Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Régi fajta (RJ11 ) billentyűzetből ps2
Lapozás: OK   1 / 1
(#) klemenczke hozzászólása Jan 4, 2010 /

Szia mindenkinek,nagyon sok boldog újévet kívánok....A következő a bajom.Egy barátomnak szeretnék segíteni abban,hogy kapott egy régi billentyűt aminek 5 pólusú tuschel csatija van,de a gépén ps2 csati van.Csatim van,átalakítanám neki,de nem tudom a tuschel bekötését,a ps2-t tudom.Tudom,hogy nem érdemes vele foglalkozni,de szegény gyerek,ha lenne pót billem adnék neki...Az egész gépe monitorral 10 ezret ér...Köszi!
(#) hbal válasza klemenczke hozzászólására (») Jan 4, 2010 / 4

(#) klemenczke válasza hbal hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Nagyon köszönöm,5 órája ülök a gép elött,ez a megoldás...Szeretlek nagyon!
(#) hbal válasza klemenczke hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Illetve itt van egy másik hasznos oldal:

http://pinouts.ru/
(#) kadarist hozzászólása Jan 4, 2010 /

Sziasztok!
Helyesen: tuchel
(#) joetaylor válasza klemenczke hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Vegyél egy AT/PS2 csatlakozót. Szerintem nem több mint 250 forint.
(#) Action2K válasza joetaylor hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

De akkor hol az alkotás öröme?
(#) hüblerattila hozzászólása Jan 23, 2010 /

Sziasztok! Nem kapcsolódik a témához annyira a kérdésem de nem szeretnék ezért uj topicot nyitni. Szóval van egy usb-s billentyüzetem, kivettem belőle a vezérlő áramkört mert átszeretném építeni és egy programot vezérelni vele de ez most nem lényeg. Az a baj hogy a számitógép nem akarja felismerni, csak akkor ha az usb vezetékeket ujra felforrasztom a nyákra, akkor jó egy 30 másodpercig kb utána megint nem ismeri fel a gép. Ezen a vezérlőn volt kettő test vagy föld vezeték ezeket nem tudtam hova kötni igy leforasztottam őket a nyákról, így arra gondoltam hogy valami kondi feltöltődhet benne és mivel nincs földelve igy nem tud kisülni, és amikor elkezdem forasztani a páka leföldeli egy pillanatra. Ez lehetséges? Vagy mi lehet szerintetek a baj? Köszi üdv.
(#) Stefan hozzászólása Jan 23, 2010 /

Idézet:
„Az a baj hogy a számitógép nem akarja felismerni, csak akkor ha az usb vezetékeket ujra felforrasztom a nyákra,”

Kicsit zavaros a dolog. Elég esélyes hogy nemfogja felismerni a számítógép a leforrasztott vezetéket
Mindenesetre folyamatos kommunikáció kell hogy legyen az USB vonalon.
(#) hüblerattila válasza Stefan hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

A leforrasztott vezeték a billenytüzet fém aljára ment. Másik négy vezeték ami az usb-n jön az felvan forrasztva.
(#) hüblerattila válasza hüblerattila hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Ja és igen tényleg picit zavaros Ugy értettem hogy leforrasztom és utána egyből vissza is forrasztom, utána müködik megint, de nem sokáig
(#) hüblerattila válasza hüblerattila hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Valakinek valami ötlete?
(#) Tribor hozzászólása Jan 7, 2011 /

Sziasztok,

Talán ez a legjobb topic ahova ezt betehetem.
Van egy Dell laptop billentyűzetem , ami a laptopba egy szalagkábellel csatlakozik.
Megoldható hogy PS/2-re lehessen rákötni? Esetleg létezik ilyen átalakító? Én nem találtam róla semmit, hát ha Ti hallottatok már ilyenről.

Tibi
(#) itcy10 hozzászólása Márc 26, 2014 /

Sziasztok! Tudom,h nem ennek a helye ez, de mégis ide kapcsolódik. Valakinek van eladó Tucheles billentyűzete, ami még nincs szétszedve?
Megfizetném rendesen...
(#) adze hozzászólása Jan 5, 2015 /

Sziasztok!

Találtam itthon egy régi "Teco va 120" típusú billentyűzetet, nagyon régi. A csatlakozója rj11 típusú csatlakozóban végződik. Ezt a csatlakozót szeretném PS2 vagy USB csatlakozóra cserélni.
A következő színű kábelek vannak a PS2-nél: fekete-piros-sárga-fehér
rj11: fekete-piros-sárga-zöld

Színt a színhez forrasztottam, plusz a zöldet a fehérhez, de nem működik így a billentyűzet.
Mivel fogalmam sincs az elektronikáról, így a ti segítségeteket kérem, hogy milyen variációk létezhetnek még.

Üdv.
Gábor
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2015
(#) Hp41C válasza adze hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

Talán ez segíthet.
(#) Sebi válasza adze hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Egyszerűen "cserélni" a csatlakozót nem vezet eredményre - különösen a PS2 vagy USB esetében - itt ugyanis az adatcsere protokoll teljesen más.
Reményed lehet a működésre a régi DIN (tuchel) csatlakozós alaplapokkal, de ugyanolyan lábkiosztással már az AT billentyűzet protokollja is különbözött az XT-től, akkoriban egy átkapcsolóval oldották meg (a billentyűzet alján) a váltást.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem