Fórum témák
» Több friss téma |
Koszi szepen.
Mondjuk azok nekem jok mer lemertem oket, kicserelem azthiszem rendesen 1200V-osra az lessz a legjobb.Koszonom.
Az nagyonn jo ar, az enyem 3,65 eu lessz.
Az azonnali halál általában a határfeszültség, a lassabb pedig a határáram (illetve disszipáció vagy kevés hűtés) túllépése miatt következik be.. A munkatekercsen hatalmas feszültség impulzusok vannak, ezért kell az 1200V-os típus.
Tisztelt fórumtagok,
A következo indukciós fozolapban van a power panel tönkremenve: NARDI PVF 6HT48 7,2kW A power panelről a csatolmyányban találtok fényképeket. A pontos tipusa: Copreci DPC-E7 94V REV 3 A hűtőbordán lévő információk a következőek: 25000123 2012/09/25 VF 18.S02 VF 08.S02 Az E.Bay-en találtam a következő power panelt: Bővebben: Link A pontos tipusa: Copreci DPC-E7 94V REV 1 A hűtőbordán lévő információk a következőek: 25005404 2013/06/01 VF 10.S00 VF 00.S00 Az iránt érdeklodnék, hogy a 2db panel csereazonos-e? A panel szállítással egyben 25eft lenne. Köszönöm: Krisztián A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Idézet: „Shipping: May not ship to Hungary”
Szia,
Elküldi, minden infót le informáltam tőle, csak az a kérdés, ha megveszem, akkor jó lesz-e? Köszi: K
A két panel láthatóan nem azonos, de akár még jó is lehet. Viszont ez így zsákbamacskaszagú vásárlás lenne.
Igen kellene valaki, aki azt mondaná, hogy jó, vagy nem lesz jó...
Az INDESIT -tel kéne felvenni a kapcsolatot és feltenni neki a kérdést.
Es nemvolt nezve lehet hogy javithato, mik a tunetei mit csinall?
Mikrokontroller-től az IGBT-ig minden. Nem javítható.
Szia,
Google-ba beírva: indesit indukciós főzőlap szerviz Jóformán mindenre az emax-ot hozza ki. Tudtok egy hivatalos és jó indesít szervizt? Köszi: K
Jajj akkor ugy nem eri meg vele foglalkozni Indesitben segittenek
Nekem mind1, hogy valaki aki az Indestihez vagy Fagorhoz, vagy Nardi-hoz ért-e. A lényeg, hogy a panel csereszabatos-e.
Szerintem igen. Csak a Firmware más. Kis hardware eltérések lehetnek.
Köszi. Hatalmas UP neked!
Esetleg másnak mi a véleménye? Összejöhet, vagy felejtsem el?
eddig 1 mellette, hogy sikerül.
A HGSZ (Háztartási gép szervíz) szerviz szerint a 2db panel nem csere azonos.
Egyet ertek, neztem en is es nemukodne !!!
Köszi, akkor nem merem megvenni. Várok, hátha összejönne újra valami...
Az eladó nem megy bele, hogyha nem lesz OK, akkor nem tudjuk visszacsinálni. Üdv.: K
Maté, lennél olyan kedves, hogy megmondanád, hogy miért nem jó? Gondolom, nagyobb tudás tapasztalatában, vagy mint én.. Légy szíves oszd meg velem.
Kedves Krisztian, volt szerencsem mar Indukcios panelok cserejet vegezni nem egyszer nem ketszer.
En is belefutottam a Copreci panelokban es amikor most meglattam a tipusat akkor mar egybol tudtam hogy mukodeskeptelen lesz mivel ezeknel a paneloknal az utolso syamjegyek hatarozzak meg a vezerlest.Azaz a REV 1,2,3,4....illetve igy tovabb ha ezen szamok nem paszolnap lehet hogy elfogadja a vezerlomu a panelt de nem ugy fog funkcionalni. Legyen erre az en peldam, beszereltem egy panelt amely csak kulalakra volt azonos az elozovel, gondolvan tokeletes mukodest fog lefutni.Bekotese utan bekapcsol szepen kapcsolnak az IGBT-k es egyszer csak hibakod es leall, bekapcsolas utan megint elindul hibakod leall. Az eredetti panel beszerzese uttan tokeletes mukodes volt tanusithato, tehat a panelok kulonboznek nem veletlenul vannak az utolso szamjegye illetve a SR kodok es a MODEL. Roviden ennyi.
TEKA GKSTI 60.4, a két nagyobb főzőlap pár hónapos eltéréssel 4-es hibakódot ír ki. Az egyik már volt javítva, talán ugyanezzel a hibakóddal. Se tartós, se olcsó nem volt az a javítás. Remélem itt találok jobb szakembert!)
Helyileg hol van?
Van egy indukciós lapom (CASO SL2000) , Szeretnék érdeklődni , a közepében lévő kis üveg hőmérő valami az dióda lehet ? (mert annak igen szakadtnak tűnik) . Beindulásnál egy nulla villog rajta bekapcsolás után E-1 hibával befejezi a működését (papír szerint kicsi edény talán ). Esetleg valami egyéb tipp?
A másik furcsa dolog, bár lehet fizikából megbuknék, ha a tekercs induktív úton melegíti a felette lévő edényt, akkor az alatta lévő alkatrészeket miért nem bántja? A távolság nem sokkal több...
Kevés alkatrésznek van vasból a lába és ha igen, akkor igen kis méretűek. A tekercs az energiát a vasedénynek adja át - ha megfelelő a mérete.
Gyanúsan 1N4148 stílusú volt. csak nem volt rajta csík. A 100K kb stimmel mint mért érték. Akkor keresem tovább.
Sebi: Erre én is gondoltam de akkor sem tetszett a gondolat . A porvasmagos 230V-os transzformátor alatta azért részemről még így is sok. ( bár a tervezőt igazolja, hogy nem csak rossz példányok léteznek.)
Az lesz a következő, hogy vezérlést adok neki kívülről. Látszólag nincs zárlat, ahogy néztem, a relé rákapcsolja a 230V-ot a biztit nem veri, már csak az üzemteszt marad , mint végső igazolás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |