Fórum témák
» Több friss téma |
Így látatlanban: minden. Már ami a teljesítmény-részben lehet: graetz, IGBT(k).
Mérni kell.
Van digitális mérőm, hogy kell ezeket kimérni?
Keresd fel 'Skori' honlapját, ott mindenre kapsz választ.
Sziasztok!
Van egy Fagor indukciós főzőlapunk és az utóbbi időben elkezdett rendetlenkedni bekapcsolás terén. Két zónát abszolút nem lehet bekapcsolni, csak pittyen, de a relé nem kapcsol a másik kettőt meg totál hektikusan lehet csak bekapcsolni. Van, hogy pittyen, de feleakkorát (ezt nem is értem én se), van, hogy pittyen de a relé nem kapcsol, van hogy semmi. Általában, de ez sem mindig elmondható, ha pihentetjük a próba kapcsolásokat olyan 15-20 percre, akkor észhez tér és mint akinek semmi baja teszi a dolgát. Onnantól nincs vele gond (a régebb óta nem működő két zónat akkor sem lehet cserébe bekapcsolni), a két zóna megy rendesen, főzhetünk ameddig akarunk. Merre keresgéljek? Kondi csere a vezérlőn? A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Szia!
Igen valószínű, fagor lapok tipikus hibája. Milyen típus? Nekem is így kezdődött, először csak nehezen vette be az érintős gombokat, meg néha kikapcsolt, meg csak magasabb fokozaton volt hajlandó működni, aztán fokozatosan romlott és a végén már semmire sem reagált. Én már kétszer cseréltem, először a vezérlőn, utána jó volt fél évet, majd a nagy panelon is. Ha meg tudod oldani, érdemes az összeset cserélni, a kondi ára csak pár forint, és megspórolsz még egy szétszedést. A vezérlés a nehezebb feladat úgyis. Sok sikert hozzá! A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Köszönöm!
Nálatok ki végezte ezek cseréjét? Hobbiból szoktam forrasztgatni, de még nem szedtem szét nem tudom mennyire bonyolult, mekkora a hely stb. Neki merjek állni? A tipusa: Fagor VI-4T LB
Szia!
Én csináltam. A nagy panelon ez szinte rutinfeladat, a kispanelen viszont felületszerelt alkatrészek vannak. Ezeket nem arra tervezték, hogy kiszedjék őket, nekem sikerült alaposan megsérteni a panel nyák lemezét. Ami nekem bevált: pici csípőfogóval a régi kondenzátort apránként levágni (konkrétan darabokat csípni le magából a kondenzátorból, amíg el nem fogy). A "beforrasztást úgy oldottam meg, hogy az új kondi lábait meghajlítottam, azokat forrasztottam a megfelelő helyre, maga a kondi pedig a "levegőben fityeg". De ez már megint nem olyan nehéz, ha a régi kondikat ki tudtad szedni az áramköri rajzolat sérülése nélkül.
Köszönöm a segítséged! Ha sikerült szétszednem majd még képekkel lehet visszatérek
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
Böngészés közben bukkantam erre a fórumra. Egy AEG-Elektrolux 67670K-MN típusú indukciós főzőlapom van, 2008. január óta. Egyre gyakrabban írja ki - különösen az első, reggeli indításkor, nem tudom miért akkor - E6 hibajelet. Eddig még nem csapta le az órát, és 5, 6 próbálkozás után elkezdi a rendes működést. Kisgép szerelők voltak kint, akik azt mondták, használjam addig , amíg működik, utána nem érdemes megjavítani, mert drága a vezérlőpanel. Azt mondták, használjam hátsó kettő sima főzőlapot. Olvasom a hozzászólásokat, hogy lehetséges az indukciós főzőlapok javítása. Valaki tud tanácsot adni ( szerelő is érdekelne Győr környékén)?
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
Még az előző hozzászólásomat egészítem ki: Idén januárban a 0 pont kontakt hiba miatt megszűnt, akkor a sütő elektronikája ment tönkre (egyéb gépek mellett), de a főzőlap eddig simán működött. A szerelők szerint az utóbbi hetekben a környékünkön elég sok vezérlőegység ment tönkre a túlfeszültség miatt, amit az E-On nem ismer el.
Az imént javította meg egy régebben az egyik fórumtárstól kapott BergHoff főzőlapot. Ha valakinek ez lenne fontos, a tekercs 110uH induktivitású.
Keresek ehhez a készülékhez kezelési leírást.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a kapható átalakító adapter helyett sima vaslemez használata havonta kb. 2x-3x árt-e az 1 lapos lapomnak. A mérete nem kerek, szélessége nagyobb, mint a ráhelyezhető edény mérete. Kaptam egy drága és jó minőségi serpenyőt, aminek az alján indukcióhoz kialakított rész 5 mm-rel kisebb, ezért nem működik vele.. Azért kérdezem, hogy árt-e a sima vaslemez, mert azzal működik.
Ártani nem árt, csak így értelmét veszti az indukciós melegítés elve.
Mekkora az a serpenyő, hogy kicsi? Lenne egy fénykép az aljáról?
Akár 10cm-es átmérőnél is kell működnie...
Ez a Sencor tip. 1 plantnis indukciós csak 12-24 cm-es átm. edénnyel működik. /hely híján ezzel szoktam főzni./ A képen látszó pöttyös kiemelkedő rész csak 11,5 cm, az utána következő fél centis fényes csík már nem ér hozzá a platnihoz. Van 20-24-ig serpenyőm, de ezt pont azért kértem ajándékként, hogy kis mennyiséget pl. rántottát, 1 szelet húst tudjak sütni benne.
Ritkán fogom használni, csak nem szeretném ha károsodna az egyszerű vaslaptól a készülék.
Nem hinném, hogy károsodna, csak az energiatakarékosságnak pápá-t inthetsz. Az indukció melegíti a vaslapot. Mondjuk 180°C-ra. Ez a 180°-os vaslap melegíti a serpenyőt. Persze a köztük lévő légréteg szigetel, tehát kevesebb hőfokkal. Kb. ugyanott vagy mint egy hagyományos villanyrezsóval. Csak a hőfok állandóbb.
Mi a Sencor típusszáma? A serpenyő alját fogja a mágnes? Egész felületén, vagy csak a 11,5cm átmérőn belül? A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
Ez az S2273 típus nem hamisítvány? Sehol nem találom a neten. Mekkora a legnagyobb átmérője.
[/off]Hosszú ideig szorgalmasan gyűjtögettem a vásárlási érték után kapott matricákat, aztán a kis füzetbe ragasztva kedvezményesen vettem "csodaedényeket", még mindig horrorisztikus áron. Aztán az egyik négybetűs áruház "inter...." változatában találtam tized áron (kilós!), márkásnak tűnő (mindenféle faliratokkal az alján) kisebb, nagyobb edényeket, üvegfedős lábast, kisebb-nagyobb serpenyőt.[off]
Időnként igen olcsón lehet kapni megfelelő méretű, indukciós tűzhelyre alkalmas edényeket, mégis csak az lenne az igazi...
Ilyen típusú, kb. 3 éve meg van már, Bővebben: Link . Látom már nem lehet kapni.
Itt csak a 11,5 cm érintkezik az üveglappal, de 12 cm-nek kell, hogy működjön. Az nem érdekel lényegében ha ebben sütök, akkor nem használom az indukció energiatakarékosságát, csak ne károsodjon. Ilyen kis méretben egyébként indukciósra is jó serpenyőkben nincs nagy választék, azért örültem ennek. Amúgy más edényre nincs szükségem, mert acél, vagy zománcos edényeim vannak. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
Azért arra ügyelj, hogy a hőelvonás sokkal gyengébb. A vaslap nehogy túlmelegedjen. Ha lehet akkor hőmérsékletre stabilizálj, ne teljesítményre. Gondolom azon a készüléken is lehet választani. Az enyémen lehet.
Azért arra ügyelj, hogy a hőelvonás sokkal gyengébb. A vaslap nehogy túlmelegedjen. Ha lehet akkor hőmérsékletre stabilizálj, ne teljesítményre. Gondolom azon a készüléken is lehet választani. Az enyémen lehet.
A vaslap nagyon átmelegedett, rögtön le is vettem a készülékről. Pont ezért jutott eszembe, hogy árthat neki, hiszen ott is forró volt, ahol nem volt rajta a serpenyő, mert jóval túlnyúlt azon.
Igen a fokozatokat lehet állítani 60-220 fokig. Viszont nagyon köszönöm, hogy írtál még, mert azt hiszem ez a beírásod meggyőzött arról, hogy ne használjam. Ha mondjuk 12-13 cm-es átmérője kerek lenne, akkor azt hiszem biztos nem lenne probléma. Sajnálom a serpenyőt, de hát ez van. Még egyszer köszi!
Nekünk is hozott a Miku egy serpenyőt. Igaz ez 28 cm átmérőjű. A talpa fél cm vastag. Ez már profi kategória. Van vagy 2 kg a súlya. Délben kipróbáltuk. Rántott csirke, sertés hús és rántott sajt sült benne 160 fokon. Nagyon finomra sikerült.
Sziasztok lenne egy kerdesem.
Ha egy FGA25N120ANTD helyett behelyezek egy annal nagyobb teljesittmenyu de kisebb feszultsegbirasu IGBT-t mindig eleg vagyis osszezarlatozik. Mert van ez, muszaly nekem 1200V-osat viszatennem? Mit beleraktam egy A40N60-as azaz 40 Amper es 600V. Rateszem az edenyt majd elindittom, ahogy apcsol az IGBT akkor kis durranas majd leesik a kismegszakito. Eddig ketszer megcsinaltam minketszer ugyan ez.
Most javítottam meg az enyémet. H25N120R2-t tettem bele. 1200V-os és 25A-es. 360/180W-os (25 / 100 °C-nál.)
Szerintem nem csak az IGBT-d rossz. Nekem is a szűrőkondi volt kissé szétrobbanva. 8µF-os. Ilyet nem találtam, ezért beraktam 2 db. 5µF-ost párhuzamosan. |
Bejelentkezés
Hirdetés |