Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Holnap átnézem a teljes vezérlést mert egy korábbi programomban sokkal kisebb időzítéseket használtam mint amit a mostaniban és azzal ment rendesen a kijelző. Nem tudom most hogyan tudtam ennyire elrontani A tápfesz ráadás után is várok 50ms-ot tehát szerintem már nagyon a maximumra nyomtam fel mindent. Szinte látom hogy írja ki a betűket. Holnap nekiülök tiszta fejjel.
Sziasztok!
Valaki letudná nekem fordítani hex re ezt a programot? Már 2 órája szenvedek vele . A progi biztos hogy jó mert whalaky írta a Topi-féle dcf órához! PIC16F873A hoz kellene!
Sziasztok!!!
Végre elkészült az Pic kit 2 klon!!!Köszönöm segitséget sikerült megoldanom!! Üdv.Zsolt BÚÉK-mindenkinek!!!
Sziasztok! Új év, új dolgok... A múlt évben, többen megkerestek olyan kérdéssel/kéréssel, hogy hogyan kell nekiállni PIC programot írni? Az jelentette a legnagyobb gondot, hogy hogyan lehet elkészíteni a .hex fájlt és hogyan kerül bele a PIC-be? Ezen felbuzdulva, készítettem egy nyúlfarknyi kis tutorialt, hogy ne kelljen állandóan elmagyaráznom.
Ha valaki most szeretne elkezdeni mikrokontrollereket programozni, jó kiindulási alap lehet, hogy mit hova és hogyan kell... Fogadjátok szeretettel! (Ha van rá igyény, szivesen készítek a témába vágó videókat) Bővebben: Link
Egy ellenállás hiányzik a Vdd és a MCLR közül. Gondok lehetnek, ha nem a PICkit -ről tápláljuk.
Itt a fórumon írtátok, hogy zavarok miatt összeszedheti a programozási módba belépéshez szükséges feszültséget. Kezdőknek szántad, bombabiztosnak kellene lennie.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
Jogos, bár hozzáteszem, nekem ilyen gondom még soha nem volt. De, az ördög nem alszik...
Nekem nagyon tetszik, szépen, érthetően elmagyaráztad ezt a kis rövid programot.
Csak azt sajnálom, hogy a C kurzust nem folytattad az oldaladon, én onnan lestem el az alapokat, és ott értettem meg, hogy működik a C nyelv, és hogy ezt kell tanulnom, szerintem sokkal egyértelműbb, mint az Assembly. De kíváncsi lennék a folytatására, mert az nagymértékben megkönnyítené a fejlődést. Persze gondolom más is van, arra nincs idő, már annak is örülök, hogy az a pár fejezet létrejött.
Nagyon köszönöm a visszajelzést. A C kurzust még nem temettem el. Tovább tart gépelni, mint felmondani a videót. (Talán láttad, hogy mással is foglalkozom intenzíven)
Lesz folytatás, de csak ilyen apróságok. Annak idején nem volt aki részletesen elmagyarázza nekem a leg alapabb dolgokat és magamtól kellett rájönnöm, hogy miért kell a pontosvessző vagy a kapcsos zárójel. Vagy miért van a #FUSE és mi az a #define vagy egy változó mit csinál és milyen lehet a típusa...? Aki tanult programozást, az most mosolyog. Aki meg nem, az azt sem tudja miről beszélek. Nos, erre szántam a tutorialt. Megadni a kezdő lökést annak, akit elvarázsolt a mikrokontrollerek világa és vágyódva nézte/építette után a neten fellelhető cuccokat- mondván: Milyen jó lenne, ha én is tudnék ilyen programot írni!
B. W. Kernighan - D. M. Ritchie: A C programozási nyelv 1978
Magyar kiadások: Műszaki Könyvkiadó ISBN: 963 10 6100 0 - 1. kiadás 1985 ISBN: 963 10 7916 3 - 2. kiadás 1988
Szia Vicsys!
Nagyon jó a videó! Gratulálok! Csak biztatni tudlak a folytatásra! Ha valaki C nyelven szeretne programozni javaslom a Kónya László és Kopják József által írt könyvet. Ott is sok hasznos dolgot lehet olvasni.
Nyomassad ezerrel a videókat..
Mindig jól jön egy kis tanulás és jó más szemszögből is megközelíteni a témákat.. Én is támogatom az ötöltet.
Srácok, elmagyarázná ezt a definíciót vagy makrót valaki, hogy kell értelmezni és hogy tudom az adatokat kinyerni belőle?
Nem láttam még ilyet és nem is tudom pontosan miképpen lehet felhasználni.. Előre is köszi... A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2015
Bocsánat az lemaradt. C nyelven van..
C18?
Egyébként ez érdekes, én sem láttam még ilyet. Mint ha egy többdimenziós tömb lenne.
alaphelyzetben a #define makró csak egy sort helyettesít be. Ha mégis több sorra lenne szükség, a sor végére fordított perjeleket ( \ ) kell berakni. Ha gondolatban beilleszted a hivatkozás helyére és leszeded a sorvégi perjeleket akkor megkapod mit fog a fordító megkapni. A tartalma mondjuk érdekes, mintha tömb vagy struktúra elemei lennének. Látni kellene a hivatkozás helyét is hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2015
Csak simán C, de most pl. C18-ban programozok és az is beszippantja, de előhívni az adatot nem tudom. Még.
Igazság szerint én is többdimenziós tömbre gondolok, de még nem volt ilyenhez szerencsém.. Nem tudom mit kezdjek vele mert leírást sem találok, vagy nem jól keresek.. benjami: igen köszi, de mit jelent a sorok elején az a külön 0x00 és miképpen hívhatóak elő az egyes elemek? Vagy itt a makrót át kell adni egy változónak amit már majd tömbként lehet használni? Utóbbit teszteltem és nem A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2015
Sziasztok, segítséget kérek egy elvileg egyszerű dologban. Példaprogramot írnék PIC16F887, 4 MHz, RB0 nyomógomb, RC7 és RD7 ledek. RB0 VDD-re kötve a gombbal, 10K földre húzva.
Sajnos az interrupt rutin nem indul el. (Tudom, hogy nem illik az interruptban késleltetni, de ez volt a példában is, és csak próbálkozás) Forrás: Bővebben:electrosome ez a kódom:
Próbálkoztam már PORTB change interrupt-tal is, de hiába. Mit rontok el? Idézet: „RB0 VDD-re kötve a gombbal, 10K földre húzva.” Szia! Szerintem itt lesz a bibi. RB0-t 10K-val kösd a Vdd-re és a gomb húzza GND-re.
Nem ártana az analóg bemeneteket digitálisra kapcsolni.
Már javasoltam, hogy ezt is be kellene tenni felülre a sárga szövegek közé, mert hetente visszatérő probléma
Sajnos nem segített a helyzeten. Olyan, mintha nem engedélyeződne az interrupt.
Az RB0-on látható a nyomogómb váltakozás, ha kimérem.
A TRISA= 0 nem elegendő?
Betettem egy ADCON0 = 0; sort is, de ez sem segített.
Nézted már a chip adatlapját? Ha igen, ha nem, javaslom az A/D megnézését.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |