 2 méterenként kell táplálni (5 m-es szalagnál elég a két végen adni az energiát).
Hónapok óta vígan használom a LED-szalagokat egyetlen tápegységgel. Akkor ezt most mire véljem?
A LED szalag tönkremenetelét nem lehet egyértelműen a hűtés hiányára írni minden esetben. Megesik, hogy túlterhelik a LED -eket kissebb ellenállásokkal, hogy jobban világítson, amit el is visel pár hétig.
Sajnos annyiba kerülne hozzá a profil mint maga az rgb szalag szett.
És akkor mi van?
Túl olcsón jutottál a szalaghoz, vagy drágállod az alumíniumot? Egyébként 300 Ft körül van az aluszalag métere, ha jól emlékezem.
Írd be légy szíves, hogy hol van ilyen szalag (alumínium vagy réz)! Esetleg öntapadós, vékony szalag (fólia) is érdekelne. Nem sok helyen árulnak ilyeneket.
Metalloglobus, Amari, illetve fémkereskedések, ahol félgyártmány is forgalmaznak.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2014
Fényes, vékony, hosszú.
10-30 mm széles, 0,1-1,5 mm vastag alumínium. Ha vastagabb, laposrúdnak hívják, az inkább nagyobb teljesítményű LED hordozója lehet..
Nos a 300Ft már jól hangzik. Én LED szalghoz való peofilokat néztem. Azok 1000Ft-nál kezdődnek.
Önmagában nem használható nagy kedvencem, a csempeszegő profil, mert nincs sík felülete. Az ilyen aluszalagot azonban esztétikusan lehet felturbózni vele.
Szerintetek EZ az jónak számít? Vagy esetleg lehet olcsóbban? ( Bár itthoni árakhz képest ez is hihetetlen )
Jaj de szépen fogalmaztam meg a mondatom... Olyan gyorsan írtál, hogy nem volt időm javítani.
A lényeg az lett volna, hogy £15.49-ért megéri-e?
Persze. Ez jó ár. Vízálló szalag, vezérlő és táp. Itthon egyszínű szalagot, ha kapsz ennyiért táp nélkül +posta ktsg.
Ötlet led szalag tartóhoz :
-Lomolásnál "mentettem" bontott reluxát . 0.1*25 mm alu, 0.1*40 mm acél szalagok 300-1500 mm hosszban. -"selejt" mérőszalag. Pont olyan széles, mint (az általam használt) ledszalag.
Ezek mechanikailag megfelelnének, de szerintem a domború(homorú) felületre macerás ragasztani, másrészt a 0,1mm vastagság nem sok hőt képes elvezetni. Persze, jobb mint a semmi.
Hoppácska!
Ehhez is csak egy tápot adnak, nem kettőt, hogy mind a két végén tápláld árammal.
Nos akkor meglátjuk mit tud féloldali táppal.
A LED szalagon levő igen vékony rézcsík jelentős ellenállást képvisel. Az átfolyó áram melegíti, ez teljesítményveszteség.
Én még nem láttam olyan LED-szalagot, amelynek a közepén tápegységre csatlakoztatható vezetékvégeket hagytak volna. Persze, lehet odaforrasztani drótokat, mert vannak rézérintkezők, csak azt nem értem, hogy a gyártók miért nem eleve így készítik elő a szalagokat. Nekik nem sokba kerülne oda is kilógó drótokat forrasztani.
Az viszont tény, hogy általában mindkét végen van két lógó drót. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
A gyártó azt meg honnan tudja,hogy te mekkora hosszt akarsz megtáplálni! Nálam a konyhapult felett 2x4 méter(1-1 meleg és hideg fehér fut egymás mellett öntapadó alufólián),és középről vannak meghajtva,nagyon kö.nnyű forrasztani
Ha akarod akár 5 cm-enként is forraszthatsz csatlakozást. Ha olyan a szalagod.A lényeg, hogy mindenki úgy csinálja ahogyan jónak látja. Legfeljebb a pénztárca bánja.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
Sziasztok!
Csak 12V-os ledszalag létezik? Kisebb feszültségű akkumulátorról szeretném használni.
Egyszerűnek tűnik 1 m-t felragasztani a bicikli vázamra Van más megoldás is?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |