Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Akkor menj tovább azon a nyomon amit voodo és reloop javasolt.Tranzisztor probléma is lehet pl szigetelőket nézd meg.
Meg fogom próbálni a tanácsaid,köszönöm.
Bár tényleg hangtalan a rendszer,esetzleg amennyit a TL074-esekből kihallok mikor a trimpotik a max állásban vannak.Jó akkor elég zavaró,(kb. mint egy rosszul elkészitett lm1875-ös,ezzel gondolom sokan találkoztak,ha nem a gyári ajánlást használják)de lejjebb tekerve a trim-eket az alapzaj is csökken.Ez gondolom azért jön elő mert valóban hiba lehet a földelésben a kisjelű(cross) paneloknál. Akkor bolondul meg a rendszer ha az RCA kábel végét leválasztom a jelforrásról.Na akkor begerjed...
A szigetelő jó volt néztem, mostmár műtöm ki a tranyókat.
Fésüld ki a tápellátást, szerintem csodát fog tenni!
Amit még akartam írni, de az előbb elfelejtettem, hogy a jel bemenetekre egy-egy fólia kondit azért kéne tenni. Ne bízzunk annyira az előző fokozat kimeneti DC leválasztásában.
Nos kiszedtem a mjl-eket 1-1 bent hagyva quadtáp rajta kimeneten 0v. Bemenethez érve búg. Tranzisztorokat mérve mindegyik ugyan azt mutatja. Bemenetet ne adjak neki rendes jelet zenét?
Így van. Nézd meg zenével. Nem fog hangosan szólni mert elvileg az ellenállás korlátoz. De mennie kell. Ha oké tégy be még 1-1 tranyópárt.
Hmm. Azt lenne jó kideríteni úgy fül érzésre, hogy maga a búgás is recsegős vagy mondjuk tiszta? Tehát olyan "testelős"? Mert ha tiszta akkor már lehet a forrás amiből érkezik, az küldi torzítva a jelet... ki kéne próbálni mondjuk egy fejhallgatóval biztos nem torz-e a forrás kimenete?
A laptopom a jelforrásom délelőtt még quadot erőltettem róla. Ott nem volt ilyen probléma. Most rá dugtam telómra az is ugyanez.
Az összes kondi jó, nem szakadt, nem zárlatos, diódák, tranyók (a fázisfordítónál is) ? Még is recseg. Érdekes. A ládádba amivel próbálgatod van keresztváltó?
Van de azokkal nem lehet baj ha csak a jelet rá kötöm egyből hangszóróra szépen szól.
Ő most olyat fedeztem fel az 1n4148-aknak mindkét irányba mutatnia kell a műszernek vagy egyik irányba nem? Mert itt felesen van ilyen is olyan is.
Hát akkor még mélyebben kell keresni a hiba okát. Talán még a hangváltó illesztése végett szokott galiba történni, bár nem hiszem hogy ekkorát nyújt a tésztán. Főleg hogy állítólag reloop és blasz már tesztelték és nem kell a kimenetére soros RL vagy RC tag.
A hangszóró - ágát hova kötöd ? Lehet hülyén hangzik a kérdésem.
Csak egy irányban kell mutatnia. A másik irányban szakadás. Persze úgy mérünk diódát hogy az egyik lába égnek áll..
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni! Az alany egy sony TA-FB820r erölködő. Az alábbi képeken remélem jól látszik a probléma, nem tudom az alkatrész pontos nevét és a cserével járó kockázatokat? Válaszokat előre is köszönöm.
Piros a kimenet pontra fekete a gnd-re. Régebben már ment szólt mint atom csak pihent egy évet.
Csak egyirányban engedhet,ha mindkét irányban enged a diòda akkor hibás cseréld
Én be forrasztva néztem. Ki vegyem mindet és meg mérjem ez is okozhatja a búgást?
Nem kell kivenni elég ha csak az egyik lábát csipesszel megfogod vagy alányúlsz és kiforrasztod. Úgy mérd meg. Csak vigyázz mert pikk pakk képes eltörni...
Kiforrasztod 1-1lábát amelyiket êpp méred.igen okozhatja nálam volt egy aktív hangsugárzò és a diòda is rossz volt emiatt bûgott.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2015
Szia!A mellette lévő tranzisztor típusából megtudható mi a komplementer pàrja.
Szia én sajnos nem nagyon értek ehhez "komplementer"? De az van rajta hogy j200!
Komplementer párja az azt jelenti, hogy pl egy PNP tranyónak van egy azonos NPN tranyója. Az egyik a felső a másik az alsó félperiódusért dolgozik. Úgy lehet kideríteni például egy komplementer párnál melyik volt a másik (ha törött és olvashatatlan) hogy beírod az ismert tranyónak a nevét googlébe és általába a pdf dokumentumja írja melyik a párja.
2sj 200,és 2sk1529 a párja.Mosfetek.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2015
Ki veszem a bent maradt tranyót és teszek helyére másikat háta tényleg pont a bent maradt rossz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |