Fórum témák
» Több friss téma |
Először is Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Laptop hiba miatt kérném a segítségeteket: ASUS F9S laptop kijelzőjét összetörték... (ebből a típusból volt még egy, annak jó a kijelzője, de a képe csíkos: videokártya hibával) Kijelző kicserélve, de nem adott képet sem a kijelzőre, sem a külső monitorra. Szétszed, átnéz (szemmel látható hiba nincs), összerak, tökéletesen működik hetekig, majd kép ismét eltűnt, de a windows elindul rajta (bejelentkező "dallam" hallatszik... Megint szétszed, átnéz, összerak, ismét ment két hetet, de megint ugyanaz a hiba előjött. Hiába "tekergetem" (csak óvatosan), nyomkodom az alaplapot, nem találokm a kontakthibát...Találkozott már közületek valaki ilyen hibával? Mit lehet tenni? Na gyon köszönöm!
LVDS kabel tuti OK? Ha igen akkor lehet akar GPU BGA hiba is.
A kábel szerintem jó. Ha lehúzom a panelről (normál esetben) a külső monitorra kellene képet adnia, de nem nem teszi azt sem. Én is erre a hibára gyanakszom, de hátha nem az, mert azzal én
nem tudok mit kezdeni...
Sziasztok... Egy kerdesem lenne.. Volna nekem egy kis Samum Radeon video kartyava. Minap meg adta magat, se kulso sem belso kep nem volt. Tobb forum at olvasasa utan szet kaptam, majd az aszony hajszaritojaval adtam neki, ugy istenesen hat ha lesz hatasa. Majd csodak csodajara jo lett, ez most akkor pontosan mit is jelent? Mi a baja es mennyibe kerulne a javitatasa. Mert gondolom ez csak ideglenes hogy jelenleg mukodik..
Sziasztok! Látott már valaki acer laptopot, ami
- ha bekapcsolom, bekapcsol, felpörög minden aminek fel kell pörögnie, - a monitor nem kapcsol be, - ha külső monitort kötök rá, azzal sem kapcsol be, - bios resetet próbáltam (kivettem az elemet) de nem segített. A típusa: Aspire 5542G, bármilyen megoldási ötletnek örülök.
Azt jelenti, hogy tonkrement a GPU. Ideig oraig mukodik melengetes utan aztan egyszer vegleg elszall. Ilyen "javitasi" kiserletekkel verik at az embereket sokan. Arra kell figyelni, hogy nem erdemes uj GPU-n kivul mas megoldasba penzt fektetni. Erzesem szerint 20-25 korul van egy megbizhato helyen a javitas jotallassal.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
Egy szakszerű javítással, akár chip csere nélkül is még évekig is elmehet
Vállalsz garanciát is?
Helló, távgyógyászatilag ez esetben nem sokat lehet segíteni. De, ha nincs előzmény: belefolyt kávé, méteres lepottyanás jelei, esetleg ökölnyom a billentyűzet közepén... Akkor a baj esetlegesen az, hogy az elsődleges 'Op rendszer, a Bios meghibásodhatott. Ezért most az a laptopnak látszó alkatrészhalom, most nem tudja, hogy Ő egy laptop. Ezért nem is hajlandó úgy viselkedni.
Ha semmilyen elsődleges hiba ok nem látszik, ez esetben, fel kellene programozni újból a BIOS-romot, a hozzávaló tartalommal. Volt már ilyen eset, hogy talpra állt ettől. Ha ez nem segít, akkor akármi baja is lehet. De mielőtt romot gyógyászolsz, érdemes darabjaira kapni, hátha csak szétmozdult valami benne, vagy megfulladt a portól.
Vacak samu lap valoban lehet ball hibas. De csak lehet es nem biztos. Es rontgen nelkul nem bizonyithato. Ha chip csere nelkul hibas lesz ismet a gep akkor meg indul a vajudas, hogy hol log a jotallas. Az a 10rugo plussz megeri az uj chipet. Szervizesnek is van rajta kicsi profit es a tulaj meg uj normalis alkatreszt kap szakszeru javitassal. Nyilvan en is szakszeru javitasra gondoltam ezert is irtam, hogy chippel mindennel 25 korul kell lennie a dolognak. En viszont azt mondom, hogy mivel hajszaritoval melengette a lapot es beindult satbilan igy azt nem hiszem, hogy ball hibara utal. De ismetlem nem azt mondom, hogy lehetetlen. Abban viszont biztos vagyok, hogy pont te meg Feri tudjatok mirol beszelek . Sot ti tudjatok igazan. Kar olcso munkat hirdetni ha letezik profi is uj alkatresszel. A vegen mindenki jobban vigyorog. Nyilvan ez a szemelyes velemenyem...
Üdv mindenkinek.Van egy Acer Travekmate 5620-as laptopom,és elment a hang.Szoval se a hangszoroján se a fejhallgato kimeneten nincs hang.Az ezközkezelőben sincs felkiálto jel,szoval a driver jo.Viszont a hangerőkeverő ki jelzi,hogy van hang,de sehol nem szol.Szoval ebben az esetben mit tehetek?Alaplapi hiba lehet?Ha igen akkor mit kellene ki cserélnem?Remélem tudtok segíteni.Előre isköszönöm.
Szia, Mielőtt nekilátsz szétszedni a gépet, takaríts le minden hanggal kapcsolatos drivert, s telepítsd újra.
köszönöm a tippeket.De uj problémám van a hejzet,hogy vettem egy kijelzőt a laptopomhoz,és a csatlakozója nem passzol az alapon lévő csatolohoz.A laptopon lévő csati nagyobb.Hogy tudnám meg oldani hogy rá kössem a laptophoz?
Ez már fogósabb kérdés, mer nem csak a méret a lényeg, hanem a lábkiosztás is.... A kijelző hátulján, van valami gyári azonosító szám, az alapján guglizz rá, hátha megtalálod. Még ha Acer is, nem biztos, hogy passzol hozzá, évjárat, felbontás, main board típusa...
a kijelző okés,kompatibilis vele.Csak a kábel nem.
Üdv!
Ma szereztem egy Compaq 6735s típusú laptopot. A hiba:Sötét képernyő caps-lock meletti led 5-t villan ami alaplap hiba elvileg.Hdd nem indul benne. Van valakinek tapasztalata azt illetően,hogy mi lehet a hiba?
Ha jól értem, akkor a címkén lévő szám egyezik, csak a csatlakozón a kiosztás nem. Az alaplapra szintén passzol? / A képet, csak példának csatoltam./
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2014
a kijelzőn a csati jo.stimmel.csak az alaplapi része nem.a lijelző kompatibilis a laptopommal.a kijelzőm 17.col.a laptopom acer travelmate 5620.Mellékeltem egy képet,azon a hozzá valo kábel van,ami a laptopomhoz valo.a második képen a kijelző látszik a hozzá kapott kábellel.a harmadik képen látszik a csatlakozo ami a gépbe megy,de az tul kicsi.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2014
A gép eredeti kábelét sem tudod feldugni az új kijelzőre?
az a baj,hogy nincs a géphez semijen kábel.
Biztos akad itt majd valaki, aki ki tud segíteni egy kábellel. BUÉK mindenkinek!
A gep mukodik kulso minotorral? Nehogy koltsel ra egy halom penzt aztan hoppon maradj.
Kűlsőröl működik.Hogy belsőröl?azt még nem tudom.
Az a baj,hogy még az invertert sem tudom rá kötni,mert én nem látok a lapon csatolot,eggyáltalán.Nem is értem hogy lessz akkor világitás.
Nyilvan mert ez az LCD egy teljesen masik tipusu gephez volt hasznalva. Ami alapvetoen nem lenne gond de neked kell eloszor is egy LVDS kabel. Az inverter a leg kevesebb mert azt akar le lehet vezetekezni is. Vadasznod kell egy hozza valo LVDS kabelt. A nelkul nincs tovabb ebben az iranyban.
így van ahogy mondod
Kérdeznék még valamit.Nem lehetne a meglévő kábelemet át alakítani olyanra amijen nekem kell?
Lehetni lehet, de te nem fogod tudni atalakitani az biztos. Marmint a temaval kapcsolatos hozzaszolasaidbol batorkodtam erre kovetkeztetni. Es nem is ajanlott megoldas az atalakitas tobb okbol sem. Ez egy annyira regi gep mar, hogy abban az esetben ha nem tudsz szerezni hozza mindent szinte "ingyen" akkor nem er az egesz semmit sem. Raadasul IDE HDD-s es DDR1-es. Szivesen segitek neked akar LVDS kabelt is szerezni hozza de innen nemetbol 4-5000 alatt nem tudom neked megoldani postaval egyutt. Ertekeld ki, hogy mit er az a gep szamodra es szerintem eszerint aldozzal ra idot es penzt.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
Köszönöm szépen a jo indulatu gesztust,de ki kell javitanom,mert ddr2-es,ram-al szerelt,és sata-vinyos.ez egy Acer Travelmate 5620-as gép. ingyen kaptam a gépet,a kijelzőt vettem postával 8000-forintért hozzá.A problémám,hogy az én kábelemmel mit kezdjek.Köszönöm mégegyszer a segitséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |