Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Köszi!
Azt szeretném kérdezni hogy melyik jobb a mély ládahozz ?..
A hangsszórótól függ, hogy "melyik jobb a mély ládahozz"... Édes anyanyelvünk.
Egy jó hangszóróval, egy zárt láda is kiválló. Minden további variáció komplikálja a rendszert, növelve a hibafaktort.
egy "komolyabb" sal, minimum kevlár vagy alu tányér (bocs a kifejezésért a szakiktól, sok féleképp emlegeti a köznyelv), erős mágnes, erős felfüggesztés. Tudni kell, hogy a bandpass dobozok erős teljesítmény "csökkenéssel" bírnak. Az alacsony határfrekvencia nagyobb teljesítményt követel. Ha költség szempontjábol nézem, az 1., 2. variánssal jársz jobban, tervezésük is egyszerűbb. Ezt olvasd el. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014
Én ezt nem egészen így tudom. Más is így van ezzel?
Ha butaságot írtam, akkor javíts kérlek. Legközelebb ne követhessem el ua. hibát! A frekvencia vágásban tévedtem?
Hosszú lenne kijavítani. Szerintem nem látod át a rendszert. Ez Bővebben: Linkzárt-reflex terén eligazít. A BP meg olyan, amilyenre hangolod, rengeteg a lehetőség.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
Van még belőle?
Mekkora és milyen dobozban érzik jól magukat? Mekkora érzékenységre és terhelhetőségre számíthatok?
Idézet: „Tudni kell, hogy a bandpass dobozok erős teljesítmény "csökkenéssel" bírnak” Ez számomra értelmezhetetlen! Ahogy Hsz2000 is írta, amire hangolod olyan a BP! De amit linkeltél hozzászólást az is zöldség! X.1 rendszernél a .1, tehát a mély, simán x10 teljesítményt igényel a szatellitekhez mérve, ebbe a képletbe vajmi keveset szól bele a doboz típusa, kivétel ha valami nagy hatásfok különbség nincs(hsz. érzékenység, tölcsér)
Ok, értettem, és köszönöm a kiigazítást!
Hsz2000 linkjét bőszen olvasgatom!
Egy évek óta félre rakott doboz ami ilyen állapotban van,javítható úgy hogy azért jó hangú is legyen, ne csak szóljon? A mélyek membránja is sérült sajnos,ez is cserélhető mint a gumi perem?
Mindent ki lehet cserélni, de ahhoz hogy legalább olyan, vagy jobb legyen, mint az eredeti, nem mindegy, mire és hogyan cserélik. + Ilyenkor illik egy váltóigazítást, ellenőrzést is csinálni, akkor meg már lehet, hogy költségesebb lesz, mint amennyit megér.
Sajnos a keresett hangszóróból már nem tudnak nekem adni.
Esetleg valami más jó magas hangszórót tudnál ajánlani akár a Logotech kft-től is, vagy maradjon az 1200Ft-köüli sony ?
A Logotech-től a Tannoy magasak elég jók, de azok már drágák. A H2000-nél nézegesd a HG-ket, majd Hangszoro2000 fórumtárs ajánl valamit.
Szert tettem egy pár Yamaha JA-3064 hangszóróra. Szeretnék valami 2 vagy 3 utas dobozt összehozni belőlük. Azt szeretném megtudni, hogy mekkora doboz kellene a hangszóróknak?
Üdv! Tényleg remek hangszóró. A felfogatása az, ami megizzaszt
Meg lesz a sony hangszóró még is tudnak adni.
Hangváltó ügyben valami fejlemény, ha meg van akkor azokkal az alkatrészekkel együtt rendelem.
Üdv.
A mellékelt képed a hangszóróról pont jól jött, most már tudom hogy fogom beépíteni a dobozba.
300Ft-ért remek.
(#) martin66789 Rendben, reggelre lesz. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2014
A szubcső megoldható úgy hogy a megadott értékeket osztom kettővel és így két szubcsövet teszek be hogy szimetrikus legyen ?
Úgy biztosan nem. Két csőre újra kell számolni. Egy nem elég? Egyszerűbb úgy, kevesebb a hibalehetőség.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2014
JA ha ilyen macerás akkor jó az egy is.
Tudomásom szerint két fontos paramétere van a reflex nyílásnak. Az egyik a hossz a másik a keresztmetszet. Ami független a nyílások számától az a hosszúság, a keresztmetszetet pedig el kell osztani a nyílások számával.
Nem tudom hogy hol tart a hangváltó, ha van valami, akkor reggelig tedd már fel légyszives, reggel el kell küldenem a megrendelést ha csütörtökön feladják akkor még ünnepek előtt megérkezik.
Előre is köszönöm a sok fáradságot.
A nyílás felülete számít, de ha elfelezed a felületet akkor sem lesz ugyanakkora a hossz, hanem némileg hosszabb.
16 cm2 felületű és 125 mm hosszú cső hangol 30 Hz-re. 2 db 8 cm2 felületű és 139 mm hosszú cső kell a 30 Hz-hez.
Ez akkor igaz lehetne (de akkor is csak elhanyagolásokkal), ha tetszőleges átmérőjű reflexcsöveket be lehetne szerezni. De nem így van.
A programok szerint az van, amit ptesza írt, de az sem érvényes általában, maximum, ha előállítjuk azt az állapotot, amit a számítások feltételeznek. Az meg nehéz és értelmetlen.
Mélyközép: 560uH+vas × (10µF + 4,7R)
Magas: 1,0µF + 5,6R fordított fázisban A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
Kondiból MKP jó vagy bármelyik az oldalról ?
A vas az mit jelent ?
Leírtam közben a cégvezetőnek is, hogy mire van szükséged, tudni fogja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |