Fórum témák
» Több friss téma |
Honnan tudhatom, hogy mekkora egy kerámia kondenzátor fesz tűrése, ha csak annyi van rajta, 103? Nincs mögötte semmilyen betű, vagy akármi...
Konkrétan sehonnan sem tudod meg. De a feliratosokból kiindulva, 50V-osnál kisebb feszültségtűrésűt még nem láttam.
Akkor próba-szerecse? Nekem csak 13-12 voltig kéne. Akkor elég lesz.
Biztosan nem lesz baja akkora feszültségtől. Nagyon vékony dielektrikumnak kellene ahhoz lenni, hogy átüssön.
3.3V-tal töltöm, töltés nélkül 3.0V marad, enyhén langyosodik, de szépen mennek róla a LED-ek (3528-as) a vagonban, kb 10 percig bírja 5LED-del. Azért kíváncsi vagyok meddig bírja majd a túlterhelést
Pont most nézegetem a nagyobb kapacitású szuperkondikat, egész elérhető áron kínálják már őket.
Bővebben: Link Mekkora árammal töltöd és mennyi ideig? Tervezek építeni egy gyorstöltős XML ledes lámpát amit tölthetek akár napelemről is egész nap vagy ha gyorsan kell a kraft akkor egy nagy áramú táppal pillanatok alatt teleszívja magát. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
Nem néztem a töltőáramot, de a tápom max 3A-t enged, ha akarja annyival is mehet
De kell neki az elején kb 10mp mire a LED elkezd pislákolni, utána egyszer csak beáll 3.6V-ra a feszültség. Megmérem mekkora áram kell neki az elején.
Üdv Mindenkinek!
Kérdésem a következő: -Van két kondenzátorom ami 1000µF 10V adatokkal bír,de az egyiknek 8x13-as,a másiknak 10x16-os a fizikai mérete.Azt szeretném megtudni,hogy számít-e a fizikai méretük és behelyettesíthető-e egyik a másikkal?Az értékük,mint azt leírtam ugyanaz.
Kíváncsi vagyok, bár én jóval nagyobb kapacitásokban gondolkodom. A Linear-nek vannak cél ic-i supercap töltésre. Bővebben: Link 150mA-10A-ig van minden és elég okosak,
Idézet: „14-Bit ADC for Monitoring System Voltages/Currents, Capacitance and ESR...”
Gyártási évet nem tudni? Ugyanis egyre kissebbeket gyártanak. Talán agyobb frekvenciás impulzus üzemben, ahol melegedés van, számíthat a mérete a hűtés miatt. Egyébként szokásos alkalmazásoknál nem baj, ha kissebb.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Sziasztok! Kapcsolóüzemű táphoz keresek kondenzátort, EZT néztem ki, de nem találom az ESR-jét. Én vagyok vak, vagy tényleg nem írják? Valaki meg tudná nekem nézni? Előre is köszönöm. Esetleg ha tudtok 100 voltos low esr kondenzátorokat valahonnan, azt is megköszönném.
Szia!
100V-os, kifejezetten alacsony impedanciás elkót nem fogsz találni.
Ez elég szomorú. A tápban megoldom két 50 voltossal, de az erősítőben már nem fér el kettesével, ráadásul nagyon nagy tömb kell a feleződő kapacitás miatt. Méretre sem jó.
Használj normál kondit, ettől nem lesz semmi baja a tápegységnek.
Nem is a tápot féltem, hanem a kondikat.
Miért, mi lenne velük? A jó nagy méretű kondenzátorok nagy hőleadó felülettel rendelkeznek. Na meg érdemes a kelleténél nagyobb feszültségű, nagyobb méretű típust választani, mert így strapabíróbbá válika a szerkezet.
A kis méret az 1U magasság miatt kötött, a magas belő ellenállású kondik pedig megfőnek a magasfrekvenciás töltéstől. (legalábbis nálam már sült meg ezért kondi) Ráadásul elég alacsony a puffermennyiség, 2X4.000µF körül, amin keresztül kell nyomni 500-600 wattot. Ezért lett volna jó speciálisan magas frekvenciás alkalmazásra való kondi.
Megoldás lehet több kis magasságú, kisebb kapacitású kondenzátor párhuzamos kötése. A több párhuzamos kondenzátor között megoszlik a terhelés.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Valahogyan jó volna utánaszámolni, hogy mennyi plusz veszteség lesz így a kondikon.
Szia!
Van a TME kínálatában 100V-os kis-impedanciás kondi többféle is. Pl. ez: Bővebben: Link Megtalálod az adatlapját is, ott a konkrét értéknél az impedancia értékeket is megtalálod.
Sziasztok! Adott egy 3V-os akku, hozzá egy DC motor, és az áramkörben van még egy reed relé is, ami leállítja a motort mágneses térbe kerülés esetén. Azt szeretném elérni, hogy ne egyből álljon le a motor, hanem fokozatosan. Minél lassabban, annál jobb. Kérdés: hogyan lehet minél kisebb kapacitású, de a lényeg hogy minél kisebb méretű kondenzátorral ezt megcsinálni? Az indulás is jó volna ugyanígy fokozatosan.
Szia!
Jobb lenne, ha egy tranzisztor vagy logikai FET bázisát-gate-jét vezérelnéd kondenzátorral. Így optimalizálni lehetne az alkatrészek méreteit. Egy ötlet: Soft start.. A 0,5 ohm-os ellenállást vedd ki!
Sziasztok!
Hogyan tudom meg egy Elko-ról, hogy alacsony esr értékű volt e újkorában? Tokozáson fel van ez tűntetve valahogyan? Vagy a színéből?
Szia!
Nincs feltüntetve, hanem a ráírt típus alapján lehet eldönteni.
Kerestem, de nem_találtam semmit.
samyoung NXB 10V 3300µF (M)105oC 09 b(I) A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2014
Első találat: Bővebben: Link. A PDF-ben szerepel a "very low impedance" kifejezés, tehát nagyon low ESR típusról van szó.
Üdv Mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbi kondenzátor bekötésével kapcsolatban! Sajnos (lehet az én lámaságom miatt) az interneten hozzá tartozó infót nem nagyon találtam! Válaszokat segítségeket előre is köszönöm!
Szia!
Rá van írva, hogy az 1-es láb a pozitív (Pluspol 1). A többi láb a negatív és a tartólábak. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |