Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   197 / 211
(#) abel25 válasza watt hozzászólására (») Nov 23, 2014 /
 
A Vpp 12V a Vdd 5v van a többit nem tudom hogyan kell vagy mit kell mérni most programoznék elösszőr PIC-et.
(#) abel25 válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 23, 2014 /
 
Azt hogyan kell átállítani?
(#) watt válasza abel25 hozzászólására (») Nov 23, 2014 /
 
A cikkben és annak előző részében leírom az élesztést.
(#) Hp41C válasza abel25 hozzászólására (») Nov 23, 2014 /
 
Gondolom a Port beállítása gombbal.
(#) abel25 válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 23, 2014 /
 
Beállítottam és nem jó.
(#) abel25 válasza abel25 hozzászólására (») Nov 23, 2014 /
 
Működik felismerte mindgyárt beprogramozom
Rossz port cím volt beállítva
(#) spgabor hozzászólása Dec 1, 2014 /
 
Sziasztok!

Tervezem, hogy veszek vagy csinálok egy Pickit2, vagy Pickit3 programozót. A kérdésem az lenne, hogy kezdő vagyok, tanulni szeretném a pic-et és ehhez keresek egy jól használható programozót. Amim van ebay-ról, abba minden egyes írásnál bele kell tenni az ic-t, és nem is olyan okos. Melyik éri meg jobban, venni vagy csinálni? Venni a régebbi pickit2-őt, vagy az újabb hármast? Az utángyártott funkcionalitásában megegyezik az eredetivel? Csak mert olvastam pl, hogy ezek nem tudnak epromot írni. Ami nekem néha jól jönne, mert pl monitorokat meg tv-ket is szoktam hobbi szinten néha szerelgetni. volt, hogy már kellet is volna egy eeprom frissítés erejéig..
Visszaolvasva a fórumon, az utángyártott kínai olcsóbb,mint utánépíteni. Ez esetben mire figyeljek vásárláskor, ha az mellett döntenék?

Előre is köszönöm a válaszokat és üdv:
spgabor
(#) Hp41C válasza spgabor hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
Venni mindeképen PICkit3 -at vagy klónját érdemes. A PICkit2 -nek sok hasznos funkciója van, ami a PICkit3 -on nincs (még) meg: logikai analizátor, uart, logikai ki-/bemenet.
(#) attika hozzászólása Dec 3, 2014 /
 
sziasztok.A pic kit2 csinálhat olyat,hogy a program szerint minden rendben volt az égetéssel,de közben meg nem programozta fel helyesen a pic-et?
Pl adott egy pic16f628A,elindítom a pickit 2-őt,szépen felismeri a belehelyezett Pic-et,megnyitom az lcm3 hex fájlt amit ugye 16f690-re íródott és a program szerint hibátlanul beleírja a Pic-be.Visszaolvasva ugyan azt kapom.Emlékeim szerint ha egy nem arra a picre íródott hex-et akartam beleégetni a picbe akkor hibát jelzet.Ez normális,vagy elhalálozott a Pivkit2-öm?
(#) kissi válasza attika hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
Szia!
A hex-ben nincs benne a PIC típusa, azt neked kell tudni, a PK2 csak a PIC-et ismeri fel ( ahogy írtad is !), de a beletöltött tartalom "helyességéért" nem tud felelni ( hiszen az már csak a memóriába töltendő adatokat tartalmazza, az minden PIC-nek "egyforma kinézetű", legfeljebb mást jelent ! ) !
Azaz simán előfordul, hogy ha nem megfelelő PIC-be teszed a programot, akkor jó programozás mellett sem fog jól működni ( mást jelent neki ugyanaz a kód, ill. más a regiszter kiosztása ! ) !
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
(#) attika válasza kissi hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
Köszönöm a gyors választ.Az egész úgy történt,hogy egy rossz adaptert dugtam rá a klónomra és a program indításnál kiírt valami hibát a VDD-ről,gondolom zárlatos volt az adapter és testelhette.A klónba van erre valami védelem az áramkörben?
(#) kissi válasza attika hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
Ezt nem tudom !
(#) attika válasza kissi hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
Rendben,akkor remélem majd HP41c megválaszolja
köszi.
(#) watt válasza attika hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
Mérd ki! Felteszem van multimétered...
(#) kissi válasza attika hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
Szerintem azt ő sem tudja, hogy egy "valaki" által gyártott klónba mi került !
(#) Hp41C válasza attika hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
A program bekapcsolja a feszültséget (Vdd vagy Vpp) majd méréssel meggyőződik, hogy adott idő alatt felmegy-e a kívánt értékre. A Vdd -nél az USB elvileg korlátozza 500mA -re, a Vpp előállító áramkör csak 1..2 mA -t képes szolgáltatni. Más védelem nincs.
(#) attika válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
Multiméterrel mérve megvannak a feszültségek,kipróbálom egy működő órának a programját felprogramozom egy másik picbe és kicserélem,ha ugyan úgy működik az óra akkor feltételezem,hogy nincs gond az égetővel és máshol kell keresni a hibát.
Köszönöm-
(#) attika hozzászólása Dec 3, 2014 /
 
Lehet hülye kérdés de olyan létezhet,hogy az lcd-re írt programokat nem programozza fel helyesen a pickit? Megépítettem ezt az órát meg az itt található lcm3 mérőműszert.Mind a kettőt ugyan azzal a pickittel programoztam fel és ugyan azt a hibát produkálja "kép mellékelve" Régebben megépítettem a rumcájsz által közzétett órát ami a mai napig szépen működik.Próbaképpen fogtam egy másik 16f628A-t és felprogramoztam az órához,kicseréltem benne a pic-et és ugyan úgy működik.Ezért a kérdés,hogy lehetséges-e olyan,hogy az lcd-s programokat valamiért elhibázza,mert a ledkijelzős órához való program hibátlan.Az Lcd-s órát már 4éve csináltam,csak nem volt használva,és most elővéve ismét felprogramoztam és ez a hiba.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014

kijelző.jpg
    
(#) Mircsof válasza attika hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
Másik ropikban írtam, de leírom ismét. A saját perverzitásom érdekében kérlek írd le a kijelződ típusát!
(#) attika válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
hd44780-as chippel szerelt a kijelző,de az óra már egyszer működött vele amikor megépítettem,csak azóta kellett másba a pic.A kijelző hátulján csak ennyi van,hogy 1602A
alatta meg,hogy QAPASS.
(#) matheattila válasza attika hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
Tudtommal abban az esetben jelenik meg ez a kép amikor nem jól van inicializálva az LCD, nézd át mégegyszer a programot valamint a kapcsolást, lehet valamelyik kivezetéseket felcserélted véletlenül...
(#) kaqkk válasza matheattila hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
Vagy ha nem jól áll a kontraszt poti ....
(#) qvasz2 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 4, 2014 /
 
Hagyd már azt a potit! Ha nincs beállítva a kontraszt, akkor semmilyen kép nincs!
Ha látod a téglalapokat, akkor a kontraszt jól van beállítva, más baj van: a kijelző csak tápot kap, a vezérlés rossz! Ez lehet program gond, időzítés, elkötés, bármi.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2014
(#) adapter válasza attika hozzászólására (») Dec 4, 2014 /
 
Nekem akkor volt pont ilyen amikor forrasztási hibás volt az egyik adat vezeték.
(#) furko hozzászólása Dec 5, 2014 /
 
Sziasztok!
Épített valaki Sky féle klónt?
Tapasztalatok érdekelnének vele kapcsolatban. Előnyök hátrányok, érdemes-e megépíteni?
(#) attika hozzászólása Dec 5, 2014 /
 
Sziasztok,egy olyan kérdésem lenne,hogy szeretnék venni egy pickit2-őt,de,hogy lehet kiszűrni azt,hogy klón-e vagy sem? Ezt találtam ami az eladó leírása szerint is egy klón,ez külsőre meg színre hasonlít a pickit 3-ra.Vagy van ez ami elméletileg nem klón és ugyan úgy néz ki mint amit a chipcad-nél lehet venni.Melyiket lenne érdemes megvenni? melyik a jobb,a a pickit 2 vagy a 3? Köszönöm.
(#) Buvarruha válasza attika hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
A pickit 2 nem átlátszó burkolatban van, hanem feketében, mint a második linken látható, az biztos eredeti. A pickit 3 van ilyen vörös átlátszó burokban, de a vakerásra is kettő van írva, az nem valószínű, hogy gyári lenne.
(#) kaqkk válasza attika hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
Én klónnal programozok amióta picezni kezdtem , a gyári PK2 csak vésztartaléknak van a fiókban . Problémám még nem volt abból hogy klónt használok . nyugodtan válaszd az olcsóbbat . Vagy a vater..n az erdetit ....
(#) attika válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
Köszönöm,akkor marad a fekete burok,jobban szeretem ha valami gyári,én is most egy klónt használok amit építettem a szilva féle,semmi gondom nincs vele csak mostanság kezdek rá gyanakodni,hogy hibásan programozza fel a picet,holott a program szerint minden oké.
(#) kaqkk válasza attika hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
Nálam soha semmi probléma nem volt a szilva féle klónnal pedig 3db ot építettem már. ott biztosan a programmal lesz a baj ...
Következő: »»   197 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem