Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Régi fajta (RJ11 ) billentyűzetből ps2
Témaindító: klemenczke, idő: Jan 4, 2010
Szia mindenkinek,nagyon sok boldog újévet kívánok....A következő a bajom.Egy barátomnak szeretnék segíteni abban,hogy kapott egy régi billentyűt aminek 5 pólusú tuschel csatija van,de a gépén ps2 csati van.Csatim van,átalakítanám neki,de nem tudom a tuschel bekötését,a ps2-t tudom.Tudom,hogy nem érdemes vele foglalkozni,de szegény gyerek,ha lenne pót billem adnék neki...Az egész gépe monitorral 10 ezret ér...Köszi!
Nagyon köszönöm,5 órája ülök a gép elött,ez a megoldás...Szeretlek nagyon!
Vegyél egy AT/PS2 csatlakozót. Szerintem nem több mint 250 forint.
Sziasztok! Nem kapcsolódik a témához annyira a kérdésem de nem szeretnék ezért uj topicot nyitni. Szóval van egy usb-s billentyüzetem, kivettem belőle a vezérlő áramkört mert átszeretném építeni és egy programot vezérelni vele de ez most nem lényeg. Az a baj hogy a számitógép nem akarja felismerni, csak akkor ha az usb vezetékeket ujra felforrasztom a nyákra, akkor jó egy 30 másodpercig kb utána megint nem ismeri fel a gép. Ezen a vezérlőn volt kettő test vagy föld vezeték ezeket nem tudtam hova kötni igy leforasztottam őket a nyákról, így arra gondoltam hogy valami kondi feltöltődhet benne és mivel nincs földelve igy nem tud kisülni, és amikor elkezdem forasztani a páka leföldeli egy pillanatra. Ez lehetséges? Vagy mi lehet szerintetek a baj? Köszi üdv.
Idézet: „Az a baj hogy a számitógép nem akarja felismerni, csak akkor ha az usb vezetékeket ujra felforrasztom a nyákra,” Kicsit zavaros a dolog. Elég esélyes hogy nemfogja felismerni a számítógép a leforrasztott vezetéket Mindenesetre folyamatos kommunikáció kell hogy legyen az USB vonalon.
A leforrasztott vezeték a billenytüzet fém aljára ment. Másik négy vezeték ami az usb-n jön az felvan forrasztva.
Ja és igen tényleg picit zavaros Ugy értettem hogy leforrasztom és utána egyből vissza is forrasztom, utána müködik megint, de nem sokáig
Valakinek valami ötlete?
Sziasztok,
Talán ez a legjobb topic ahova ezt betehetem. Van egy Dell laptop billentyűzetem , ami a laptopba egy szalagkábellel csatlakozik. Megoldható hogy PS/2-re lehessen rákötni? Esetleg létezik ilyen átalakító? Én nem találtam róla semmit, hát ha Ti hallottatok már ilyenről. Tibi
Sziasztok! Tudom,h nem ennek a helye ez, de mégis ide kapcsolódik. Valakinek van eladó Tucheles billentyűzete, ami még nincs szétszedve?
Megfizetném rendesen...
Sziasztok!
Találtam itthon egy régi "Teco va 120" típusú billentyűzetet, nagyon régi. A csatlakozója rj11 típusú csatlakozóban végződik. Ezt a csatlakozót szeretném PS2 vagy USB csatlakozóra cserélni. A következő színű kábelek vannak a PS2-nél: fekete-piros-sárga-fehér rj11: fekete-piros-sárga-zöld Színt a színhez forrasztottam, plusz a zöldet a fehérhez, de nem működik így a billentyűzet. Mivel fogalmam sincs az elektronikáról, így a ti segítségeteket kérem, hogy milyen variációk létezhetnek még. Üdv. Gábor A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2015
Egyszerűen "cserélni" a csatlakozót nem vezet eredményre - különösen a PS2 vagy USB esetében - itt ugyanis az adatcsere protokoll teljesen más.
Reményed lehet a működésre a régi DIN (tuchel) csatlakozós alaplapokkal, de ugyanolyan lábkiosztással már az AT billentyűzet protokollja is különbözött az XT-től, akkoriban egy átkapcsolóval oldották meg (a billentyűzet alján) a váltást. |
Bejelentkezés
Hirdetés |