Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   191 / 244
(#) Szpisti válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Próbáljátok ki a Sony Eneloop akksikat, abból is a fehér színűt.
Eddig nem csalódtam bennük, a többihez képest rendkívül kicsi az önkisülésük, és nagyon bírják a tartós kisütést.
Fényképezőgépben kipróbáltam több "márkát" is, de általában 15-20 vakus felvétel után már gyengélkedtek és kikapcsolt a gép.
Ehhez képest az Eneloopok hónapokig bírják egy töltéssel, és 50-70 vakus kép meg se kottyan nekik.
Ha nem kényes a mikrofon arra hogy 1,2V-al használjátok 1,5 helyett, akkor oda is be fog válni.
(#) hadnagyakos válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Egy időben próbálkoztunk akkumulátorokkal, de nem váltak be. A töltöttség visszjelző a mikrofonokban általában elemre van kalibrálva, aminek a kisülési karakterisztikája más, mint a NIMH akkuké. Egy elem feszültsége "lineárisabban" esik a használattal, még a NIMH akkuknak egyszer csak elkezd nagyon meredeken zuhanni, tehát az elemnél hamarabb észre lehet venni, ha kezd merülni, illetve időben tud jelezni a rendszer.
Ez abban az esetben nem nagy gond, ha minden előadás előtt van feltöltött akku és az biztos kibírja a műsort, de egész napos rendezvénynél akadhatnak ebből problémák.
Bővebben: Link
(#) mikrokapcsolo válasza hadnagyakos hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Köszönöm a válaszokat. Valószínűleg kipróbálok egy rendezvényt végigvinni a saját 2200mAh-s akkujaimmal, meglátom, mi sül ki belőle. Egy ilyen felsőbb árkategóriás normál elem mit jelent a 2,2Ah akkuhoz képest? Hál' istennek, hátul is van visszajelzés, ha nagyon alacsonyan van az akku, akkor még plusz egy led is világít, tehát látom, ha cserélni kell. Mindenesetre, nekifutok egy próbát.
(#) hadnagyakos válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Erről sajnos nem tudok nyilatkozni. Ritkán használunk tényleg márkás és drága elemet. Általában nem tartósat veszünk, egy műsort minden gond nélkül kihúznak az olcsó elemek is. Dolgoztam például Audix RAD360 rendszerrel, ahol a kéziadó egy teljes napot kihúzott egy olcsó ceruzaelemről.
(#) Travolta válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Létezik un. NiZn tölthető akku. Ennek 1.6V a kapocsfeszültsége. Esetleg érdemes lenne kipróbálni. Csak ezek az akkuk a hagyományos töltőkkel nem tölthetők a magasabb feszültség miatt. Tehát töltőt is kell hozza venni, de lehet, hogy kifizetődőbb.
(#) ozpecs válasza hadnagyakos hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Ez nagyon függ a Miki típusától, mert sokat gyárilag is ajánlanak akkus üzemre. Van amelyiknél épp ezért Át is lehet kapcsolni mivel használom.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
(#) mikrokapcsolo válasza hadnagyakos hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Az olcsók itt sajnos semmit nem érnek. Ezeknek az Energ**er ultra elemeknek csomagja (4db) kerek 1000Ft, és egy csomag 3 műsort bír ki.
(#) ozpecs válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Nálam pl az AKG-Ben van ami 30órát, nagyobbakban is kb 8 óra. Ez nagyobb tejesítményű.
(#) dbase válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Szerintem nézz utána mennyi a fogyasztása, gyári leírásában, vagy mérd meg műszerrel, sokat segítene szerintem. Pl nekünk a Sennheiser G3 100-150mA. Mikor megörököltem beleraktam az új akkukat és nem akcióban teszteltem. Nappal többször ránéztem mikor kapcsol már ki, mennyit jelez.
(#) mraulajos hozzászólása Dec 2, 2014 /

Hali!
Van egy ilyen mikrofon készletem. Tudom hogy nem nagy durranás, de amire nekem kell tökéletesen megfelel. Oly annyira, hogy vennék még egyet, csak az a gond, hogy mind ugyan azon a frekin működik. Van mód ennek az áthangolására?
(#) Davidd hozzászólása Dec 3, 2014 /

Sziasztok! Compresszorral kapcsolatos kérdésem lenne: Van az, hogy dB ratio...Általában ahogyan látom 1:4hez vagy 1:8hoz szokták használni. Van olyan eset amikor használják 1:végtelenhez? pl én füllel hallhatóan csak akkor hallom a compresszort ha 1:végtelen állásban van. Általában mikrofont mikor használunk, akkor milyen ratio az ajánlott?
(#) Davidd válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2014 /

Dehogynem, csak nem úgy magyarositottam ahogyan kellett volna, de a lényeg gondolom érthető.
(#) Action2K válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Szia! Áthangolásra nincs, de ha jól tudom a típusszáma meghatározza a frekijét. Pl. 200-as, 201-202 vagy hasonló jelölések.
(#) Action2K válasza Davidd hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Szia. Komresszort csak rádiós adásoknál érdemes használni. Inkább limitert használj. Az megvédi a rendszert. Azon művészek, akik tudják is használni a mikrofont, meg nem jelentenek gondot a rendszerre.
(#) roymen hozzászólása Dec 5, 2014 /

Sziasztok! Okt 29-én
írtam,hogy a falunkban
felkértek a hangosbemondó megvizsgálására. egy SAL MPA 250-nel van meghajtva 4 tölcsér hangszóró.Ott tartok hogy ma beüzemelték a rendszert,és zenével nagyon halkan szól,beszéd sem kielégítő hangerejű. A sima 8ohm-os kimenetre kötöttem a hangszórót,mert a lejövő vezetéken csak 8 ohm-ot mértem műszerrel,tehát nem mertem rákötni a 100v-os kimenetre.A 4 hang tölcsérnek az össz. "impedanciája ",ha párhuzamosan van kötve,lehet 8 ohm?Vagy butaságot csináltam és tolhatnám 100v-os kimenetről is. A kötést fent a tetőn, a dobozban nem tudtam ellenőrizni hogyan van bekötve,mert nem jutottam fel oda.
Az lenne a kérésem,hogy mondjatok nekem egy tippet légyszíves amivel ki tudnám próbálni a tölcséreket a 100v-os kimeneten úgy,hogy ha nincs benne a trafó a tölcsérben véletlenül, ne égessem le őket.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
(#) Nagy Tamás válasza Davidd hozzászólására (») Dec 5, 2014 /

Heló. 1:végtelen az már limitálás,nem pedig kompresszálás. 1:8 -nak bőven elégnek kellene lennie! A küszöbszintet állítgasd. Én úgy szoktam belőni ,hogy kérek egy halkabb (verse) éneket,és úgy állítom a küszöböt hogy itt még ne kompresszáljon. A hangosabb(ordítós ) részeknél dolgozni fog a kompresszor amit jelez is. De ha kikapcsolod (baypas) akkor jelentősen megnő a hangerő.
(#) lukacsp válasza roymen hozzászólására (») Dec 5, 2014 /

Köss sorba egy 230V / 100W-os izzót (ha még találsz olyat, csak izzószálas jó, semmi kompakt fénycső meg LED...) a hangsugárzókkal, és úgy kösd rá a végfok 100V kimenetére. Így semmi nem fog tönkre menni ha mégsincs a hangsugárzókban trafó.
(#) roymen válasza lukacsp hozzászólására (») Dec 5, 2014 /

Ok.Hétfőn kipróbálom,és megírom hogy mi volt.Pont van itthon 100w-os.Már bezárták a hivatalt,úgyhogy csak hétfőn férek a rendszer közelébe.
Köszi a segedelmet.
Üdv.:Roymen
(#) Davidd válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Üdv!Nekem egy kis behringer mdx1600asom van. Amiben van kompresszor és limiter is. Én most még személy szerint 1:végtelen állásban használtam. A szint az a thresold lenne ugyebár. Esetleg még annyi kérdésem lenne, hogy ezt nekem hol mutatja a kis behringer? Gondolom a kompresszálás (pl 1:8hoz ) ez a tömöritési arány ugye?
(#) Nagy Tamás válasza Davidd hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Valahogy úgy. A gain reduction ledsor nak jócskán világítania kell nagy bemeneti szintnél.
8:1 azt jelenti ,hogy a küszöbszint felett a bemeneten 8dB változás(növekedés) a kimeneten csak 1dB pluszt eredményez.
A limiter elvileg a beállított küszöbszint (threshold) fölé nem engedi a szintet. De ez csak a csúcsokra vonatkozik!! A limiter még midig nem védi meg a rendszert a torz,túlvezérelt (négyszögesedett ) hangoktól.
(#) Lovas Gabi válasza Action2K hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Ezzel nem teljesen értek egyet. Élő műsornál is érdemes kompresszort használni, igaz, csak módjával, mert elég rendes huppogás lehet a vége. Ha jól állítod be, akkor sokszor segít a beérkező nagy dinamika csúcsok kultúrált kezelésében.Mondjuk nekem software-ből állítható, fokozatmentesen valamennyi paramétere, ezért nincs értelme értékeket írnom.Viszont a kompresszálás gain veszteséget okoz, ezért a beállítás után némi gain korrekció szükséges.
Ésszel kell használni, mert elveheti a hangszerek illetve ének dinamikáját. (nem lesznek erősebb csúcsok)Egy kanadai hangmérnök barátom javasolta a használatát szinte mindenre. Mégegyszer mondom: módjával. Az egyik előadáson Jenei Gábor (Madách színház) sem vette észre, hogy tettem egy keveset a hangjára, mert nagyon nagy dinamikával énekelt. Szépen megfogta a csúcsokat, kultúrált beavatkozással. Nem lehetett hallani a vágást, szép dinamikus hangja volt.
(#) Davidd válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Köszönöm szépen a gyorstalpalót! Elèg èrthető volt. Elnèzèst a lassú reagálásèrt,de a forum kitiltott floodolásèrt ami abból állt hogy nem tudtam elküldeni az üzenetet próbálkoztam többször,meglett az eredmènye.
(#) vipera1997 hozzászólása Dec 24, 2014 /

Hello!Veszek a napokba egy reflex 18r400-at.Ahhoz keresnék egy reflex dobozos tervet.Valakinek van esetleg hasonló hangszórója vagy volt már vele dolga?
Köszönöm előre is!
(#) elektronyos hozzászólása Dec 26, 2014 /

Sziasztok! Sürgősen keressem a REFLEX, SP1-es hangváltó (sound processor) kapcsi rajzát. Holnap szólnia kéne, de meg makacsolta magárt Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Moderátor hozzászólása elektronyos hozzászólására (») Dec 26, 2014

Ugye milyen jó lett volna, ha elolvasod szabályzatunkat regisztráláskor?
IV. Ne követelőzzünk. Mindenki önszántából és szabadidejében fórumozik, így legyünk türelemmel és vegyük figyelembe, hogy kérdésünkre a választ mindenki puszta szívességből, saját idejét feláldozva ír.
XVIII. Csak egy helyen kérdezz! A fórumon egy kérdést egyszerre csak egy helyre tegyünk fel. Amennyiben több helyre is beírjuk ugyan azt a hozzászólást, a moderátorok kérdés nélkül törölhetik hozzászólásainkat és ki is tilthatnak türelmetlenség és tiszteletlenség miatt.
(#) ttihi66 hozzászólása Dec 26, 2014 /

Szép jó estét mindenkinek. Mi a véleményetek sal spa3040 nem régen vettem egy párat itt egy kép róla picit kopogós basszust add mit lehet tenni hogy tisztábban szóljon előre is köszönöm a válaszokat
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2014

sal.jpg

(#) Dióda válasza ttihi66 hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Béleld ki a doboz falát vatelinnel.
(#) ttihi66 válasza Dióda hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Értem meg próbálok szerezni valahonnan és bele teszem hát ha segít rajta.Van benne hangváltó is szobába kell nekem csak nem kintre
(#) Dióda válasza ttihi66 hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Ha akad egy rossz régi paplan dobd bele és hallgasd meg a hangját elméletileg az is vatelin anyagból van.
(#) ttihi66 válasza Dióda hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Az is igaz meg nézem: Köszönöm a segítséged elsőnek arra tippeltem nagy neki a a "doboz"
Meg 9500ft db szerintem meg érte .Meg sokan lenézik a márka véget
Következő: »»   191 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem