Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   23 / 65
(#) Kispotter válasza CHZ hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Mint feljebb írtam ez a kis darab volt benne itt
Hogy mi ez nem tudom de most működik! Ennyi szívatást..
(#) CHZ válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Előlapból törhetett le, ez akadályozta a kazetta megfelelő illeszkedését.
Örülök, hogy jó lett..

Van egy magnavox lejátszónk is ami már kb 10 éve nem látott kazettát és azt hiszem gyűrte a szalagot is régen sokat volt szerelőnél sok baja volt.. Ha nem untál bele, hogy itt kérdezgetek, akkor lehet nekilátok majd annak is egyedül max csak megnézem mit csinál

Képek kellenek!

Magnavox MV4953. Elég ritka lehet google nem ad rá ki semmit..
Képek: kép 1kép 2
Egyébként beraktam egy kazettát csinál mindent szépen, de előtte jobb oldalon a gumigörgő tiszta ragacsos volt ahogy megfogtam próbáltam alkohollal mosni, de nem lett jobb meg mintha hólyagok lennének rajta. Szerintem öreg már, koszolta a szalagot is..

Ez PHILIPS készülék (turbo drive), sok van belőle.
Mi a hibája? Röviden, de pontosan írd le.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2014

Igazából nagyon rég nem használtuk így nem tudom mi baja volt mikor eltettük, de sokat volt használva és volt is sok baja.. Szerette tönkre vágni a kazettákat általában mindig gyűrte.Most első próbára csinálja a dolgát csak az a gumi görgő elvan öregedve így nem akarom járatni meg koszolja a görgő a kazikat is. Szalag gyűrés lehet ettől?? Vagy az mitől lehet??
Egyébként ha Philips mért nincs ráírva?? Vagy akkor mért magnavox?

Nagyon sok magnó van amire más márka van írva, pl. PANASONIC , de BLAUPUNK néven forgalmazzák. Sok PHILPS-ben JVC belső van, stb..

Görgő hiba miatt a szalag szélét gyűri...

Rendben akkor kicserélem majd. Görgők mennyire kompatibilisek egymással? Vagy spéci mindegyikben? Mert a padláson vannak videó alkatrészeim ha jól emlékszem van görgőm csak nem tudom milyen.

Ebben vékonyabb tengelyű van, a régi 2,5mm nem jó rá.
Minden méretnek stimmelni kell, átmérő, magasság, csapágy átmérő..

Rendben, de most van egy kis dolgom este, vagy holnap megnézem majd

Ez: való bele, itt már kifutott tétel, kérdezz rá.
Méreteket megtalálod a képen, méret alapján találsz a HQ ban kopasz görgőt is, rendeld meg a pulley-t is, így már megéri a postázását is.

Rendben majd utánaérdeklődöm.. Egyébként most pakolásztam a szobámba kivan kapcsolva a video vagyis stanby-ba van és megint csinálja amit eddig, magától be akarja húzni a kazettafészket (csak ügye nem tudja, mert erre van egy pöcök ami megakadályozza) próbálkozik pár másodpercet majd abbahagyja. Ezt csinálta akkor is mielőtt szétszedtem. Miért csinálja ezt?? Vagy ez nem is betegség ez panasonic-nál normális jelenség??
Szerk: Egyébként most jutott eszembe gondolom ez optikai úton érzékeli a kazetta behelyezést nem lehet, hogy az haldoklik?? Vagy mechanikai úton érzékeli??
(#) CHZ válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Ez nem normális jelenség ha fedéllel produkálja. Optikai úton érzékeli..
(#) Kispotter válasza CHZ hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

És az lehet baja?? Vagy mitől lehet ez?? Nem találkoztál még ilyennel??

Nem kaptam választ, fedél nélkül csinálja?

Fedéllel.. Annyi van, hogy nincsenek meg a fedélhez a csavarok azthiszem már így kaptuk bár az nemszámít csak azért leírom.

Akkor itt is lehet kontakthiba, többet nem tudok mondani, látni kellene..
(#) gernerakos hozzászólása Nov 14, 2014 /

Sziasztok! Ha már az elmúlt napokban ennyire élt ez a topic, akkor megpróbálom én is. Tehát Van egy Seltron VH-600RC videomagnóm és ezt csinálja: Bővebben: Link
Én arra gyanakszom, hogy a mellékelt képen pirossal keretezett gumigörgő el van kopva, vagy öregedve, mert nem viszi a szalagot. Hogy tudnám rajta a gumit felújítani, vagy hol lehet egy ekkora (átmérő:2 cm, magasság: 5mm) venni?

görgö.png

Mindegy én már nem szenvedek vele.. most 2 napja megy intenzíven Régi műsoros kazikat nézek benne hátha megjavul bár nagyon kétlem.. Ha meg ritkán lejátszás közben ilyet csinál akkor szokta kidobni mint tegnap is az F3-as hibakódot olyankor bekapcsolom újra és megy tökéletesen. Egyébként ha nem titok merre fele laksz?
(#) CHZ válasza gernerakos hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Szia!
Érdemes lenne cserélni, HQ-ban talán van még..
Időszakos javítási lehetőség, felcsiszolod a gumi felületét, ez csak akkor hoz eredményt ha még nem repedezett.
(#) gernerakos válasza CHZ hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Felcsiszolni próbáltam, annyit sikerült elérni, hogy gyorspörgetésnél időnként elindul. A gumi még nem repedezett. Azt is hallotam, hogy denszesszel érdemes lehet mosdatni a gumit, de nem próbáltam. Ez segíthet, vagy csak feloldja a gumit?
(#) CHZ válasza gernerakos hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Motorjával forgatva, könnyebb felcsiszolni, de kell hozzá egy kibelezett kazetta.
Alkohollal moshatod csiszolása közben is, jobban tisztul.
(#) CHZ válasza gernerakos hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Ha nem sikerül, Itt keresgélj
(#) gernerakos válasza CHZ hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Most egyszer végigmostam denszeszes fülpálcikával, most már amikor kifűzi a szalagot, akkor már nem hagy benn a fej körül, hanem visszatekeri, ahogy kell, meg időnként el-el indul egy másodpercre a kazetta, de utána megint leáll. Még próbálkozok a mosdatásával.
(#) Dezsike hozzászólása Dec 22, 2014 /

Sziasztok!
Van egy JVC HR-D158MS videómagnóm, nagyon régi, a hátán lévő címke szerint '85-ben gyártották. Nem volt használva évekig (lehet, hogy egy évtizedig), nemrég viszont úgy döntöttem beüzemelem, mert mostanában gyakran van 3 műsor ami érdekel 3 különböző csatornán egy időben, így egy DVD felvevő mellett ezzel fel tudok venni egy második adást, a harmadikat meg nézem. 3 hétig hibátlanul működött, tökéletesen felvett és vissza is játszotta, de 3 hét aktív használat után a kijelzője elsötétült, a gombnyomásokra nem reagál, a kazettát se húzza be, mintha be se lenne dugva. Amikor bedugom egy "ciccenő" hangot kiad, de ezt akkor is csinálta mikor még működött. Van rá esély, hogy javítható? Egyelőre nem mertem szétszedni.
(Nagyjából ugyan akkor a barátnőm DVD lejátszója is megadta magát, pont ugyan ez a jelenség, csak az nem "ciccent" se régen, se most - először emiatt túlfeszre gyanakodtam, de van köztünk 20 km és minden más eszközünk működik, így ez nem valószínű)
(#) eyess válasza Dezsike hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

A tápegység adta meg magát ez biztos.
(#) gernerakos válasza Dezsike hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Nyisd ki, majd ellenőrizd a biztosítékokat, nézd meg, hogy a kondik rendben vannak-e! (nem púposak)
(#) CHZ válasza Dezsike hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Szia!
Elko csere a primer oldalon, de a szekunderen is, 220u is okoz ilyen hibat.
(#) Dezsike válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

A kondik nem púposak, a biztosíték is szemre rendben van, de műszert nem találtam hogy megmérjem, így lehet ő a ludas. A fő panelen viszont furcsa dolgokra lettem figyelmes, lehet, hogy valaki már hozzányúlt, vagy ez normális jelenség egy majdnem 30 éves berendezésnél?
Következő: »»   23 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem